• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: zadarski.hr/infomer.rs

18.10.2019

16:11

SKANDAL U HRVATSKOJ! Sudija pustio osumnjičene za SILOVANJE MALOLENTICE, pa prijavio one koji su otkrili slučaj! NASILNICI IPAK ZAVRŠILI IZA REŠETAKA!

Balkan

SKANDAL U HRVATSKOJ! Sudija pustio osumnjičene za SILOVANJE MALOLENTICE, pa prijavio one koji su otkrili slučaj! NASILNICI IPAK ZAVRŠILI IZA REŠETAKA!

Podeli vest

Hrvatsku danima potresa slučaj navodnog grupnog silovanja jedne 16-godišnje devojke kod Zadra, a događaji koji su usledili posle objavljivanja stravične informacije, dodatno komplikuju slučaj

Najpre je istražni sudija Ivan Marković odlučilo da ukine pritvor za petoricu mladića osumnjičenih za silovanje 16-godišnjakinje iz okoline Zadra. To je izazvalo ogorčenje Zadrana koji su najavili masovni protest.

Vanraspravno veće Županijskog suda u Zadru preinačilo je markoviućevu odluku, što je pokrenulo pitanje kako je sudija uopšte mogao da donese takvu odluku, zbog veoma delikatne sitacija jer devojka koja tvrdi da je žrtva živi u istom mestu sa navodnim silovateljima.

O žalbi Županijskog državnog tužilaštva odlučivalo je tročlano veće u kojem je bio i Boris Babić, kao predsednik veća, ujedno i predsednik Županijskog suda u Zadru. Odluka je doneta u četvrtak pri samom kraju radnog vremena, pre isteka zakonskih rokova, slučajno ili ne, manje od 24 sata pre najavljenih velikih protesta u Zadru protiv odluke zadarskog suda.

INCIDENT U VUKOVARU! Gradonačelnik bacio na pod statut grada pisan ĆIRILICOM!

Odluka je ekspresno dostavljena braniocima, a policiji je prijavljeno da bi mogli hitno da reaguju i spreče mogućnost bega navodnih počinitelja. Policija je u kasnim popodnevnim satima počela da privodi osumnjičene u istražni zatvor, a u prostorijama zadarske policije u međuvremenu su se mogli čuti povici zadovoljstva: Pobeda!

Sudija Babić je tako potpisao dluku koja će donekle umiriti javnost i sigurno ublažiti žestinu najavljenih protesta protiv rada njegovih sudija, posebno sudije Markovića koji je i doneo odluku da osumnjičeni ne ostanu u pritvoru.

Štaviše, Marković je podaneo krivičnu priajvu protiv nepoznate osobe za povredu tajnosti postupka. Drugim rečima, nakon što je uzeo bolovanje, zatražio da se pokrene krivični progon protiv onoga ko je u javnosti omogućio objavu informacija vezanih za slučaj sedmorice mladića prijavljenih za pet teških krivičnih dela na štetu maloletnice.

Nakon što je odbio da odredi istražni zatvor za osumnjičene i tako zaštiti navodnu žrtvu silovanja koja živi u istom mestu sa svojim "zločincima", hrabri sudija Marković je za sebe zatražio policijsku zaštitu, a one koji su o tome obavestili javnost, odlučio je da goni krivično.

Državno tužilaštvo i policija će najverovatnije postupiti po Markovićevoj prijavi i sprovesti istragu u sklopu koje će gotovo sigurno biti ispitani i novinari koji su prvi o ovom nezapamćenom i strašnom događaju koji je potresao Hrvatsku, informisao javnost.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija