• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. KLJAJIĆ

12.02.2020

23:10

BOLESNA MRŽNJA CRNOGORSKOG PREDSEDNIKA! Milo zabranio čak i srpske uniforme!

Balkan

BOLESNA MRŽNJA CRNOGORSKOG PREDSEDNIKA! Milo zabranio čak i srpske uniforme!

Podeli vest

Diktatorski režim Mila Đukanovića još jednom je dokazao da mrzi sve što ima veze sa srpstvom i srpskim narodom!

Milogorci juče nisu dozvolili našoj vojnoj delegaciji, koja je bila u pratnji ministra odbrane Aleksandra Vulina, da uđe u Crnu Goru u srpskim uniformama!

Rekli, pa porekli

Ovaj skandal desio se uoči ministrovog puta u Rovce kod Kolašina, gde se Vulin zaputio s namerom da na 20. godišnjicu ubistva oda počast nekadašnjem ministru odbrane SRJ Pavlu Bulatoviću. Vlasti u Podgorici su najpre u ponedeljak posle podne izdale dozvolu da srpski oficiri pređu granicu u uniformama. Međutim, tokom večeri pozvali su našeg ambasadora Vladimira Božovića na hitan sastanak, saopštivši mu da dozvola za uniforme više ne važi?! Tako se režim Mila Đukanovića stavio rame uz rame sa Hrvatskom, koja je u septembru 2019. zabranila ulazak našim oficirima i podoficirima koji su želeli da odaju počast ubijenim Srbima, Romima i Jevrejima u Jasenovcu.

Ministar Vulin potvrdio je da oficirima iz njegove pratnje nije dozvoljeno da uđu u Crnu Goru u srpskim uniformama.

- Crnogorski ministar odbrane Darmanović loše krije strah od svega što je simbol Srbije. Da je mogao da nam prekreči trobojke na reverima, i to bi uradio. Ako su uniforme oficira Vojske Srbije problem na grobu Pavla Bulatovića, a zašto nisu bile na grobu Momira Bulatovića? Je li grob Momirov kulturno dobro, a Pavlov nije? Pokažite nam odluku kojom ste to rešili. Strah vam kalja obraz, i ne trudite se da oponašate Hrvatsku baš u svemu - poručio je Vulin.

Mi da molimo NATO za pomoć?! Ma jok...

Kabinet crnogorskog predsednika Mila Đukanovića demantovao je medijske napise da je zvanična Podgorica tražila veći angažman NATO nakon usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti, ali da je odbijena.

- Još jedna u nizu neistina koje se ovih dana plasiraju iz određenih centara u Beogradu jeste da je Crna Gora raznim kanalima tražila veći angažman NATO i da je odbijena. Nije bilo nikakvog obraćanja NATO-u ili bilo kojoj drugoj međunarodnoj adresi za bilo kakav angažman u Crnoj Gori, pa samim tim nije moglo biti ni reakcije o kojoj se spekuliše - saopštio je Đukanovićev kabinet.

Predsednik Demokratskog fronta Andrija Mandić ističe da je ista ova uniforma nekada bila i uniforma oficira Crne Gore.

- Milo Đukanović se ponaša kao svaki izdajnik koji želi da pobegne od svoje sramote tako što će iz vidnog polja ukloniti sve ono što ga podseća na ljudsko i moralno posrnuće. Crna Gora se probudila i ovakvi nesojski postupci vlasti će samo dodatno ojačati sve one dobre i čestite ljude da istraju i pobede - naglašava Mandić.

Narod nema granice

Radan Nikolić, predsednik udruženja boraca ratova od 1990. godine Crne Gore, kaže da je ovo nerazuman čin.

- Ovo je čin vlasti koja je već izgubila svaku kontrolu, ne interesuju ih ni ustavi ni zakoni, ništa ljudsko! Ministarstvo odbrane Srbije nas je ugostilo prošle godine, uvažilo nas kao borce i dodeljene su nam spomenice... Ovaj potez Crne Gore se ničim ne može opravdati. Sve ovo se dešava za vreme ovih veličanstvenih litija. Mnoge je, očigledno, zabrinulo jedinstvo naroda Crne Gore i Srbije, što dokazuje da granice ne mogu razdvojiti jedan narod - zaključuje Nikolić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!
Društvo

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!

Anđela Ikodinović iz Čačka, koja je student treće godine Pravnog fakulteta u Beogradu, oglasila se danas prvi put gde je javno podelila kroz šta je sve prošla lečeći se na "Beomedikus" klinici. Njoj su intervenciju izveli lekar opšte prakse i kozmetičar, za koga se potom ispostavilo da ima diplomu srednje Trgovačke škole. Zbog komplikacija koje su usledile, morala je na hitnu operaciju.

20.04.2024

16:26

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija