• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Informer

17.04.2020

17:03

BUGARI, AJDE BRŽE TO, SRBIJA NEMA VREMENA ZA VAŠE... Premijer Bojko Borisov najzad poslao poruku od KLJUČNE VAŽNOSTI ZA NAŠU ZEMLJU!

Balkan

BUGARI, AJDE BRŽE TO, SRBIJA NEMA VREMENA ZA VAŠE... Premijer Bojko Borisov najzad poslao poruku od KLJUČNE VAŽNOSTI ZA NAŠU ZEMLJU!

Podeli vest

Bugarski premijer Bojko Borisov zadovoljan je kako napreduju radovi na gasovodu "Turski tok". Šef bugarske vlade posmatrao je izgradnju iz helikoptera, a zatim automobilom došao da izvrši proveru

- Sve ove cevi isporučene su i razvezene (do deonica) vozovima i kamionima - rekao je Borisov.

Borisov je napomenuo da rad svih onih koji su uključeni u izgradnju gasovoda omogućava ekonomsku podršku onima koji sada ne mogu da rade zbog krize.

- U takvoj krizi svako radno mesto, svaka plata omogućava da se daju (sredstva) onima koji ne mogu da rade - ocenio je premijer.

Na pitanje da li se radovi na gasovodu odvijaju po planu, premijer je istakao da je izgradnja u punom jeku.

- Cevi su postavljene na već stotinu kilometara. Radovi su u punom jeku. Bez obzira na karantin, uprkos poteškoćama, uspevamo da dovodimo radnike iz inostranstva, oni su u 14-dnevnom karantinu pod stražom, testiramo ih i šaljemo ih na posao. Menjamo timove da ne bi bilo infekcije. I u ovom trenutku nema zaraženih - naglasio je Borisov.

Prema njegovim rečima, cevi su prevezene duž većeg dela gasovoda.

- Kako sam već govorio, cevi su prevezene na skoro 300 kilometara. Svakog dana vozovi i kamioni donose ostatak - objasnio je Borisov.

Foto: Beta

Na pitanje da li će radovi biti završeni do kraja maja, kako se predviđalo, Borisov je podsetio da radnici moraju da sačekaju kraj 14-dnevnog karantina, ali je naglasio da je za njega važno da su radovi aktivni.

Podsetimo, cevi magistralnog gasovoda" kroz Srbiju su položene još krajem prošle godine.  Podbušen je Dunav, Tisa, Morava, svi kanali, prolazi. Cevi su spojene. Završavaju se i radovi na mernim stanicama.

Turski tok je alternativni pravac snabdevanja za ceo Balkan jer će preko Bugarske, Srbije i dalje u Mađarsku, dopremati gas iz "Turskog toka".

Srbija će imati tri izlaza sa gasovoda - kod Paraćina, Beograda i Zrenjanina. 

Inače, svi kapaciteti "Turskog toka" su odavno 100 odsto rasprodati.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Penzionerj

pre 4 godine

Bravo Bratko Borisov. Svaka cast imas veliki karakter. Izvrsavas obecanje. Bravo i puno bratskod pozdrava.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija