• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

15.03.2020

12:26

(FOTO) SEDNICA SLOVENAČKE VLADE SA MASKAMA NA LICU! Zatvaraju lokale i obustavljaju javni saobraćaj, STRAH OD ITALIJANSKOG SCENARIJA SVE VEĆI!

Balkan

(FOTO) SEDNICA SLOVENAČKE VLADE SA MASKAMA NA LICU! Zatvaraju lokale i obustavljaju javni saobraćaj, STRAH OD ITALIJANSKOG SCENARIJA SVE VEĆI!

Podeli vest

Slovenačka vlada i krizni štab doneli su nove mere u cilju ograničavanja epidemije koronavirusa, među kojima je i zatvaranje lokala i obustava javnog saobraćaja

Kako je saopšteno nakon sednice koja je održana kasno sinoć, od ponoći je privremeno zaustavljen javni putnički autobuski i železnički saobraćaj, uvodi se kontrola sprovođenja preventivnih mera u trgovinama i zabranjuje rad lokala.

- Mnogi još nisu svesni da najviše sami mogu učiniti da se širenje zaraze smanji - rekao je ministar zdravlje Tomaž Gantar, dodavši da su nove rigorozne mere potrebne jer se ljudi nisu pridržavali uputstava o smanjivanju socijalnih kontakata na minimum, odnosno samoizolaciji, pa su mnogi lokali bili ovih dana "puni", prenosi Hina.

​Od ponedeljka se, prema ranije donesenoj odluci, zatvaraju na najmanje dve sedmice vrtići, škole i fakulteti.

(VIDEO) PESMOM PROTIV KORONAVIRUSA! Stanovnici Bolonje ujedinjeni na balkonima, ORILO SE PRAZNIM ULICAMA: BELA ĆAO!

- Blizu smo scenariju koji gledamo u susednoj Italiji - rekao je na sednici vlade i kriznog štaba Gantar, dodavši da je u ovom trenutku za Sloveniju veći problem lokalno širenje infekcije unutar države od unosa koronavirusa iz inozemstva, što je na početku bio slučaj.

Gantar je potvrdio prvi slučaj umrlog od posledica korona virusa, starijeg muškarca u staračkom domu u Metliki i dodao da se sledećih dana očekuje veći broj težih slučajeva.

Prema službenim podacima, u Sloveniji je zaražena 181 osoba, ali i infektolozi smatraju da je broj zaraženih višestruko veći.

Broj potvrđenih slučajeva poslednjih dana je naglo rastao, a vlasti su najavile da će ubuduće podatke o testiranjima objavljivati na internetu, a na na konferencijama za novinare.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija