• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rs.sputniknews.com/informer.rs

24.12.2019

09:13 >> 11:14

(VIDEO) BRUKA! MILOGORCI SE BOGA NE BOJE! DAN "D" U ČETVRTAK U SKUPŠTINI! Zakonodavni odbor podržao Predlog zakona koji otima imovinu SPC!

Balkan

(VIDEO) BRUKA! MILOGORCI SE BOGA NE BOJE! DAN "D" U ČETVRTAK U SKUPŠTINI! Zakonodavni odbor podržao Predlog zakona koji otima imovinu SPC!

Podeli vest

Zakonodavni odbor Skupštine Crne Gore podržao je Predlog zakona o slobodi veroispovesti, koji će se na dnevnom redu skupštine naći u četvrtak. Sveštenici i monasi predvođeni mitropolitom Amfilohijem i vladikama Joanikijem i Metodijem protestovali su jutros ispred Skupštine Crne Gore pred početak sednice Zakonodavnog odbora. Predlog zakona o slobodi veroispovesti podrazumeva, između ostalog, da sve verske zajednice moraju da dokažu da su pre 1918. bile vlasnici crkvene imovine, inače će im država oduzeti imovinu

 

12:04 - Liturgija završena. Sveštenici potpisali Deklaraciju jedinstva

10: 56 - Zakonodavni odbor Skupštine Crne Gore podržao je Predlog zakona o slobodi veroispovesti!

Da je zakon u skladu sa Ustavom i da Skupština treba da ga usvoji, glasali su poslanici vladajuće većine. Članovi Odbora iz opozicionog DF-a Veljko Vasiljević i Milun Zogović glasali su protiv.

10: 15 - U Skupštini Crne Gore počelo razmatranje Predloga zakona o slobodi veroispovesti

10:00 - Sveštenstvo je stiglo pred Hrama Hristovog vaskrsenja gde će biti potpisana Deklaracija jedinstva. Počela Sveta Liturgija

09:55 - U Hramu Hristovog vaskrsenja u 10 sati počinje Sveta Liturgija

09:50 - Ispred zgrade Vlade pojačano je prisustvo policije - tu su interventna jedinica i vatrogasci

09:35 - Mitropolit Amfilohije: Za krst časni i slobodu časnu

Okupljenima se obratio mitropolit Amfilohije, koji je kazao da iskazuje poštovanje poslanicima i Odboru, uz poziv da ne donesu ovakav Zakon, a posebno se mitropolit obratio poslanicima islamske veroispovesti, da budu uz pravoslavnu braću.

 

„Za krst časni i slobodu časnu, na tome je utemeljeno zakonodavstvo do naših vremena. Na ovo podsećamo parlament – njihova je odgovornost veća ako zakone temelje na ovoj istini. Nismo ovde ni protiv koga nego da izrazimo poštovanje ovom domu“, kazao je mitropolit.

„U imenu Božjem je sud i pravda, a to piše i na transparentu koji nose monahinje. Naše sestre nose ovu poruku. One ugrađuju svoju mladost u obnovu svetinja i duša. Ova istina velika svedoči i nama i ovom parlamentu da su samo oni zakoni koji se temelje na ovoj velikoj istini. Na ovoj istini je utemeljeno i zakonodavstvo Crne Gore“, poručio je Amfilohije.

TO VAM JE KAO KAD VAM NEKO STAVI NOŽ POD GRLO PA KAŽE, BIĆE VAM BOLJE! Protojerej Velibor Džomić o sudbini SPC u Crnoj Gori! (VIDEO)

MILOV ZAKON O SLOBODI VEROISPOVESTI NEUSTAVAN! To kaže, verovali ili ne, NJEGOV ZAKONODAVNI SKUPŠTINSKI ODBOR!

 

 

 

Vladika Metodije pročitao je proglas Svetivasilijevskog sabora koji je održan u Nikšiću. Ispred zgrade Skupštine Crne Gore postavljene su zaštitne ograde, a prisutne su i i policijske snage.

Crnogorski mediji javljaju da se očekuje dolazak oko 600 sveštenika i monaštva Mitropolije crnogorsko-primorske. Nakon toga, u 10 časova biće održana i Sveta liturgija u Hramu Hristovog vaskrsenja.

Slogan za ovo sabranje Srpske pravoslavne crkve biće reči Svetog Petra Cetinjskog: „U imenu Božijem je sud i pravda“.

VIDEĆE SE KO JE VERA, A KO NEVERA! MITROPOLIT AMFILOHIJE ZAMOLIO poslanike: Nemojte glasati za zakon o slobodi veroispovesti!

ŽESTOKO IZVREĐALA AMFILOHIJA I VERNIKE, A SAD SE IZVINJAVA! Milova "pesnica" SUSPENDOVANA!

Mitropolit Amfilohije pozvao je sinoć opozicione poslanike da bojkotuju raspravu i glasanje.

Visoki državni zvaničnici iz DPS-a poručili su da predlog neće biti povučen iako ga osporavaju predstavnici Mitropolije i deo javnosti, te opozicionih partija.

Propis je juče dobio podršku skupštinskog Odbora za ljudska prava, a na današnjoj sednici Zakonodavnog odbora treba da se utvrdi da li je propis u skladu sa Ustavom i zakonima.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ljigavci

pre 4 godine

A Satanogorci? Jel se bojite vi pravog Boga?

Izbori 2024

Vesti

TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsednika Raisija?
Live TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsednika Raisija?

Još dva dana ima do bruke i sramote u Savetu Evrope. Još veća parodija je što će Nemci sve to da otvore. I dalje se čekaju informacije o padu helikoptera u kom je bio predsednik Irana. Na ove teme u "Info večeri" govorili su novinarka Olivera Miletović, narodni poslanik SNS Uglješa Mrdić i dr Dragan Petrović, Institut za međunarodnu politiku i privredu.

21.05.2024

22:22

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Ocene Crvena zvezda: Ivanić i Spajić potvrdili fantastičnu sezonu
Crvena zvezda

Ocene Crvena zvezda: Ivanić i Spajić potvrdili fantastičnu sezonu

Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su Kup Srbije, pobedivši u finalu Vojvodinu 2:1 (1:0). Igra crveno-belih bila je ubedljivija nego što rezultat pokazuje, a posebno su se izdvojili Uroš Spajić i Mirko Ivanić. Uz malo sreće, igrač utakmice mogao je da bude Šerif Ndijaje, ali su mu poništena dva gola.

21.05.2024

23:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija