• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

04.02.2020

10:56

OPET KLJUČA U MAKEDONIJI, ZAEV PRETI DA NEĆE DATI MAKEDONCIMA DA BIRAJU! Zapelo oko ratifikacije prijema u NATO, Zakona o javnom tužilaštvu...

Balkan

OPET KLJUČA U MAKEDONIJI, ZAEV PRETI DA NEĆE DATI MAKEDONCIMA DA BIRAJU! Zapelo oko ratifikacije prijema u NATO, Zakona o javnom tužilaštvu...

Podeli vest

Lider vladajuće političke partije u Severnoj Makedoniji, Socijaldemokratskog saveza, Zoran Zaev rekao je da će prevremeni parlamentarni izbori u toj zemlji biti odloženi ukoliko se prethodno ne usvoji Zakon o javnom tužilaštvu

Zaev je rekao da, ukoliko VMRO-DPMNE, DUI, DPA, Pokret BESA, DOM, LDP i stranke Srba, Roma i Turaka žele da se izbori održe 12. aprila kada je i planirano, treba usvojiti zakon o javnom tužilaštvu jer je tako dogovoreno, preneo je portal Plusinfo.

Zakon o javnom tužilaštvu, ratifikacija Protokola o prijemu u NATO, kao i zakon o odbrani su deo agende koja treba da se završi, kaže Zaev i dodaje da su to dogovorile sve stranke pre raspuštanja Sobranja 12. februara.

"Ako neko to prekrši, onda se raspuštanje Sobranja i raspisivanje izbora neće dogoditi", jasan je Zaev.

Tehnički premijer Severne Makedonije Oliver Spasovski juče je izjavio da ne veruje da će biti odlaganje izbora, ali, kako je kazao, ukoliko se to dogodi, biće održani mesec ili dva kasnije.

SRBIJO, NE ČEKAJ VEĆ KREĆI U AKCIJU! TRAMP SPREMA "REŠENJE ZA KOSOVO" - poput onog za spor Izraela i Palestine?!

Sa druge strane, za opozicioni VMRO-DPMNE prihvatljivo je zakonsko rešenje do kojeg će doći ekspertska javnost koja je bila uključena u javnu debatu o zakonu o javnom tužilaštvu.

Foto: Ilustracija

"Potrebno je kvalitetno zakonsko rešenje, a ne ovakvo kakvo vlast gura na mala vrata, na samo nedelju i po dana pre raspuštanja parlamenta", rekao je Mickoski.

BOSANAC TUŽI "FOLSKVAGEN"! Kada čujete šta im traži, ZAVRTEĆE VAM SE U GLAVI!

Prevremeni parlamentarni izbori u toj zemlji bi trebalo da se održe 12. aprila. Kako bi se ispunili zakonski uslovi 2. januara je formirana i tehnička vlada u kojoj ministarska mesta imaju i funkcioneri iz opozicije u cilju sprovođenja fer i poštenih izbora.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mile

pre 4 godine

Zakon za sudstvo blokira VMRO , hoce da se ukinu istrage bivseg specijalnog tuzilastva, ne ide im se u zatvor, zato blokiraju sve zakone za koje trba 2/3 glasova, ustalom sef opozicione. Vmro, je bio prosle nefelje kod ruskog ambasadora a Zajev kod amerikanke, prosto obican sukob Rusije i Usa politike preko " ajvar" drzave

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija