• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: 24sata.hr/informer.rs

18.10.2019

13:05

(FOTO) FATALNA ZORKA NA LISTI NAJTRAŽENIJIH KRIMINALACA U EVROPI! Na poternici je zbog šverca droge i oružja, od 2014. ni Europol ne može da je nađe!

Balkan

(FOTO) FATALNA ZORKA NA LISTI NAJTRAŽENIJIH KRIMINALACA U EVROPI! Na poternici je zbog šverca droge i oružja, od 2014. ni Europol ne može da je nađe!

Podeli vest

Evropska policijska agencija Europol pokrenula je u petak sveobuhvatnu operaciju potrage za najtraženijim ženama, počiniteljima teških krivičnih dela u Evropskoj uniji, ističući da su njihovi zločini "jednako ozbiljni" kao i zločini koje su počinili muškarci, prenosi AFP, a među njima je i 28-godišnja Hrvatica Zorka Rogić

U kampanji pod sloganom "zločin ne poznaje pol", na internet stranici Europola na spektakularan način prikazana su lica najtraženijih kriminalaca u bekstvu koje traži 21 zemlja, a među njima je 18 žena, kazala je portparolka Europola Tine Holvoe.

Osumnjičene se terete za krivična dela poput ubistva, šverca ljudima ili drogom.

Hrvatska traži 28-godišnju Zorku Rogić zbog krijumčarenja droge i oružja, a u bekstvu je od 2014. godine.

Ona je u julu 2014., zajedno s dvoje pomagača, napala Emila Šimića iz Viškova. Na prevaru su ga oveli u njenu kuću zbog dogovora oko navodnog duga. Pretili su mu pištoljem i nožem i od njega tražili novac, udarali ga dok nije izgubio svest. Uzeli su mu sve vredne stvari koje je imao kod sebe - novac, mobilni i ključeve od auta. Obećali su mu da će mu ih vratiti kada donese traženi novac. 

Osim iznude i nanošenja teških povreda, Zorka Rogić je optužena i zbog posedovanja droge. Kod nje je tad pronađeno 1,8 grama amfetamina i više komada raznih tableta, pisao je tada Večernji list. 

Foto: Europol

KRVAVE PATIKE, PORUKE NA VAJBERU I SASTANAK KOD JEZERA Kristina je BRUTALNO UBIJENA, a sada su isplivali DETALJI ZLOČINA koji je počinio MALOLETNIK

Lica počinitelja zločina u bekstvu su otkrivena i svako može da vidi radi li se o muškarcu ili ženi, dodaje Holvoe.

"Cilj nam je da što veći broj ljudi vidi najtraženije zločince u bekstvu jer je onda i veća šansa da ih lociramo i uhapsimo", ističe portparolka.

FILMSKE SCENE U BOSNI! MISTERIOZNI GOLF danima izmiče svim patrolama! NE ZNA SE KO JE ZA VOLANOM, policija POSTAVLJA ZASEDE

Francuska tako traži Džesiku  Edosomvan, Nigerijku koja je u bekstvu nakon što je policija razbila mrežu prostitucije u regionu Liona krajem 2007. Uhapšeno je 26 ljudi. Edosomvan je bila na čelu kriminalne mreže koja je iskorišćavala oko 60 žena za prostituciju, a koje su dovedene u Francusku pod maskom boljeg života. Žene su zastrašivane, a njihovim porodicama je prećeno.

Sudski postupak počinje 6. novembra u Lionu, a Džesika se, prema posljednjim saznanjima, nalazi ili u jednoj od zemalja Beneluksa, a moguće u Italiji i samoj Francuskoj.

Mađarska traži 31-godišnju Ildiko Dudaš, optuženu za šverc droge i zloupotrebu sopstvene dece. U odsustvu je osuđena na šest godina zatvora za zločine počinjene između 2011. i 2012. Ne zna se gde se trenutno nalazi.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17