• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/novosti.rs

20.05.2020

11:28

SRPSKOM KONZULATU U CIRIHU JAVLJENO: Terorista Ejupi dobio 400.000 evra da ubije Milana Kneževića!

Balkan

SRPSKOM KONZULATU U CIRIHU JAVLJENO: Terorista Ejupi dobio 400.000 evra da ubije Milana Kneževića!

Podeli vest

Ejupi je nekadašnji pripadnik terorističke OVK koji je svojevremeno optužen od strane UNMIK-a da je izvršio napad na autobus "Niš ekspresa" 2001. u mestu Livadice kod Podujeva na KiM. Tada je ubijeno 12, a ranjeno 43 srpskih civila

Služba bezbednosti pri Ministarstvu spoljnih poslova Srbije dobila je informaciju iz našeg generalnog konzulata u Cirihu da se na Milana Kneževića, jednog od lidera opozicionog Demokratskog fronta|u Crnoj Gori – sprema atentat.

To se navodi u dokumentu MSP u koji su “Novosti” imale uvid, a ova poverljiva saznanja posebno dobijaju na težini uoči današnjeg saslušanja Kneževića koje je zakazano za 11 časova. On je pozvan u Upravu policije “radi prikupljanja obaveštenja povodom tekstova u sredstvima javnog informisanja po pitanju ugroženosti”.

U pomenutom dopisu iz Ciriha navodi se da je državljanin Crne Gore telefonom preneo našem vicekonzulu, koga inače površno poznaje, informaciju da se na Kneževića priprema atenatat.

Za taj pakleni plan on je saznao, kako je naveo, od jednog Albanca koji je 14. maja sedeo sa viskokotiranim pripadnicima službe bezbednosti tzv. Kosova, a koji su, inače, bivše kolege pomenutog Albanca.

Prethodnog dana na KiM je boravio izvesni Golubović iz službe bezbednosti Crne Gore koji je doneo crnogorski pasoš i 400.000 evra za Fljorima Ejupija i njegov kriminalni klan, Ejupi se trenutno nalazi u Holandiji ili Belgiji i trebalo bi da doputuje u Crnu Goru. Planirano je da lično izvrši atentat na Milana Kneževića i to iz hotela koji gleda na Hram Hristovog vaskrsenja, a u vreme mitinga ili narodnog sabora...- navode se njegove reči u dopisu MSP iz Generalnog konzulata u Cirihu.

Foto: printskrin

Takođe, piše i da je, navodno, za prebacivanje oružja sa KiM u Crnu Goru zadužen Mirko Velimirović, koji je bio svedok protiv Kneževića u procesu poznatom kao “državni udar” dok bi mu logističku podršku u Podgorici davao izvesni Kolčaj.

Podsetimo, pojedini mediji u Crnoj Gori i regionu objavili su da je vlast u Podgorici, preko svojih veza u kriminalnim krugovima, angažovala Ejupija da izvrši atentat na Kneževića.

Inače, Ejupi je nekadašnji pripadnik terorističke OVK koji je svojevremeno optužen od strane UNMIK-a da je izvršio napad na autobus "Niš ekspresa" 2001. u mestu Livadice kod Podujeva na KiM. Tada je ubijeno 12, a ranjeno 43 srpskih civila.

Na mestu zločina nađen je njegov DNK, uhapšen je i odveden u američku bazu “Bondstil”. Odatle je, međutim, misteriozno pobegao i tri godine mu se izgubio svaki trag, a o njegovim vezama sa CIA u nedavnom intervjuu za “Novosti” govorio je i bivši istražitelj Unmika Džo Mekalister.

Vratio se u Prištinu 2004. sa još trojicom Albanaca. Odeveni u uniforme srpske vojske ubijaju policajca UN, s namerom da za taj zločin bude optužena srpska strana i zvanični Beograd, a ima indicija da je bio direktno uključen i u organizaciju martovskog pogroma Srba. Uhapšen je u Tirani krajem oktobra 2004, a odatle je prebačen na Kosovo i Metohiju. U junu 2008. godine osuđen je na 40 godina zatvora , ali ga je sud pod patronatom Euleksa oslobodio sledeće godine zbog, kako su naveli, nedostatka dokaza.

Ubrzo je otišao u Nemačku i navodno je nekoliko godina bio pod prismotrom tamošnjih službi bezbednosti. Srpske službe ga percipiraju kao iskusnog plaćenog ubicu, a naše vlasti javno su iznele sumnje da je umešan i atentat na Olivera Ivanovića.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

ŠOK! OGLASIO SE MILAN KNEŽEVIĆ NAKON ŠTO JE OTKRIVENO DA CRNOGORSKI REŽIM PLANIRA ATENTAT NA NJEGA: Uveren sam da je to istina, nemam poverenje ni u policiju ni u tužilaštvo!
Balkan

ŠOK! OGLASIO SE MILAN KNEŽEVIĆ NAKON ŠTO JE OTKRIVENO DA CRNOGORSKI REŽIM PLANIRA ATENTAT NA NJEGA: Uveren sam da je to istina, nemam poverenje ni u policiju ni u tužilaštvo!

Kako ekskluzivno saznaje portal glas-javnosti.rs, crnogorski režim je posredstvom svojih veza u regionalnim kriminalnim krugovima, angažovao lica iz albanskog kriminalnog miljea sa područja Kosova i Metohije, da izvrši atentat na jednog od lidera Demokratskog fronta i neumornog borca za srpske interese u Crnoj Gori Milana Kneževića

15.05.2020

14:07 >> 16:09

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Popović: U Srebrenici nije bilo genocida!
Politika

Popović: U Srebrenici nije bilo genocida!

Ministarka pravde Maja Popović izjavila je da predlog rezolucije o međunarodnom danu sećanja na genocid u Srebrenici 1995. godine ima za cilj favorizovanje priče o stradanju Bošnjaka i da negira stradanje Srba, ističući da bi njeno potencijalno usvajanje u UN moglo biti izvor novih sukoba i destabilizacije u regionu.

23.04.2024

10:25

Vesić rekao sjajne vesti: Do kraja godine i Požarevac na auto-putu, ceo Dunavski koridor do septembra 2025. – godinu i po pre roka
Društvo

Vesić rekao sjajne vesti: Do kraja godine i Požarevac na auto-putu, ceo Dunavski koridor do septembra 2025. – godinu i po pre roka

Na prvoj deonici Dunavskog koridora završeni su radovi u levoj traci, u smeru od auto-puta E75 ka Požarevcu, na koju se prebacuje saobraćaj, kako bi se rekonstruisala i desna traka tako da će prvih 21 kilometar brze saobraćajnice od auto - puta do Požarevca biti završeno i pušteno u saobraćaj do kraja godine, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

23.04.2024

09:49

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka!
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka!

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija