• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnjik

29.06.2020

10:12

NOVI HAOS U BUDVI! Carević i Radović zaustavljeni na vratima: OPŠTINA JE UHAPŠENA I OPKOLJENA!

Balkan

NOVI HAOS U BUDVI! Carević i Radović zaustavljeni na vratima: OPŠTINA JE UHAPŠENA I OPKOLJENA!

Podeli vest

Gradonačelnik Budve Marko Carević (Demokratski front) i predsednik Skupštine opštine (SO) Budva Krsto Radović (Demokratska Crna Gora) zaustavljeni su danas na ulazu u zgradu Opštine Budva

Policijski kordon i jutros je postavljen ispred glavnog ulaza u Opštinu Budva. Privatno obezbeđenje ne dozvoljava ni građanima da uđu.

Carević je optužio policiju navodeći da se “neljudski ponaša”.

- Koliko oni brinu o običnom građaninu koji živi od turizma, da mu zabranjuju da uđe i overi papire i pripremi se za sezonu. Ovo nije Opština, ovo je policijska stanica. Ovo je sramota, ovde se već deset dana brutalno krše zakoni ove zemlje, ovde nema jedno slovo u skladu sa zakonom. Ovo je čista okupacija - kazao je Carević.

Radović je kazao da danas mesto predsednika Opštine pripada načelniku Centra bezbednosti.

- Ovo je prosto nenormalno. Opština je uhapšena i opkoljena - kazao je Radović.

Carević i Radović zakazali su za 10 časova otvaranje ulice koja vodi do zgrada prosvetara i zaposlenih u Upravi policije, koja je nedavno izgrađena.

Privatno obezbeđenje je odbilo da pusti u zgradu i najstarijeg odbornika Gojka Liješevića (Demokratska Crna Gora) koji je tražio da lično ode do Nikole Divanovića(DPS). Divanovića je nova skupštinska većina predvođena DPS u subotu imenovala za predsednika opštine Budva, a za predsednika SO Budva Anđelu Ivanović (Crnogorska).

Potpredsednik Opštine Budva Marko Marković (Demokratska Crna Gora) optužio je nezavisnog odbornika Stevana Džakovića da je promenio izbornu volju građana, koja je Ustavom zagarantovana. Prema rečima Markovića, Džaković je prevario svoje birače.

Nikola Divanović (DPS), koga je nova većina imenovala za gradonačelnika Budve najavio je dolazak na posao. Opština punih sedam dana ne radi, zaposleni ne mogu na svoja radna mesta, niti građani da overe dokumente ili završe neku obavezu u nadležnosti Građanskog biroa Opštine, prenosi IN4S.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

(VIDEO) VERNI NAROD NE ODUSTAJE OD ODBRANE SVETINJA! Umesto litija ŠIROM CRNE GORE ODRŽAVAJU SE MOLEBANI!
Balkan

(VIDEO) VERNI NAROD NE ODUSTAJE OD ODBRANE SVETINJA! Umesto litija ŠIROM CRNE GORE ODRŽAVAJU SE MOLEBANI!

U skladu sa novim merama iz naredbe Ministarstva zdravlja, koje će Mitropolija crnogorsko-primorska ispoštovati iako su očigledno selektivne i diskriminatorne, a vodeći računa o opštem zdravlju, i telesnom i duhovnom, u svim crkvenim opštinama u Crnoj Gori umesto litija koje su bile ranije prijavljene, večeras će se služiti molebni za očuvanje svetinja, stoji u saopštenju Episkopskog saveta SPC

28.06.2020

20:11

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17