• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.01.2020

13:46

DODIK POVODOM DANA REPUBLIKE SRPSKE: Nema slobode bez države - SRBI IMAJU DVE!

Balkan

DODIK POVODOM DANA REPUBLIKE SRPSKE: Nema slobode bez države - SRBI IMAJU DVE!

Podeli vest

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, čestitao je Dan Republike Srpske "našem narodu i svima koji slave"

 

- Ovo je naš dan, Dan Republike Srpske. Dan koji proslavljamo 28. put. Dan koji smo odabrali tada, 9. januara 1992. godine, odabrali da u miru stvorimo RS, kao izraz trajnog zahteva našeg naroda. Stvorena u miru, branjena u ratu, RS je danas na ponos svih nas, stabilna, posvećena miru, budućnosti i slobodi svih nas - rekao je Dodik.

Prema njegovim rečima, svi oni koji su ostali izvan RS i Srbije znaju da nema slobode za srpski narod ako nema drzavu - a oni, kaže, danas imaju dve države Srbije i Republiku Srpsku.

- I mi živimo svoju državu, bez obzira na one koji tako ne misle. RS je sinonim naše slobode - rekao je Dodik i posetio da se Srbi nikada nisu borili samo za svoju slobodu.

Srpska je, kako je dodao, slobodna za druge pripadnike koji žive u njoj i za Bošnjake i Hrvate koji upražnjavaju svoju veru, deo su institucija i skupštine i vlade.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija