• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.04.2020

13:25

TEŠKA SITUACIJA U BiH! MEDIJI: Virus ušao u 6 bolnica, od korone oboleli i lekari, sestre, nemedicinsko osoblje!

Balkan

TEŠKA SITUACIJA U BiH! MEDIJI: Virus ušao u 6 bolnica, od korone oboleli i lekari, sestre, nemedicinsko osoblje!

Podeli vest

U Šest bolnica u BiH i nekoliko domova zdravlja “ušao” je koronavirus, uprkos apelima stručnjaka da su medicinske ustanove “poslednja brana odbrane” od ove pošasti

Prema pisanju sarajevskog portala Klix, reč je o UKC Tuzla, UKC Banjaluka, KCUS SKB Mostar, bolnica u Doboju i Centar za srce BiH.

Ipak, od 5. marta, kada je registrovan prvi slučaj koronavirusa u BiH do danas je zaraza ušla i u šest bolnica i u nekoliko domova zdravlja. Portal piše da je najpre sredinom marta virus "ušao" u mostarsku Univerzitetsku kliničku bolnicu.

Zbog nemara prilikom prijema pacijenta naknadno je potvrđeno da je medicinska sestra zaražena koronavirusom, što je kao posledicu imalo da određeni broj lekara i medicinskog osoblja mora u izolaciju. Potom je iz Republike Srpske saopšteno da je zaražen lekar u bolnici u Doboju, a zatim I lekar u Univerzitetskom kliničkom centru u Banjaluci. Danas je potvrđeno da je i jedna medicinska sestra u UKC pozitivna na koronavirus.

Saopšteno je da su svi ostali testirani i da su negativni.

Najveći broj lekara i zdravstvenih radnika zaražen je u Tuzli, i to u čak dve bolnice. Jedna je Centar za srce, gde je zaraženo devet osoba (lekari i medicinske sestre) i troje na Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla (dve doktorke i jedna medicinska sestra), koji su porodično povezani sa zaraženim u Centru za srce.

U ove dve zdravstvene ustanove u Tuzli do sada je testirano 110 osoba.

U najvećem kliničkom centru, KCUS u Sarajevu od juče do danas potvrđeno je da su zaražena četiri lekara s Klinike za gatsroenterohepatologiju.

Pored navedenih bolnica koronavirus je ušao i u neke domove zdravlja, gde su zaraženi nemedicinski radnici, piše portal. Tako je u goraždanskom domu zdravlja zaražen vozač, a u Domu zdravlja Kantona Sarajevo, u objektu Vrazova, zaražene su dve osobe, nemedicinski kadar.

U Konjicu je glavni epidemilog u izolaciji s obzirom na to da joj je suprug zaražen koronavirusom, pa je prinuđena da radi od kuće.

Sve o koronavirusu čitajte OVDE.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija