• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/novosti.rs

03.01.2020

14:59

MILOV ROĐAK PESNIČIO SVEŠTENIKA U NIKŠIĆU! Ovo su DETALJI besramnog napada, reagovala i crkvena opština!

Balkan

MILOV ROĐAK PESNIČIO SVEŠTENIKA U NIKŠIĆU! Ovo su DETALJI besramnog napada, reagovala i crkvena opština!

Podeli vest

Uroš Kaluđerović, inače bliski rođak Mila Đukanovića, danas oko 12 časova nemilosrdno je napao sveštenika Mirka Vukotića, koji se od siline udarca pesnicom u lice, jedva održao na nogama

Povodom ovog incidenta reagovala je crkvena opština Nikšić, čije saopštenje prenosimo u celosti:

- Uroš Kaluđerović je ničim izazvano prolazeći pored nikšićkih sveštenika Slobodana Jokića, Ostoje Kneževića i Mirka Vukotića, uputio niz uvreda i psovki, pozive na progon i linč SPC i njenog sveštenstvo i vernika, koristeći najprizemnije psovke.

Sveštenik Vukotić mu je prišao bliže rekavši: "Izvini brate da li se poznajemo, i koji je razlog takvog agresivnog ponašanja?" Umesto odgovara, pomenuto ga je lice pesnicom snažno udarilo u predelu lica, od zadatog udarca sveštenik se jedva održao na nogama i njegove naočare su odletele pod obližnje vozilo. I na kod ovog čina napadač je nastavio da upućuje pretnje i psovke udaljujući se u pravcu gradske kapele.

Brojni građani, koji su se slučajno zatekli na licu mesta su bili zatečeni i izrazili svoju spremnost da svedoče o ovom sramnom događaju. O ovom kriminalom činu, napadu na sveštenika - službeno lice SPC obaveštena je policija, koja je privela presupnika u prostorije CB, saopštili su iz Crkvene opštine Nikšić, dodajući da je jednostranog i nepromipljeni čin ovakvog donošenja Zakona bez dijaloga i saglasnosti Crkve proizveo smutnju, podigao tenzije u društvu u Crnoj Gori.

Pojedini predstavnici vlasti su svojim izjavama i optužbama Crkve, da Crkva podstiče nemire i nasilje i poziva na građansku neposlušnost, u stvari stvorili atmosferu u kojoj je normalno i poželjno nasrnuti na pravoslavnog sveštenika. Inače, sveštenik Mirko Vukotić, paroh kočanski, potiče iz ugledne crnogorske porodice koja je Crnoj Gori kroz njenu istoriju dala značajne ličnosti. Očekujemo oštru i nedvosmisleno osudu ovog sramnog čina o predsednika države, Vlade i grada Nikšića, poručuju iz nikšićke Crkvene opštine.

Sve o dešavnjima u Crnoj Gori pročitajte OVDE.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Penzioner

pre 4 godine

Sto rece Americka ambasadorka u Crnoj gori, sada treba i o ovome da diskutujemo!

Zoran

pre 4 godine

Ne treba nikom ovo. Situacija je i ovako naelektrisana.

sinisa

pre 4 godine

Pa pesnicite vi njega zasto mu tolerisete,udarite ga svi po jedamput i to bi mu bilo dosta za svagda....

kiza

pre 4 godine

Ovaj milo je izgleda kao i u filmu lice sa oziljkom poceo da koristi preparate, njegovih ruku delo. Samo napred milo barem CG nece imati troskove oko tvoje sahrane. Udri po koko sanelu svaki dan i to sto vise

Miro

pre 4 godine

Desavanja u Crnoj Gori su borba za vlast, jedna strana pokusava da oduzme ono sto je preostalo posle Brozove otimacine dok se druga dosetila da brani ono sto je preostalo a da niti jednu rec ne prozbori o povratu imovine.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju
Politika

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju

Predsednik Francuske Emanuel Makron poručio je danas u telefonskom razgovoru sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem da pridaje veliki značaj napretku u formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO) i istakao posvećenost dijalogu Beograda i Prištine, saopštila je Jelisejska palata.

23.04.2024

22:02

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija