• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.12.2019

20:59

TRESE SE ALBANIJA! Masovna hapšenja zbog zemljotresa, policija traži krivce za SMRT 51 OSOBE!

Balkan

TRESE SE ALBANIJA! Masovna hapšenja zbog zemljotresa, policija traži krivce za SMRT 51 OSOBE!

Podeli vest

Albansko tužilaštvo izdalo je 17 naloga za hapšenje po optužbama za ubistvo i zloupotrebu službenog položaja zbog smrti 51 osobe u zemljotresu jačine 6,4 stepeni prošlog meseca, kada se urušilo više desetina zgrada, saopštila je policija, dodajući da je devet osoba uhapšeno danas

Policija i tužilaštvo navode da su probitne istrage pokazale da je jedan od uzroka stradanja ljudi u urušenim zgradama to što se graditelji, inženjeri i investitori nisu pridržavali pravila, normi i standarda bezbedne izgradnje, prenosi Rojters.

Od devetoro uhapšenih, dvoje su vlasnici dva hotela koji su se urušili u Draču, kada su stradale četiri osobe, a treća osoba je menadžer hotela koji je namenjen policiji za odmor i u kojem je poginuo visoko rangirani policijski zvaničnik.

ALBANIJA U HAOSU! U zemljotresu uništeno skoro 5.500 domova, evakuisano 3.135 ljudi!



Policija navodi da su oba hotela na plaži na Jadranskom moru izgrađeni nelegalno, a da je drugi i legalizovan nelegalno.

Navodi i da su neke od 17 osoba, koje traži tužilaštvo, pobegle nakon zemljotresa 26. novembra.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija