• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.12.2019

19:32 >> 22:07

MILANOVIĆ POBEDNIK PRVOG KRUGA, KOLINDA SE JEDVA PROVUKLA! Konačna odluka o predsedniku Hrvatske 5. januara 2020!

Balkan

MILANOVIĆ POBEDNIK PRVOG KRUGA, KOLINDA SE JEDVA PROVUKLA! Konačna odluka o predsedniku Hrvatske 5. januara 2020!

Podeli vest

U Hrvatskoj su večeras u 19 časova zatvorena birališta na današnjim predsedničkim izborima, na kojima je skoro 3,9 miliona birača odlučivalo o tome ko će u narednih pet godina biti predsednik države

22:18 - U Hrvatskoj demokratskoj zajednici uvereni su da će kandidatkinji njihove partije Kolindi Grabar-Kitarović u drugom krugu predsedničkih izbora svoj glas dati većina onih koji su danas u prvom krugu glasali za Miroslava Škoru.

Zamenik predsednika HDZ Milijan Brkić izjavio je da su rezultati očekivani i da je više puta rekao da će Grabar-Kitarović pobediti u drugom krugu i "nastaviti niz pet plus pet tj. odraditi 10 godina mandata".

21 :59 - Prema skoro 100 odsto obrađenih glasova, stvar je rešena. U drugi krug idu Zoran Milanović (29,56 odsto) i Kolinda Grabar Kitarović (26,75 odsto glasova), dok je Miroslav Škoro na trećem mestu sa 24,44 odsto glasova.

21:41- Prema preliminarnim rezultatima Državne izborne komisije, Zoran Milanović vodi u tri najveća grada - Zagrebu, Splitu i Rijeci, dok je najviše glasova u Osijeku osvojio Miroslav Škoro.

Milanović je u Zagrebu osvojio 33,33 odsto glasova, sledi Miroslav Škoro s 23,37, a treća je Kolinda Grabar-Kitarović sa 20,14 odsto glasova.

Milanović vodi i u Splitu s 30,53 odsto glasova, Kolinda Grabar-Kitarović je druga je s 24,99 odsto, a treći Škoro s 22,20 odsto, prenosi Hina.

U Rijeci je Milanović osvojio 41,99 odsto glasova, druga je Kolinda Grabar Kitarović s 19,46 posto, a Škoro treći s 12,92 posto.

Škoro vodi u Osijeku s 35,47 odsto glasova. Druga je Grabar Kitarović s 26,20 odsto, a treći Milanović s 22,38 odsto.

21:31- Obrađeno je skoro 90 odsto biračkih mesta i kako stvari stoje u drugi krug predsedničkih izbora idu Zoran Milanović i Kolinda Grabar Kitarović.

Zoran Milanović osvojio je 29,70 odsto glasova, odnosno 473.573 glasa, a Grabar Kitarović 26,98 odsto (430.318) glasova.

21:06 - Stigli su novi rezultati!

Zoran Milanović osvaja 29,80 posto, Kolinda Grabar-Kitarović 27,22 posto, a Miroslav Škoro 24,02 posto.

Do sada je obrađeno je 82,24 posto biračkih mesta.

21:00 - Milanović i dalje vodi

Prema poslednjih podacima, na osnovu 73,93 odsto biračkih mesta, Zoran Milanović osvaja 30,04 odsto glasova, Kolinda Grabar-Kitarović 27,37 odsto, a Miroslav Škoro 23,81 odsto.

Ostali kandidati daleko su iza troje prvoplasiranih, pokazuju rezultati koje je Komisija objavila na svom sajtu u 20.30 časova, na osnovu obrađenih 3.764 obrađenih biračkih mesta od ukupno 6.533.

 

 

20:42 - Na osnovu obrađenih 66,75 odsto glasova Zoran Milanović osvaja 30,35 posto, Kolinda Grabar-Kitarović 27,43 posto, a Miroslav Škoro 23,52 posto.

20:21 - Milanović vodi, obrađeno 48,54 odsto biračkih mesta

Zoran Milanović osvaja 30,92 posto, Kolinda Grabar-Kitarović 27,76 posto, a Miroslav Škoro 22,72 posto.

20:11 - Zoran Milanović osvaja 31,39 posto, Kolinda Grabar-Kitarović 27,83 posto, a Miroslav Škoro 22,33 posto.

Do sada je obrađeno je 38,80 posto biračkih mesta.

Iako su izlazne ankete predviđale borbu Škore za drugo mesto, došlo je do preokreta, te Kolinda ima prednost u odnosu na njega.

 

Štab Miroslava Škore: Prezadovoljni smo, ulazi u drugi krug

Mate Mijić, komunikacijski direktor predsedničke kampanje Miroslava Škore, rekao je večeras kako su rezultatima izlaznih anketa prezadovoljni, a istakao je i da, s obzirom na informacije koje imaju s terena, dobre rezultate očekuju i iz dijaspore.

- Mi smo prezadovoljni. Naši rezultati s terena po onim informacijama koje imamo govore da je stanje još bolje za nas. Vidljivo je da su predizborne ankete jako pogrešile i ovaj put i mi smo sigurni da Miroslav Škoro ulazi u drugi krug - komentarisao je Mijić za Hinu izlazne ankete.
 

Na izborima je učestvovalo 11 kandidata, a prema poslednjim anketama, najveću podršku imali su aktuelna predsednica Kolinda Grabar-Kitarović, bivši premijer Zoran Milanović i pevač Miroslav Škoro.

Ranije danss objavljeni su i rezultati izlaznih anketa prema kojima je najviše glasova osvojio Zoran Milanović iz SDP. Za njim su trenutna predsednica Kolinda Grabar Kitarović i Miroslav Škoro.
 

JEDNO IM JE ZAJEDNIČKO, MRZE SRBE! Počeli izbori u Hrvatskoj! KOLINDA, MILANOVIĆ ILI ŠKORO... Rezultati već večeras!

 

Predsednik je izabran kada osvoji većinu glasova svih birača koji su izašli na izbore. Ukoliko se to ne dogodi, dvoje kandidata s najvećim brojem glasova ide u drugi krug koji se održava za 14 dana, u ovom slučaju 5. januara 2020. godine.

Današnje predsedničke izbore, sedme od kako je Hrvatska stekla samostalnost, prati rekordnih 24.270 posmatrača.

Osim u Hrvatskoj, glasa se u još 47 država, a zbog vremenske razlike, dijaspora je u nekima od njih počela da glasa sinoć.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Petar

pre 4 godine

Prvi, drugi krug???? Nema veza isti su, ma ko da pobedi !!! Mrze nas OBOJE !!!

Marcco

pre 4 godine

Zamisli da nas vole... kakav bismo to ljigav narod bili

ponosanS

pre 4 godine

Super im ova karta, crvenom oznacena Hrvatska u svojim granicama plava i tamno plava oznacavaju srpske zemlje koje su nekad bile samostalne a srpski kralj ih pripojio Hrvatskim banovinama da bi na kraju titi zabetonirao i poklonio Hrvatskoj ono sto njihovo nikad nije bilo. Pogledajte mapu sveta iz 7 veka gde Hrvatske uopste i nema a danas nasi i svetski istoricari pisu neku savremenu istoriju koja blage veze nema sa arheoloskim dokazima i narodima.

Marcco

pre 4 godine

U svetskim pa i u evropskim okvirima i Hrvati i Srbi i svi oni koji su nastali od Srba zadnjih 80 godina su veoma, veoma beznačajni narodi a njihovo postojanje ili nepostojanje ne bi uticalo ni na šta. Ni u 7. veku, ni u vreme Cara Dušana, ni pred I svetski rat jer bi do njega došlo i sa Gavrilom Pricipom i bez Gavrila Principa, da ne pominjem vreme između tih par velikih istorijskih događaja.

guest

pre 4 godine

Pogledajte mapu iz 5og veka, ni Srbija ne postoji, i sta cemo sad? Vrati se u 7mi vek kad ti je tako drag, internet ratnice. Zanima me koliko bi preziveo.

milan

pre 4 godine

samo jos jedan mali rat od tri dana dase hrvati vrate na fabricka podesavanja a srbi u svoje kuce,,i onda bi smo imali normalne odnose,dok god oni smatraju dasu bogom dani,a da smo mi bezvredni i zato treba da nestanemo,,nema sanse da se to promeni izjavama preko twitera,

MilosObilic1389

pre 4 godine

Победиће ... - НАЈВЕЋИ СРБОМРЗАЦ И ФАШИСТА, који се буса у своја ...- нацистичка прса...!

Kostadin

pre 4 godine

Z kandidate u HR glasalo ukupno 1,600.000 glasača a u Beogradu je 2018. godine bilo upisano 1,660.000 glasača. Grad - država.

Maganik

pre 4 godine

Zelim Vam da izaberete Kolindu. Ona je Hrvatska mjera ozbiljnosti koja ce vas dovrsti do bankrota.

Bosko

pre 4 godine

Zasto su srpske vlasti organizovale biracka mesta za "drzavljane Hrvatske" u Beogradu i Subotici i time dali transfuziju HDZ-u , najvecem neprijatelju Srbije i srpskog naroda? Da li se to reciprocno ikada dogodilo u Hrvatskoj ?

Marcco

pre 4 godine

Pitam se za koga će da glasaju simpatizeri Škora, političara koji je ujedno i pevač i koji je više puta nastupao sa Tompsonom...

MilosObilic1389

pre 4 godine

После дела Анте Старчевића, Анте Павелића и Анте Готовине, Хрватска стаде у ред... - АНТЕФАШИСТИЧКИХ земаља...!!.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!
Politika

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!

Predsednik Srpske liste Zlatan Elek sa saradnicima sreo se danas u Kosovskoj Mitrovici sa članovima Radne grupe saveta Evropske unije za Zapadni Balkan (COWEB) i Evropske službe spoljnih poslova i tom prilikom predstavili političko-bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji i položaj srpskog naroda na ovim prostorima.

25.04.2024

13:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija