• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

01.02.2020

16:47

SRBI OKUPIRAJU CRNU GORU, OVAKO HOĆE DA PONIŠTE REZULTATE REFERENDUMA! Poslanik vladajuće većine u Crnoj Gori NAČISTO ODLEPIO: Nećemo dozvoliti da postanemo pravoslavna džamahirija!

Balkan

SRBI OKUPIRAJU CRNU GORU, OVAKO HOĆE DA PONIŠTE REZULTATE REFERENDUMA! Poslanik vladajuće većine u Crnoj Gori NAČISTO ODLEPIO: Nećemo dozvoliti da postanemo pravoslavna džamahirija!

Podeli vest

Crna Gora neće dozvoliti, bez obzira na nameru Srpske pravoslavne crkve (SPC) i njenih pomagača, da se od države napravi neka pravoslavna džamahirija, poručio je predsednik Liberalne partije i poslanik vladajuće većine u Skupštini Crne Gore Andrija Popović

U intervjuu agenciji MINA, on se zapitao ponavlja li se istorija i preti li Crnoj Gori državni slom poput onog iz 1918. ili 1989. godine.

- Preti li Crnoj Gori u 2020. godini treći veliki poraz od velikosrpskog nacionalizma sa istim akterima u glavnim ulogama: SPC i njenih crnogorskih političkih satelita predvođenih Demokratskim frontom, državnog vrha Srbije i Rebuplike Srpske kao dela Bosne i Hercegovine - kazao je Popović.

Foto: mitropolija.com



On smatra da su objektivna očekivanja da će državni vrh i crnogorska zaknodavna, izvršna i sudska vlast biti sada na visini zadatka, da neće podleći pritiscima i ucenama, kao i da neće istaći „belu zastavu“ kao njeni prethodnici 1918. i 1989. godine.

Kazao je da SPC sa svojim crnogorskim političkim satelitima, uz neskrivenu podršku Srbije i Republike Srpske, ima dva velika cilja.

- Prvi je da se homogenizacijom prosrpskog biračkog tela obezbedi pobeda na parlamentarnim izborima na jesen i promptno realizuje najavljeno poništenje odluka o priznanju Kosova, ulasku u NATO i Zakona o slobodi verosipovesti, odnosno ponovnog nestanka Crne Gore. Onda bi drugi velikosrpski cilj bio dostupniji i realniji planiranim popisom stanovništva 2021. godine - kazao je Popović.

Foto: Printskrin facebook



Dodao je da je nezadovoljstvo zakonom o slobodi veroispovesti samo pokriće za pravu histeriju, homogenizaciju, pokušaj revizije referenduma iz 2006. godine i ostvarenja dva pomenuta velika cilja.

Kako je naveo, polazeći od odlučnosti da su slobodni i ravnopravni građani, pripadnici naroda i nacionalnih manjina koji žive u Crnoj Gori: Crnogorci, Srbi, Bošnjaci, Albanci, Muslimani, Hrvati, Romi i drugi, koji je poštuju i vole, privrženi demokratskoj i građanskoj državi, gotovo su nikakve šanse da se politički valorizuje aktuelna „tiha okupacija“ Crne Gore.

- Kroz izražene uglavnom nezakonite verske molebane i litije kojima se ugrožava javni interes i satima blokiraju vitalne crnogorske saobraćajnice i javni prostori - kazao je Popović.

 

Sve o dešavanjima u Crnoj Gori pročitajte OVDE.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Da se ja pitam i da mogu

pre 4 godine

naredio bih da se zauzme teritorija Crne gore i pohapse svi kriminalci za koje vec postoji i svetska evidencija. Ko su oni da budu izdvojeni i koje kriterijume ispunjavaju da budu drzava, Crna gora je Srbija.

MilosObilic1389

pre 4 godine

Šta je to "PRAVOSLAVNA DŽAMAHIRIJA"...? Gde to ima u teoriji ili praksi...? Samo u glavi...!

laki

pre 4 godine

Andrija Popovicu, Srbiji Crna gora nije potrebna. Ti ako ne shvataš da su igradjani srpske nacionalnosti crnogorci tim gore po tebe i tebi slicnih. Kao što vidiš i medju dps-lovcima ima pravoslavaca lako bas hoćeš i srba. O kakvom ti referendumu pričaš. O onom na kom niste dozvolili učešće velikom broju crnogoraca koji ne žive u crnoj gori. Ti bi hteo da izbrises 35% naroda. Gori si od ustasa.

SVETSKA SENZACIJA

pre 4 godine

I ZA PRAVOSLAVCE I KATOLIKE!!! Hrvati otkrili da njihov Vodnjan, ima najviše relikvija na svetu od čak 266 svetaca, koji su zajednički i Katoličkoj i Pravoslavnoj crkvi, jer su živeli pre crkvenog raskola 1054. kažu da će ih pretvoriti u svetsku turističku atrakciju kakva je Torinsko platno.... SVJETSKI RARITET Senzacionalno otkriće u Vodnjanu: 'Otvorili smo drvene kutije i pronašli zadivljujuće stvari'

MilosObilic1389

pre 4 godine

Сензација...? Ко појава Госпе у Међимурју....

stari vlah

pre 4 godine

A kada si hteo Srbe da asimilujes u crnogorce, bilo ti lepo.A sta sad,hvata te frka,preznojavas se kao milo haha

Slavko

pre 4 godine

Bravo majstore. Zajebao di i baba Vangu. Kad tako dobro znaš (a ne predviđaš) bubućnist, molim te javi mi koji loto brojevi na Evro-milionu će biti izvučeni. Dijelimo popola jer ti enormno novac voliš pa si zato u politici a ne na nekoj baušteli ??? (gdje ti je objektivno i mjesto).

Sara

pre 4 godine

Kasno je kukati .. sta ste trazili to ste dobili

Lazar

pre 4 godine

zna se ko visoko leti ,,,, duboko i brzo pada ,,

Pettar

pre 4 godine

Pa ne mozete ti i Milo sami protiv svih. Oduvace vas ogromna vecina. Vi ste saka bednika. Ako cemo tako vasi su okupirali Beograd cim se rode oni u BG

Mare

pre 4 godine

Kakva dzamahirija jel ovaj lud? Nije lud samo placen

zoran

pre 4 godine

Nije on odlepio sam, puno ih sada u CG ima..nepomirljive razlike, blizu je kriticna masa da situacija krene u najgorem pravcu, a onda je kasno..bojim se da ima i s jedne i sa druge strane neodgovornih usijanih glava.

Ero

pre 4 godine

Ako ovaj Laik vodi politiku u Crnoj Gori onda i nije čudo što je danas Crna Gora tu gde je.Ateista,Bezbožnik on još uvek u Milu vjeruje.

kiza

pre 4 godine

Pa kako jedan tzv. liberal moze da razume veru u Boga. Oni poznaju samo moc novca, moc prevare i bezcasca

Dule

pre 4 godine

Evo ga, prvi priznaje da je Montenegro nastao na ideji nezavisnosti Kosova, učlanjenjem u Nato i usvajanjem ovog sramno Zakona. Ako ta tri stuba nestanu nestaće i Montenegro.

RINGISPIL

pre 4 godine

Ne laje kera sela radi nego radi sebe. Mafijaska klika na vlasti uzdrmana i sad je vuna. Crna gora je treba da bude Srbija ali sa Srbima na celu a ono CRNA treba iz korena izbrisati i mogu da budu samo SRPSKA GORA tacka. Zaboravili djetici koliko je srba gladovalo dok smo placali obnovu posle zemljotresa. Nikad vise crnogorci na vlasti biti nece.

ANA

pre 4 godine

Ja mislim suprotno da su Crnogorci okupirali Srbiju i hoce da vladaju u njoj?

Joklok

pre 4 godine

Isto ko 90... Srbi ugrozeni i njihove svetinje a porusise 534 dzamije u BiH uz blagoalov ovih popova.. Cudna ljudska sorta

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija