• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/novosti.rs

07.02.2020

15:48

SESTRA JE USTAŠKOG TERORISTE, SLIKALA SE U UNIFORMI NDH, a sada treba da preuzme VAŽNU FUNKCIJU!

Balkan

SESTRA JE USTAŠKOG TERORISTE, SLIKALA SE U UNIFORMI NDH, a sada treba da preuzme VAŽNU FUNKCIJU!

Podeli vest

Zdravka Bušić, sestra teroriste Zvonka Bušića, Plenkovićev je kandidat za potpredsednika HDZ-a

"Ja jesam prepoznatljiva među članovima HDZ-a jer sam u HDZ-u još od 1989. godine. U Hrvatsku sam došla 1990, bila sam u Kancelariji predsednika Tuđmana, vodila sam njegov Kabinet, kasnije sam bila u saboru, u Savetu Evrope, Evropskom parlamentu i sad sam u Ministarstvu spoljnih poslova. Mislim da predstavljam jedan kontinuitet i mirnoću u HDZ-u, jednu kolegijalnost i inkluzivnost", rekla je novinarima Bušić.

Ona je dodala da "nema repove iza sebe, niti jednu ljagu, aferu".

"Uvek se nađu oni koji povezuju stvari, kakve veze ima što sam ja sestra Zvonka Bušića, šta je tu loše. Ja sam član stranke i ponosna na to i ono što radim, čime mogu doprineti, nije me iznenadio poziv predsednika stranke za kandidaturu. Treba težiti da ima više žena u politici", rekla je Bušićeva.

Za zamenika predsednika stranke kandidovaće se Tomo Medved, a za potpredsednike Oleg Butković, Ivan Anušić i Branko Bačić, saznalo se juče. Plenkovićev štab vodiće Damir Krstičević.

Podsetimo, Zvonko Bušić, brat Plenkovićeve kandidatkinje za potpredsednika HDZ, bio je hrvatski nacionalista koji je 1976. u Americi oteo putnički avion i postavio eksplozivnu napravu koja je ubila njujorškog policajca Brajana Mareja. Njegova suoruga Džulijen je sa još trojicom muškaraca bila saučesnik u otmici.

 

 

Avion je iz Njujorka leteo je za Čikago, a otmičari su posadi i putnicima pretili bombom. Avion nije sleteo u Čikago, nego je pod pretnjama let nastavio do Londona, iznad kojeg su bacali letke tražeći nezavisnost Hrvatske od Jugoslavije.

Otmičari su se predali, a iako se eksploziv kojim su pretili na letu pokazao lažnim, odnosno iako se samo radilo o ekspres loncu, njihova otmica rezultirala je jednom žrtvom.

Naime, njujorški policajac Marej, član pirotehničarske ekipe, poginuo je, a još trojica njegovih kolega su ranjena dok su pokušavali da deaktiviraju eksploziv koji su ostavili u ormariću na stanici u Njujorku.

Zvonko Bušić i Džulijen su osuđeni na doživotni zatvor s mogućnošću pomilovanja nakon 10 godina odslužene kazne. Džulijen je pomilovana 1989. godine, a nen suprug je u Hrvatskoj 2013. počinio samoubistvo, navodi se u tekstu.

Kolinda Grabar-Kitarović pre dve godine iz prvog reda pratila je promociju knjige "Ko je ubio Zvonka Bušića?", a na snimku se može videti kako se u jednom trenutku srdačno pozdravlja sa Džulijen Bušić, koja je Kolindu podržala i u trci za predsedniak Hrvatske krajem prošle i početkom ove godine.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
jura

pre 4 godine

Jel ovo ima veze s nedavnim razbijanjem Hrvatskog kulturnog doma u Vojvodini.?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

U nemačkim medijima objavljena slika predsednika Vučića pokrivenog srpskom zastavom! Šta će uslediti u Crnoj Gori nakon sramnog glasanja u UN? (VIDEO)
Live TV

U nemačkim medijima objavljena slika predsednika Vučića pokrivenog srpskom zastavom! Šta će uslediti u Crnoj Gori nakon sramnog glasanja u UN? (VIDEO)

Puna dva dana priča se o Savetu bezbednosti u UN. U Specijalnoj emisiji Informera o temi Rezolucije u Srebrenici govorili su prof. dr Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globalizacije i predsednik poslaničke grupe PUPS-a Stefan Krkobabić. Uživo u program putem vajber uključenja javili su se i politikolog Andreja Lović iz Nemačke i novnar Igor Damjanović iz Donjecka, kao i Vojkan Milošević, direktor Centra za antiterorizma i Olga Ravasi, gopolitički strateg.

25.05.2024

20:02

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija