• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

02.02.2020

14:35

DODIK: Srpski narod nije dozvolio ostvarenje ustaškog projekta!

Balkan

DODIK: Srpski narod nije dozvolio ostvarenje ustaškog projekta!

Podeli vest

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik poručio je danas da je pokolj na srpskim narodom u februaru 1942. godine u selima Drakulić, Motike, Šargovac i rudniku Rakovac bio organizovani projekat tadašnje ustaške vlasti, koja je isto planirala i za druga područja, ali da srpski narod nije dozvolio da bude i ostvaren

Dodik je nakon što je prisustvovao pomenu kod spomen-kosturnice ubijenim Srbima u ovim naseljima rekao novinarima da je ovaj pokolj jedan od najmonstruoznijih planova ustaškog zločina koji je počinjen u banjalučkoj regiji na snovu kojeg je jednu trećinu Srba trebalo pobiti, jednu pokrstiti, a jednu proterati.

Prema njegovim rečima, srpski narod nikad ne može da zaboravi ovaj, jedan od najmonstruoznihih zločina koji su ustaše počinile nad Srbima 1942. godine, javlja SRNA, prenosi RTRS.

Dodik je podsetio da su ustaške vlasti isti plan imale i za srpski narod u Krajini, Hercegovini, od Paga, Jadovna, Šušnjara, Garavica, Jasenovca, Stare Gradiške, pa sve do Broda na Drini.

On je naglasio da je istorija pokazala da srpski narod nije dozvolio da se taj ustaški prijekat osrtvari i da su Srbi danas ostali da žive na ovim područjima, te da je Banjaluka danas glavni grad Republike Srpske sa većinskim srpskim staovništvom.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
MilosObilic1389

pre 4 godine

Srpska borba protiv FAŠIZMA - traje i danas... Fašizam nije pobeđen 9. Maja 1945. Ne, svedoci smo u vremenima da se ponovo i ponovo javlja: KAD GOD JE POTREBNO ZAŠTITITI INTERESE KRUPNOG MONOPOLSKOG KAPITALA....! ( Odmah se tu nađe i "ideologija" baš kao Sekule Drljevića u Crnoj Gori ili Ante Starčevića, u današnjoj Crnoj Gori, odnosno Hrvatskoj...)

Izbori 2024

Vesti

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija