• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: in4s

04.07.2020

18:00

(VIDEO) "NI METAR MAJKO! SINOĆ JE CRNA GORA UHAPSILA SAMU SEBE"! Najpotresnija lozinka BORBE PROTIV MILOVE TIRANIJE!

Balkan

(VIDEO) "NI METAR MAJKO! SINOĆ JE CRNA GORA UHAPSILA SAMU SEBE"! Najpotresnija lozinka BORBE PROTIV MILOVE TIRANIJE!

Podeli vest

U poslednja dva dana aktuelna je priča o supružnicima Kasalica, Zdravku i Makedonki, koji zbog podrške Srpskoj pravoslavnj crkvi trpe najpodliju i najstrašniju torturu

Oni su uhapšeni zbog navodnog pranja novca, a što se odnosi na njihovo imovinsko stanje, tačnije: pripadnici SPO od supružnika Kasalica tražili su da im objasne odakle im novac za garsonjeru i automobil, kao i imovinu stečenu tokom tri decenije braka.

Nakon mučnog desetočasovnog saslušanja, predsedniku Sindikata Odbrane Vojske Crne Gore oficiru Zdravku Kasalici i njegova supruga Makedonki, određeno je zadržavanje od 72 časa.

- Zdravku nije pozlilo zbog njega samog, već zbog stanja njegove supruge kad je u pauzi, u hodniku čuo suprugu da je u susednoj prostoriji. Uporno je tražio i molio da mu se omogući da joj priđe tek na korak blizu i izrazi reči utehe i sve to u prisustvu svih, ali mu je to onemogućeno i izrekom zabranjeno. Strogo procesno gledano, to se može i tako protumačiti i takva “vrsta zabrane” izreći, ali se kosi sa minimumom humanosti. To je bio isključiv uzrok zbog kojeg je Zdravku pozlilo i zato je nakon ponoći izjavio da stupa u potpuni štrajk. I bez hrane i bez vode, sve dok ne puste njegovu suprugu da se brani sa slobode. Prekinuće štrajk i pristaće da on ostane u pritvoru koliko god SDT želi, samo pod uslovom da njegova supruga bude kući, odnosno da majka bude sa sinom. Pokušao sam da ga odvratim od toga i upozorio da mu to može ozbiljno narušiti zdravlje i sam život, ali nije vredelo. Samo se triput prekrstio i ostao pri svojoj odluci. I specijalni tužilac je probao da ga odvrati, ali uzalud, ostao je pri svojoj odluci - kazao je njihov advokat Vladan Bojić.

Prkos u riječi – čast i dostojanstvo i još odzvanjaju ulicama: Ni metar, majko!

„Moja sestra je uvijek bila više majčino dijete nego ja. Ja sam, nekako, uvijek htjela svuda, da sve vidim i čujem. Nije mi bilo teško, pričali su mi, da sa godinu – dvije odem na selo, bez majke. Tek uveče bih, kroz san, nekoliko puta malo zaplakala tražeći majku.

I od tad se ništa nije promijenilo. I dan danas, sad već toboš velika djevojka, kroz san ali i na javi, izgovorim majčino ime, moje, kako znam da je nazovem: moje pamuk majke.

Sinoć je Crna Gora uhapsila majku. Sinoć je Crna Gora uhapsila samu sebe. Sinoć je riječ koja je, možda, ona prva koja bi, ona koja je rodila spas, doživjela da bude sramno oklevetana – ali ponižavajući one koji je gone.

I sinoć smo, kao djeca, čuli šta znači kad te takava riječ rodi.

Ni metar, majko!

Ni metar ološima, kriminalcima, ubicama, bezbožnicima, izdajnicima, ni metar ne odstupi.

Sinoć su nam „očevi nacije“ pokazali kako Oca i oca otimaju Sinu i sinu. I sinoć smo shvatili šta je Sloboda, šta znače svi oni osmjesi koji su obišli svijet, ona stisnuta pesnica, riječ koja je donosi Dobro, sinoć je otvoren Sezam nebeskog carstva:

Ni metar, majko!

Ni metar, radosti moja, ni metar patnjo, ni metar suzo kroz san ni metar kriku na javi. Ne daj se, slobodo.

I na kraju… Volim te, majko!

Volim te, Crna Goro koja vrištiš, koju kažnjavaju na pravdi Boga, na pravdi Dobra. Volim te, jer nam je ostalo samo da te volimo umno i bezumno, s vjerom, volimo te tako jer nam je do kraja ostalo još jedino da počnemo da te mrzimo.

Ni metar, majko. Ni metar pred tom mržnjom i sramotom.

Vjerujem, kada sve sve ovo prođe, rodiće se, rađa se, svanuće i sviće. Za sve što rade iz mržnje, ni metar, jer, majko, oni znaju šta rade", objavila je na svom Fejsbuk profilu Ljubica Simonović.

I to nije jedina reakcija koju je ova, strašna kao mač i snažna kao ljubav, rečenica izazvala.

„Ni metar majko! Reče sin svojoj majci koju izvode iz marice po noći, kao da je najveći kriminalac. Reče sin časnog oca, sin roditelja koji su sinoć zadržani u pritvoru. Ni metar majko! Strašno svjedočanstvo vremena u kojem živimo…", napisala je Tamara Ćelasan.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
emil

pre 3 godine

postovana redakcijo, stalno vas pratim, al nemojte vise da pustate tekstove koje niste procitali bolje je navedite tekst je preuzet odatle i odatle nego sto pustate svakakve gluposti na vas sajt ja nemam nista licno prototiv ovog teksta al tekst je kompletno nejasan hvala i nastavite i dalje

nesa

pre 3 godine

ĐUKANOVIĆU i vi ostali mafijaši.Dabogda vam se sav porod i rod zatro.

Kazo

pre 3 godine

Pitam se, kako će ovi policajci koji sada zdušno rade po Milovim naređenjima, sutra kada se sve ovo reši, a rešiće se, stati pred svoje komšije, prijatelje, roditelje i ostale ljude? Kako će se pozdraviti sa njima, kako će im pogledati u oči?

zora

pre 3 godine

Neverovatno? Pa svi u vlasti CG. bi morali da dokazuju odakle im stecena imovina gde se ukljucuju i familije DJUKE.e i svih saradnika. Gotova si CG SVE DOK TE MAFIJA VODI.

Maks

pre 3 godine

Zatrlo ti se seme milo ni ime ti vise ne zasluzuje veliko slovo takav izdajnik se vise nije rodio ti si jedini na kugli zemaljskoj umri u najvecim mukama konju jedan.

Nenad

pre 3 godine

Strašno !!!!!! Hoće li ovom monstrumu iko ikada stati na vrat

Drgče

pre 3 godine

Некад' била Милиција, а данас је МИЛОција!

okle

pre 3 godine

KAKVA IRONIJA TRAZI POREKLO IMOVINE ADVOKATU,,,,,,,,A KAKO CE ON I NJEGOVI PARTIJSKI CLANOVI DA OPRAVDAJU MILJARDE KOJI SU POKRALI ZA 30 GODINA.........ZAR JE MOGUCE DA U SRCE EVROPE POSTOJE JOS TAKVIH DIKTATORA

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17