• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik/Informer

06.02.2020

09:45

OVO MOŽE DA SMISLI SAMO MILOGORSKI MOZAK , POLICIJA ĆE RADITI SVOJ POSAO - OBEZBEĐIVAĆE LITIJE, ali samo ako SPC poštuje zakon!  MAJSTORI, LITIJE SU TU JER "NEKO "KRŠI" USTAV CG!

Balkan

OVO MOŽE DA SMISLI SAMO MILOGORSKI MOZAK , POLICIJA ĆE RADITI SVOJ POSAO - OBEZBEĐIVAĆE LITIJE, ali samo ako SPC poštuje zakon! MAJSTORI, LITIJE SU TU JER "NEKO "KRŠI" USTAV CG!

Podeli vest

Uprava policije će u skladu sa Zakonom i precizno definisanim procedurama nastaviti sa obezbeđivanjem litija uz insistiranje na potpunom poštovanju jasnih obaveza i procedura i pojačanoj odgovornosti organizatora, saopštila je crnogorska policija

Uprava policije je juče saopštila da policija od danas neće obezbeđivati litije koje se širom Crne Gore održavaju u znak protesta zbog Zakona o slobodi veroispovesti.

Oni su naveli da je odluka Uprave policije, doneta u sredu, rezultat sagledavanja prilika i ocena rukovodilaca centara bezbednosti jer Mitropolija crnogorsko - primorska i eparhije Srpske pravoslavne crkve nisu prijavljavale javna okupljanja u skladu sa zakonom.

- Takođe, kako je saopšteno da crkvene strukture ne mogu kontrolisati okupljanje građana, ali i na osnovu konkretnih saznanja koja smo dobijali sa terena, zaključak starešina je bio logičan i saopšteni stavovi su u duhu obaveza propisanih procedura - kaže se u saopštenju.

Podsetimo, širom Crne Gore održavaju se najmasovnija okupljanja od kako je pre mesec i po dana usvojen sporni Zakon o slobodi veroispovesti. Građani Crne Gore iz raznih krajeva pešače i po 50 kilometara noseći krstove i crkvene barjake kako bi stigli do glavnih odrednica okupljanja što su na severu najčešće manastiri. 

Pre nekoliko dana dana na litijama je bilo bezamlo 250.000 ljudi! Gotovo pola Crne Gore, ali to predsedniku Milu Đukanoviću nije smetalo da  litije i molebane za očuvanje svetinja Mitropolije crnogorsko-primorske SPC nazove "ludačkim".

SAD DRHTI OD STRAHA ZBOG RUSKE PODMORNICE! Američki admiral: Istočna obala više nije "MIRNA LUKA"!

 

Milogorski režim je kako povod da policija ne radi ono što joj je osnovni zadatak štiti i obezbeđuje građane Crne Gore između ostalog iskoristio izjavu oca Gojka Perovića za RTS! Tačnije milogorski mediji su je preneli tendeciozno i vrlo zlonamerno interpretirali.

Tako je na portalu Analitika osvanuo naslov: "Teško je očuvati mir i dostojanstvo na litijama, jer je naroda sve više". 

Naime, o. Gojko Perović je u svojoj izjavi za RTS, kazao da je jako teško održati mir i dostojanstvo jer je sve više ljudi na litijima, te da sveštenomonaštvo nije vično da u tolikom broju okuplja narod, ali je i istakao da je narod dostojanstven i pribran, te da uspeva u tome.

- Bog je dao snagu i pribranost narodu da uspiju s obzirom na sve te izazove - kazao je o. Gojko za RTS.

ŠIRI SE ZARAZA NA KRUZERU NA KOJEM JE 14 SRBA! Udvostručen broj zaraženih koronavirusom, sada ih je ukupno 20! (FOTO)

Milogorska policija sada naprasno navodi da je sigurnost države i bezbednost građana zajednički interes kao i ostvarivanje demokratskih prava svakog pojedinca.

- Ceneći navedene okolnosti Uprava policije će u skladu sa zakonom i precizno definisanim procedurama nastaviti sa obezbeđivanjem litija uz insistiranje na potpunom poštovanju jasnih obaveza i procedura i pojačanoj odgovornosti organizatora - zaključuje se u saopštenju.

Litije se od Božića održavaju nedeljom i četvrtkom.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Autokefisanje

pre 4 godine

Ako se litije prijavljuju, onda to nije litija-molitva nego je to protest-štraj! A svaki štrajk, mora da ima glavnog i odgovornog vođu...lepo ga uteraše? Ako moćni Rusi nisu mogli da zaustave autokefisanje Ukrajinske Crkve, ne vidim kako Srbi mogu da zaustave autokefisanje Crnogorske Crkve ili bilo koje druge?

Istina

pre 4 godine

,, Човеку је немогуће Бога видети.,,

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija