• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/telegraf/ag.

09.07.2020

15:44

KORONA DANAS BUKNULA U CELOM REGIONU: Samo jedna zemlja beleži smanjen broj novoobolelih, ali i ne testira puno!

Balkan

KORONA DANAS BUKNULA U CELOM REGIONU: Samo jedna zemlja beleži smanjen broj novoobolelih, ali i ne testira puno!

Podeli vest

Epidemija koronavirusa se ne smiruje, a pored Srbije još neke zemlje regiona imaju trocifrene brojeve zaraženih na dnevnom nivou

BiH

U Bosni i Hercegovini je za poslednja 24 sata registrovano 215 novoobolelih, saopšteno je iz entitetski zdravstvenih institucija.

U Federaciji BiH testirano je 1.258 uzoraka, od kojih je 110 pozitivno. Novi slučajevi registrovani su u Tuzlanskom, Zeničko-dobojskom, Hercegovačko-neretvanskom, Srednjobosanskom, Unsko-sanskom, Bosansko-podrinjskom i Kantonu Sarajevo.

U Federaciji BiH do sada je testirano 64.495 uzoraka, a COVID-19 je potvrđen kod 3.124 osobe. Zaključno s današnjim danom, u Federaciji BiH oporavljeno je 1.327 pacijenata, dok je trenutno aktivno 1.725 slučajeva pozitivnih na koronavirus.

Od 72 potvrđena smrtna ishoda u Federaciji BiH, 46 osoba je muškog (63,89%) i 26 ženskog pola (36,11%). Što se tiče starosne strukture, 50 preminulih pacijenata (69,44%) je imalo više od 65 godina.

U Republici Srpskoj je u poslednja 24 sata od 602 urađena PCR testa prisustvo koronavirusa potvrđeno kod 105 osoba. Preminule su tri osobe koje su od ranije bile pozitivne na koronavirus. Više o tome čitajte OVDE.

 

 

Hrvatska

Nacionalni štab civilne zaštite objavio je nove podatke za Hrvatsku. U protekla 24 sata zabeležen je 91 novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno obolelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 978.

Među njima je 100 pacijenata na bolničkom lečenju, od toga su na respiratoru 3 pacijenta. Jedna je osoba preminula.

Od 25. februara 2020, kada je zabeležen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabeleženo 3.416 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 115 preminulo, a 2.323 se oporavilo. U samoizolaciji je trenutno 4.410 osoba.

Slovenija

U Sloveniji je u poslednja 24 sata potvrđeno 13 novih slučajeva koronavirusa, što je najniži dnevni porast od 30. juna. Prema vladinim podacima, u tom periodu testiran je 1.271 uzorak.

Broj hospitalizovanih pacijenata porastao je, međutim, sa jednog na 15, a jedana osoba je od juče izlečena, prenosi STA.

Ukupan broj obolelih od početka epidemije sada iznosi 1.776, a sprovedeno je 111.106 testova. U Sloveniji je od početka epidemije umrlo 111 ljudi.

 

 

Ministar zdravlja Tomaž Gantar rekao je sinoć za slovenačku televiziju da se očekuje da epidemija dostigne vrhunac do kraja meseca, posle čega će kriva početi da pada. Ako se to dogodi, prema njegovim rečima, neće biti potrebne nove restrikcije, nakon što je vlada u protekle dve nedelje uvela nekoliko mera radi suzbijanja zaraze.

Građani iz Srbije su na crvenom spisku i mogu da uđu u Sloveniju samo ako pre toga provedu 14 dana u karantinu.

Crna Gora

U Crnoj Gori su tokom jučerašnjeg dana zabeležena 53 slučaja, pa se broj zaraženih popeo na 960. Trenutno su aktivna 623 slučaja. Na snazi su i nove mere, kao i preporuke protiv širenja koronavirusa. 

Makedonija

U Severnoj Makedoniji su potvrđena juče 162 slučaja i broj aktivnih slučajeva sada je 3.493. Od početka epidemije u ovoj zemlji registrovno je 7.406 slučajeva.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija