• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: DEJANA KLJAJIĆ

23.02.2020

08:13

MILO JE KAO NERON, spreman je SVE DA ZAPALI ZBOG VLASTI! Pročitajte intervju Milana Kneževića

Balkan

MILO JE KAO NERON, spreman je SVE DA ZAPALI ZBOG VLASTI! Pročitajte intervju Milana Kneževića

Podeli vest

Milo Đukanović je u stadijumu paranoičnog diktatora, ali sam ipak uveren da ćemo u narednom periodu imati režimsku kapitulaciju

Crnogorski predsednik Milo Đukanović trenutno je u stadijumu paranoičnog diktatora koji je spreman na sve, pa i da kao rimski car Neron zapali i sopstvenu državu samo da bi ostao na vlasti!

Ovo kaže Milan Knežević, jedan od lidera Srba u Crnoj Gori i poslanik Demokratskog fronta koji naglašava da je Đukanović u sve većem strahu pošto je na litijama i protestima video mnogo ljudi i probuđenu sabornost naroda.

*Litije su sve masovnije, ali šta je plan? Dokle Đukanović može da ignoriše narod? 

- Kad je donesen sporni zakon, koji je antisrpski, anticrnogorski i antipravoslavni, Đukanović nam je poručio da se ne zalećemo jer je njih mnogo više. Međutim, nakon nekoliko dana je video da je mnogo više onih koji se protive zakonu. Probudila se sabornost u srpskom narodu, ne samo u Crnoj Gori, nego i u Srbiji, Republici Srpskoj i dijaspori. Đukanović je u stadijumu paranoičnog diktatora, on je kao Neron, spreman da zapali sopstvenu državu kako bi se ugrejao i ostao na vlasti. Ipak, verujem da će litije biti sve masovnije, jer je narod odlučan da mirno i dostojanstveno brani svetinje. U DPS postoje ozbiljni unutrašnji sukobi zbog zakona i siguran sam da ćemo u narednom periodu imati režimsku kapitulaciju.

Foto: Tanjug

Kneževiću potvrđen kućni pritvor

Podgorički mediji objavili su juče da je Viši sud potvrdio kućni pritvor od četiri meseca Milanu Kneževiću zbog 'nasilničkog ponašanja' iz 2017. godine u Skupštini Crne Gore.
- Nikakav pisani otpravak presude još nisam dobio, pa ne mogu detaljnije komentarisati tu informaciju. Svakom u Crnoj Gori je jasno da u politički montiranim procesima Đukanović pozove Vesnu Medenicu i saopšti želju, a ona onda pozove sudije i dobijemo presudu zasnovanu na željama diktatora - naglašava Knežević.

*Da li dijalog mitropolita Amfilohija i premijera Markovića može dovesti do ukidanja zakona?

- Marković je spremniji da razgovora sa SPC. I pre donošenja zakona on je iskazivao namere da se kroz amandmane zadovolje interesi SPC. Međutim, Đukanović je stopirao svaki pokušaj dijaloga i tako slao poruku da je on gazda. Jasno je da sada tinja sukob Markovića i Đukanovića. Marković kao premijer, a da realno nije najveći krivac, trpi ozbiljne kritike međunarodne zajednice.

* Da li sporadični tekstovi u stranim medijima i izjave bivših zapadnih zvaničnika mogu da pomognu?

- Dobijen je nacrt izveštaja od izvestioca Parlamentarne Skupštine SE u kojem se konstatuje da sporni zakon ima za cilj formiranje crnogorsko-pravoslavne crkve, koja u ovom trenutku postoji kao NVO. Imamo jasne signale međunarodne zajednice da je zakon ustavno i pravno nasilje. Oliver Varhelji, komesar za proširenje EU, jasno je rekao da se ovakva pitanja ne mogu rešiti uplitanjem države. A sa druge strane imamo paranoičnog diktatora koji nije spreman da u sebi nađe mrvu razuma. Ulazimo u neizvesnost koja može proizvesti nesagledive posledice.

* Posle hapšenja i premlaćivanja vernika i sveštenika, pretnji, ukidanja TV signala, šta Đukanović još može da uradi da zaplaši narod?

- Ništa! Ne može on da uhapsi čitavu Crnu Goru! Međutim, u određenom trenutku kroz parapolicijske strukture iz kriminalnog miljea može da izazove incidente koji bi rezultirali krvoprolićem. Kao i svaki diktator čiji se kraj približava, Đukanović neće birati sredstva ne bi li mirne litije predstavio kao antidržavno delovanje i 'velikosrpski hegemonizam'.
 

Amfilohije: Bošković ne zaslužuje orden

Foto: Tanjug

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije najavio je da će Sinod SPC crnogorskom ministru odbrane Predragu Boškoviću oduzeti Orden Svetog Save, kojim ga je odlikovao za doprinos izgradnji Hrama Svetog Đorđija u Pljevljima.  

- Ne može se kititi Ordenom Svetog Save, pljujući na Svetog Savu i na svetinje, terajući vojnike da moraju da se ponašaju po nekim njegovim zapovestima - poručio je Amfilohije.

 

Sve o događajima u Crnoj Gori čitajte OVDE.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SS

pre 4 godine

On je vladar zar ne vidite i dok ne krenete kao ka rušenju,ništa od promena.

MilosObilic1389

pre 4 godine

Неће бити лако...Мафијашки "Бос" је од шверцера цигаретама - постао фашиста...!! То је опасност... Са фашизмом морате бити опрезни и јединствени...Сетите се Шпаније 1936. када су Мусолини и Хитлер послали СС трупе у помоћ...То исто ће учинити и НАТО... Морамо бити јединствени и јаки... БЕЗ ДОМАЋИХ ИЗДАЈНИКА... тзв. " Пету Колону" - морамо пре тога елиминисати...! Хитно...!! Шпанско искуство у одбрани републике је непроцењиво... ФАШИЗАМ је опасан карцином друштва...

Dragi

pre 4 godine

Pitanje za gospodina Kneževića: zašto su (i) Srbi glasali za nezavisnost Crne Gore 2006, zašto ste ćutali kad su vam 2012 ukinuli jezik i pismo ćirilicu, zašto ste ćutali 2016 kad je Crna Gora bez referenduma ušla u NATO? Zašto tada niste izašli na ulice? Zašto tada SPC nije bila uz svoj (srpski) narod? Zašto ste baš sad izašli na ulice, kad je (navodno) ugrožena imovina SPC? Pa valjda je narod važniji i preči od imovine, makar pripadala i crkvi. Pozdrav iz Srpskog Sarajeva,

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija