• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: In4s

25.05.2020

13:31

CRNOGORCI SU MU LEPI I ZGODNI, A SRBI ŠUGAVI! Penzionisani ustaški general načisto prolupao: Prvo prisvojio Crnu Goru Hrvatskoj, A ONDA POČEO DA HVALI MILA ĐUKANOVIĆA!

Balkan

CRNOGORCI SU MU LEPI I ZGODNI, A SRBI ŠUGAVI! Penzionisani ustaški general načisto prolupao: Prvo prisvojio Crnu Goru Hrvatskoj, A ONDA POČEO DA HVALI MILA ĐUKANOVIĆA!

Podeli vest

Penzionisani general HOS-a, Ante Prkačin, saopštio je da što više Crnogorci proučavaju nacionalnu istoriju sve manje su Srbi a sve više Crnogorci

On je gostujući u jednoj hrvatskoj emisiji citirao štivo kontroverzne ličnosti istorije, Savića Markovića Štedimije "Crvena Hrvatska", kojom je ustvrdio da su "Crnogorci poreklom Hrvati".

- Crna Gora je Crvena Hrvatska. Crna Gora je sa severa, sa istoka sa severoistoka okružena gorski lancima i kosama, Komovi, Prokletije, Durmitor i tako dalje. U Crnu Goru se ulazi starim zetskim putem od Drača do mora ili na normalan način iz Hrvatske preko Hercegovine. Dakle, Crna Gora kao srednjevjekovna Duklja, ona je bila katolička-barska nadbiskupija, kaže Prkačin i dodaje:

- Tačno se zna kad ona postaje pravoslavna, kad Stevan Nemanja ulazi, ruši, razara,  kad je kamenje posvadio po Crnoj Gori - rekao je on.

NASTAVNICA REKLA DECI DA SU CRNOGORCI ZAPRAVO SRBI, I ODMAH DOBILA OTKAZ! Milogorci baš alergični na istinu, ODMAH SE REŠAVAJU "NEPOŽELJNIH" LJUDI!

Dalje, u svom izlaganju, Prkačin navodi, da su Crnogorce učili da najviše mrze Hrvate.

- Moja opcija koju Srbi zovu Montenegrini, ona dobro stoji. Što više Crnogorci proučavaju nacionalnu istoriju sve manje su Srbi a sve više Crnogorci. Novak Kilibarda je bio najveći Srbin dok nije uzeo da otvori knjige i postao najveći Crnogorac. Ja pogledam njihov parlament, oni stasiti zgodni, visoki – ti su Crnogorci. A oni mali, šugavi – to su srpski isprdci, neki Knežević. Što više vrijeme prolazi Crnogorci postaju sve više Crnogorci, a sve manje Srbi. Pogledajte samo Mila Đukanovića, dvometraš i ima isto toliko pameti - naglašava bivši general.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Marcco

pre 3 godine

Dete iz ustaške porodice koji se hvali da mu je otac bio Ustaša i da mu je pola "obitelji" i dan danas u Blajburgu, čovek koji u biografiji ima rupu od 18 punoletnih godina ne zato što niko ne zna šta je radio već zato što ništa nije radio, čovek kome je prvo radno mesto i prvi čin general vojske (valda je neko zauzeo čin maršala)... i vi sad prenosite mišljenja takvih uličara i psihopata...

xxdet

pre 3 godine

Ma eto vam svi novopeceni Crnogorci. Samo ih vi uzmite kod vas da sjasu Srbiji sa ledja. Dacemo vam i sve Crnogorske direktore iz Srbije dzabe u paketu. Samo se vi bratimite ali vam ne damo Srpske manastire i onih 28 posto koji se izjasnjavaju kao Srbi u CG. To nemojte traziti jer je Srpsko. Sve drugo samo napred. Pricajte im i dalje takve pricice, brze ce vam doci. Unapredice Hrvatsku sigurno svojom visinom ali da vas upozorim, moracete da ih hranite dzabe. Oni drugacije nece ali ni Srbija vise nece. Tako su navikli ali to je mala cena za njihovu neverovatnu vrednocu. I nema posle vracanja nazad.

olja

pre 3 godine

Biti zgodan, lep pa i sugav je ok, ali biti toliko glup i ogranicen je stvarno problem !!! Jadan, nije mu lako !!!

Vojo

pre 3 godine

Lijepo bi bilo da informer objavljuje istorijske tekstove o vezama srba i crnogoraca zajednickoj istoriji i bitkama i krvi zajednicki prolivene nego sto daje prostor ovakvim i slicnim likovima. Kontruktivna kritika

kristalno jasno

pre 3 godine

Njema nema leka..... svi su isti ; psihopate, bolesnuci....

maks

pre 3 godine

Istinu zbori general Prkačin. A istina je največi neprijatelj srbalja. Dokazano kroz vjekove. Zato se i dižu na zadnje noge čim ih se pogodi istinom. Crnogorci i JESU Hrvati. Uvijek su i bili. I opet če biti. Milo če se pobrinuti da to shvate i oni (a sve je manje takvih) koji još nisu.

Bane

pre 3 godine

Tada, ustašo, nije postojala ni hrvatska, ni Crna gora. A, daće Bog, neće postojati ni u budućnosti. Vi ste u vašoj istorijici uvek bili robovi, i to ste i dan danas.

Mikabg

pre 3 godine

"Gospodine" generale, ima jedna narodna izreka koja kaže: Ono čega se pametan stidi, budala se diči! Veličate fašizam i jednu nenormalnu ND Hrvatsku utemeljenu na fašizmu i genocidu. Da li vi i vaši sunarodnici mirno spavate posle MILION ubijenih i proteranih Srba iz Hrvatske? Možda ste zaboravili da će Božija kazna stići vaše naslednike, ni krive ni dužne, samo zato što ste vi i vaši prethodnici bili NELJUDI! Sada u sve ove nesreće uvlačite i ogromnu masu POŠTENIH i časnih stanovnika Crne Gore. Bog će vas sve kazniti!

pero

pre 3 godine

hrvati su živjeli u Austrougarskoj skraćeno AU.zatim u Jugoslaviji YU.Sada u EU,sva se menja jedino U ostaje.

Milan

pre 3 godine

Koji general kojeg HOS, u svim borbama ovde u Bosni smo ih porazili, u borbama za Kupres 1992 preko 200 mrtvih je imao HOS, u borbama kad smo uzimali Derventu, Bos. BROD I Modriču,Ozak preko 1500 HOS je poginulo u Posavinu. Prkacin je javno na Alternativnoj TV u Banja Luci rekao da ih je General Slavko Lisica porazio u svim ovim bitkama od Kupresa do Modriče. Tragedija nas Srba u Bosni je što nas je vodio Crnogorac Radovan Karadzicu, koji nema nista da Bosnom osim sto mu je zena iz Tomislavgrada porijeklom.

poznata faca

pre 3 godine

Samo kad je on lep kao lutak iz horor filma sa trbuhozborcem

Dragan

pre 3 godine

Tu budaletinu ne treba uzimati za ozbiljnu osobu. Sklon je glupostima, jer je polupismen covek.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Tek položili, a ostali bez dozvole! Sve što treba da znate o probnim vozačkim dozvolama: Evo šta sve ne smete ako imate oznaku P i koje su kazne
Društvo

Tek položili, a ostali bez dozvole! Sve što treba da znate o probnim vozačkim dozvolama: Evo šta sve ne smete ako imate oznaku P i koje su kazne

Probne vozačke dozvole odavno nisu novina, ali se čini da nove generacije vozača stasavaju nedovoljno upoznate sa ograničenjima koja iste postavljaju. Tome u prilog govori i neslavna statistika. Ipak, to ne bi trebalo da bude slučaj s obzirom na to da se o probnim vozačkim dozvolama uči i na teorijskoj nastavi u auto školama, a znanje proverava prilikom polaganja pismenog dela testa. Istraživali smo koja su to ograničenja za vozače sa probnom vozačkom dozvolom, sa kakvim kaznama su suočeni za saobraćajne prekršaje, kao i koliko njih je izgubilo vozačku dozvolu zbog različitih prekršaja.

20.04.2024

10:31

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Detonacija! Gvardiola napušta Siti!
Fudbal

Detonacija! Gvardiola napušta Siti!

"Mančester siti razmišlja o budućnosti bez Pep Gvardiole. Sve manje veruju da će produžiti ugovor koji ističe 2025. godine", javlja španski portal "Relevo".

20.04.2024

10:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija