• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti.rs

29.12.2019

20:39

(VIDEO) HAOS U CRNOJ GORI! Demonstranti krenuli ka rodnoj kući MILA ĐUKANOVIĆA! KAMENICE U ZETI, DŽIPOM NA GRAĐANE U ANDRIJEVICI...

Balkan

(VIDEO) HAOS U CRNOJ GORI! Demonstranti krenuli ka rodnoj kući MILA ĐUKANOVIĆA! KAMENICE U ZETI, DŽIPOM NA GRAĐANE U ANDRIJEVICI...

Podeli vest

Demonstranti u Nikšiću, koji protestuju zbog donošenja zakona kojim crnogorske vlasti otimaju hramove SPC, krenuli su ka rodnoj kući Mila Đukanovića. Kako saznaju "Novosti", situacija u Nikšiću je napeta, kao i u ostalim gradovima Crne Gore

 

U Zeti na kružnom toku ka aerodromu deset mladića poteralo je policiju. Policajci su bacili su suzavac na protestante i pobegli

Ubrzo posle incidenta, policija je dobila pojačanje i krenula je u kontranapad. Saobraćaj je prekinut.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Полиција у Зети губи битку.

Објава коју дели Чојство (@cojstvo_srb) дана 29. Дец 2019. у 10:28 PST

 

Policijski starešina Dalibor Živković povređen je prilikom blokade saobraćaja na kružnom toku u Zeti.

Prema informacijama, u trenutku kada je policija došla da interveniše, okupljeni su ih zasuli kamenicama, kada je Živković, nezvanično, i pogođen u glavu. Deset mladića poteralo je policiju koja je potom bacila suzavac.

 

 

U Beranama gde je uvedena prva blokada u Crnoj Gori u nedelju se pred zgradom Opštine okupilo više od 3.000 građana, koji su u litiji stigli do drevne svetinje, Đurđevih stupova, katedralnog manastira Eparhije budimljansko-nikšićke, gde im se pridružilo još par hiljada građana, koji su se posle molebana mirno razišli.

 

 

Kroz Bijelo Polje je prošla litija, do sada neviđena u ovom gradu. Pošlo se od crkve Svetih apostola Petra i Pvla, gde je nastalo Mirosavljevo jevanđelje, a skup je završen posle molebana u crkvi Svetog Nikole u Nikoljcu.

 

 

Hramove i veru svoju pravoslavnu odlučni su da brane i građani Andrijevice, koji su ponovo blokirali put prema Beranama, a do blokade je došlo i u Plužinama, gde su po ciči zimi, temperaturi od –10 stepeni, blokirali saobraćajnicu prema Foči. U toku blokade na njih je namerno naleteo plavi džip sa registarskim oznakama Plava. Međutim, policija je brzo reagovala i veći incident je sprečen. Policija ispituje ko je upravljao džipom.

 

 

Podsetimo, u Crnoj Gori već nekoliko dana traju protesti zbog donošenja zakona kojim crnogorska vlast otima hramove SPC.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
LAUREN

pre 4 godine

Srbi ima te pravo da vasu imovinu naplati te,po zakonu oni nicuju imovinu ne smiju oduzimati,zacjeni te tako da oni ne mogu kupiti,ako nece platiti,znaci moraju oteti,da bi oteli moraju upotrjebiti silu,ako upotrebe silu pusti te ih,izadji te,al ce oni skupo platiti unistavanje tudje imovine,bila to Srbska ili Hrvatska imovina,oni ne smiju otimati,po Bogu nije rat...imate svo pravo da ih tuzi te.Podrska od Hrvata svim Srbima i za Kosovo i za Srbske Bogomolje sirom svijeta,politika je jedno al mi obicni ljudi smo na drugoj strani volimo svoju Srbsku bracu,i podrzavamo,to vam vecina Hrvata misli...a crnogorski izprdaka bas ne podnosim niti njihov mentalitet i primitivnost sto se moze ravnati sa Arapskim niti bilo sto ,od njih sto dolazi,nek se srame..

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija