• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.02.2020

13:20

MILOV MINISTAR PROVOCIRA: Biće mi zadovoljstvo da vratim ORDEN SVETOG SAVE!

Balkan

MILOV MINISTAR PROVOCIRA: Biće mi zadovoljstvo da vratim ORDEN SVETOG SAVE!

Podeli vest

Biće mi zadovoljstvo da vratim orden Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC), da mi ga ne moraju oduzimati, posebno kad vidim kome su sve taj orden dali, izjavio je ministar odbrane Crne Gore Predrag Bošković


On je to rekao u Dnevniku TVCG povodom izjave mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija da će Sinod SPC oduzeti orden Svetog Save Boškoviću, koji mu je bio dodeljen za doprinos izgradnji hrama Svetog Đorđa u Pljevljima.


Bošković je kazao da ga ne čude izjave mitropolita Amfilohija, budući da se, kako je ocenio, u poslednje vreme ponaša više kao biznismen nego kao svešteno lice.

On je naglasio da orden SPC nije ni tražio, te da je bio u Odboru Rudnika uglja Pljevlja kada su pomogli finansiranje nekoliko verskih objekata.

"Izuzetno sam ponosan na to što smo tada radili i da sam danas u prilici, sigurno bih isto uradio i pomogao izgradnju verskih objekata, ili obnovu postojećih, bilo gde na teritoriji Crne Gore", rekao je Bošković.

Bošković je ocenio da je bezbednosna situacija u Crnoj Gori stabilna i da su državni organi i u prošlosti znali da se izbore sa izazovima koji su bili mnogo složeniji s aspekta bezbednosti, nego što su sadašnji kao posledica protesta zbog usvajanja spornog Zakona o slobodi veroispovesti.

Dodao je i da je pozvao načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore Dragutina Dakića i čestitao mu na stavu i izjavi da se od vojnika očekuje da brani državu u skladu sa zakonima i Ustavom.

"Ako dobro pročitate izjavu, videćete da je on rekao da je sloboda veroispovesti osnovno ljudsko pravo svakog pojedinca i da će zaštititi bilo pojedinca bilo Vojsku u celini od zloupotrebe u bilo koje, političke ili verske, svrhe", kazao je Bošković.

Ministar odbrane je zaključio da Crna Gora ima vojsku koja je odana državi i koja je spremna da zaštiti teritorijalni integritet i državni poredak.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija