• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

13.04.2020

09:38

JE LI, POPE, ŠTO TI VERNICI LJUBE RUKU? Milovi policajci bezbožnici na saslušanju ŠOKIRALI AMFILOHIJA GLUPIM PITANJIMA!

Balkan

JE LI, POPE, ŠTO TI VERNICI LJUBE RUKU? Milovi policajci bezbožnici na saslušanju ŠOKIRALI AMFILOHIJA GLUPIM PITANJIMA!

Podeli vest

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije objasnio je policiji zbog čega su mu tokom službe na ostacima manastira Zlatica, sveštenici, pojci, đakoni i monahinje celivali ruku.

Mitropolita su podgorički policajci posle privođenja pitali i za taj detalj, a on im je objasnio da je celivanje ruke sastavni deo službe, prenose mediji pozivajući se na izvore iz Mitropolije crnogorsko-primorske.

Pored mitropolita Amfilohija, u policiju su posle liturgije na Zlatici za praznik Cveti privedeni i sveštenici Velibor DŽomić, Branko Vujačić i Leka Vujisić, zatim đakon Ivan Crnogorčević i pojci Nešo Kovačević i Vukić Milikić.

Pored njih, nekoliko sati u policiji saslušavani su i starešina hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici protojerej-stavrofor Dragan Mitrović, sveštenici Dalibor Milaković, Mirčeta Šljivančanin, Miladin Knežević, protođakon Vladimir Jaramaz i đakon Pavle Božović, koji su služili u tom hramu.

U policiju je privedeno i više građana koji su bili ispred hrama, ili su samo prolazili tuda, a među njima i lider Prave Crne Gore Marko Milačić i advokat Nikola Bošković.

Osim njih, privedeno je i četvoro građana koji su zatečeni ispred hrama, ali i četiri osobe koje su bile na ostacima hrama na Zlatici.

Iz crnogorske policije naveli su da su mitropolit i sveštenici pozvani da daju izjavu pošto su "građani prijavili" da se na Zlatici krši socijalna distanca - ljubljenjem ruke Amfilohiju.

Mediji su objavili, pozivajući se na nezvanične izvore, da će Osnovno državno tužilaštvo odlučiti o eventualnom pokretanju postupka pošto odgledaju snimak liturgije.

Privođenje Amfilohija, sveštenstva i građana oštro su osudili iz Mitropolije crnogorsko-primorske i više opozicionih partija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sale

pre 4 godine

hoce i uhapsiti te milogorce koje ljube miiila svaki dan?

PANTELIJA

pre 4 godine

Нису глупа питања, већ они који их постављају. али шта ћеш деца комуњара, још веће комуњаре и глупсони....

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hristos vaskrese! Informer vam želi srećan Vaskrs!
Društvo

Hristos vaskrese! Informer vam želi srećan Vaskrs!

Pravoslavni hrišćani obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista, praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. Vaskrs se proslavlja uz tucanje jajima, svečanu trpezu i stare običaje... Na Vaskrs ustanite rano, i nemojte na spavanje pre ponoći!

05.05.2024

00:00

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija