• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novost.rs/Informer.rs

16.06.2020

17:09

NAŠA JE DUŽNOST DA SE BORIMO ZA SLOBODU! Šveštenici posle puštanja na slobodu: CRNA GORA JE UVEK BILA BASTION SLOBODE I VERE PRAVOSLAVNE!

Balkan

NAŠA JE DUŽNOST DA SE BORIMO ZA SLOBODU! Šveštenici posle puštanja na slobodu: CRNA GORA JE UVEK BILA BASTION SLOBODE I VERE PRAVOSLAVNE!

Podeli vest

Dužnost svih hrišćana, posebno nas sveštenika je da se borimo za slobodu, za pobedu hrišćanstva i čoveka, poručio je posle puštanja iz pritvora Mirčeta Šljivavčanin

- Dužnost svih hrišćana, posebno nas sveštenika je da se borimo za slobodu, za pobedu hrišćanstva i čoveka. Naša borba traje i trajaće, sve do konačne pobede Hristove. Jasno je odakle je došla sva ova muka-iz Zakona o slobodi veroispovesti. Mi smo svi žrtve i nemamo drugog načina da se izborimo protiv toga. Ovo je samo mala pobeda, prva etapa na dugom putu. Osetio sam ljubav naroda i ljubav Crkve ali ovo je zaista neverovatno -  zbori posle puštanja iz pritvora, protpprezviter Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja u podgorici, otac Mirčeta Šljivančanin ganut podrškom njemu i SPC u Crnoj Gori.

Njemu je zbog navodno počinjenog krivičnog dela nepostupanja po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici određeno zadržavanje od 72 sata.

AMFILOHIJE POSLAO MOĆNU PORUKU MILOGORCIMA: Od sada ću litije prijavljivati ja, PA NEK HAPSE MENE!

 Istražni sudija u Osnovnom su u Podgirici nije mislio tako pa se on u ponedeljak oko 23 sata našao na slobodi koja mu je uskraćena hapšenjem u nedelju veče. Baš kao i parohu danilovgradskomŽeljku Ćaliću, koji je takođe utamničen i oslobođen u isto vreme kao Šljivančanin posle veličanstvenih litija održanih u nedelju
 

- Crna Gora je uvek bila bastion slobode i vere pravoslavne. Nije ovo šačica, ovo je narod koji brani svoje svetinje, a mi sveštenici smo deo toga. Mežutim, spremni smo na žrtvu, ma kakva ona bila. Nije mi teško palo tamničenje. Žao mi je bilo ljudi koji su bili prisiljeni da nas hapse i zatvaraju - kaže otac Željko, koji smatra da je verni narod sa Crkovom svojom, jedinom kanonski priznatom pravoslavnom u Crnoj Gori, na pravom putu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija