• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.05.2020

08:30

MILOGORCI OPTUŽILI DAČIĆA ZA "DOPRINOS BRATOUBILAČKOM SUKOBU"! Novi skandal Podgorice posle sramnog hapšenja vladike Joanikija i sveštenstva!

Balkan

MILOGORCI OPTUŽILI DAČIĆA ZA "DOPRINOS BRATOUBILAČKOM SUKOBU"! Novi skandal Podgorice posle sramnog hapšenja vladike Joanikija i sveštenstva!

Podeli vest

Ministarstvo spoljnjih poslova (MVP) Crne Gore osudilo je izjavu šefa diplomatije Republike Srbije Ivice Dačića u kojoj se navodi da „dolazimo u situaciju da maltene počinje bratoubilački rat između Srba i Crnogoraca“, saopšteno je iz MVP-a

Kako je navedeno, Dačić se „koristeći retoriku Miloševićevog portparola iz devedesetih, na ovaj način još jednom, neodgovorno, grubo i opasno umešao u unutrašnja pitanja Crne Gore, pri čemu, očigledno, zaboravlja koju funkciju obavlja i šta ta funkcija podrazumeva“.

„Ne potcenjujući njegovo ratno iskustvo i doprinos upravo bratoubilačkom sukobu i konfrontaciji Srbije sa svim svojim susedima u godinama raspada Jugoslavije, ali i kapacitet da i u godinama nakon toga, često istupa na ekskluzivno nacionalističkoj platformi, ovog puta je nadmašio samog sebe. Dakle, samo zbog toga što su u skladu sa merama NKT nadležni organi, nakon ne malo uzdržavanja, a u skladu sa Ustavom i zakonom, preduzeli neophodne mere da bi sačuvali zdravlje i živote građana i teško stečene rezultate u borbi protiv pandemije, procesirajući sve one koji su se u ovoj situaciji ponašali neodgovorno i protivzakonito, ministar vanjskih poslova Srbije je proglasio opasnost od bratoubilačkog rata i to u drugoj zemlji, u čije unutrašnje stvari ne bi smeo da se meša“, piše u saopštenju.

 

 

Kako je navedeno, „u Crnoj Gori svi njeni građani, bez obzira koje su nacionalnosti i veroispovesti imaju svoja prava i obaveze“, kao što i država Crna Gora, dalje se navodi, „štiti i brine o svim svojim građanima bez obzira na njihovo nacionalno osećanje“.

„Uprkos kontinuiranim verbalnim napadima na Crnu Goru iz Srbije, koji su izgleda jedan od aduta za predstojeću izbornu utakmicu, još jednom napominjemo da je zdravlje građana, u ovom momentu, apsolutni prioritet države Crne Gore. Postupanje verskih velikodostojnika koji su na ovaj način doveli u pitanje sve što je sada urađeno, pokazalo je, međutim, da su njihovi prioriteti u ovoj situaciji drugačiji. Istovremeno, poznati akteri iz susedne države koriste svaku priliku da se najoštrije obračunavaju sa Crnom Gorom, ne poštujući njeno pravo, da kao suverena država uređuje unutrašnja pitanja. Ministru Dačiću savetujemo da se priseti značenja pojma diplomatija i da deluje u skladu sa tim“, stoji u saopštenju.

Kako se dodaje „takođe, drugi organi Republike Srbije treba jednom za svagda da imaju na umu da je Crna Gora, nakon skoro čitavog jednog veka, puno odricanja i teških političkih borbi, uspela da povrati svoju nezavisnost i da danas, kao uvažena članica NATO i predvodnik procesa integracije u EU na Zapadnom Balkanu, nikad nikome više neće dopustiti neku novu Podgoričku skupštinu“.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
AMatić

pre 3 godine

Bravo za Dačića, čim milogorci govore tako o tebi i Srbiji znači daa si potrefio u centar, ali Crno Morci tako je to kad ne poštujete svoj narod neko mora da vam kaže istinu.

rade

pre 3 godine

Dje si junacino ki sto sam i sam? Bijednici milogorski a da li ste se vi mijesali u unutrasnje stvari Srbije kad ste priznali kosovo? Posebno me zadivljuje da ste"uvazena NATO dezava,to vam je i sam Tramp objasnio.Da se ja pitam zabranio bih gradjanima Srbije odlazak u vasu milogorsku drzavu a vame prelaz preko Srbije.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija