• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vostok.rs

16.07.2020

18:33

ĐUKANOVIĆU, ŠTA AKO PUKNEŠ NA IZBORIMA?! Suđenje vladici Joanikuju odloženo za 4. septembar! MILOVO BITI ILI NE BITI JE 30. AVGUSTA!

Balkan

ĐUKANOVIĆU, ŠTA AKO PUKNEŠ NA IZBORIMA?! Suđenje vladici Joanikuju odloženo za 4. septembar! MILOVO BITI ILI NE BITI JE 30. AVGUSTA!

Podeli vest

U Osnovnom sudu u Nikšiću odloženo je ročište glavnog pretresa u postupku protiv Episkopa budimljansko-nikšićkog g. Joanikija i osmorice sveštenika, okrivljenih za kršenje zdravstvenih mjera o sprečavanju širenja zaraznih bolesti zbog litije, koja je na praznik Svetog Vasilija Ostroškog, 12. maja, održana u Nikšiću

Sudija Igor Đuričković je odluku donio na zahtjev advokata odbrane Sava Kostića, jednog od branilaca Preosvećenog Episkopa Joanikija i četvorice sveštenika, da se suđenje odloži zbog epidemiološke situacije. Naredno ročište glavnog pretresa zakazano je za 4. septembar u 9 časova.

Ono što upada u oči jeste da će suđenje biti održano posle izbora u Crnoj Gori koji su zakazani za 30. avgust. Odmah se postavlja pitaje šta že biti ako Milo Đukanović i DPS izgube na izborima - hoće li se usuditi da sudi vladikama SPC.

Sa vladikom Jonikijem danas je u sudnicu ušao i Visokopreosvećeni Mitropolit crnogorsko-primorski g. Amfilohije. Ispred Osnovnog suda, u znak podrške vladici i sveštenstvu, sabrao se veliki broj sveštenika i naroda.

KOMŠIĆ DOBIO PO NOSUI! IZJAVIO DA JE KOSOVO DRŽAVA, DODIK ga OVOM REČENICOM vratio na fabrička podešavanja!

Podsetimo, prvo ročište glavnog pretresa, koje je bilo zakazano za 19. jun, odloženo je jer se sveštenik Slobodan Jokić nalazio na bolničkom liječenju zbog zdravstvenih problema.

Preosvećenom Episkopu Joanikiju, protojereju-stavroforu Slobodanu Jokiću, arhijerejskom namjesniku nikšićkom, i sveštenicima: Danilu Zirojeviću, Željku Rojeviću, Ostoji Kneževiću, Mirku Vukotiću, Vasiliju Brboriću, Draganu Krušiću i Nikoli Marojeviću na teret se stavlja krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti za koje je predviđena novčana ili kazna zatvora do godinu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Monte

pre 3 godine

Puko je na izborima i Ukrajinski predsednik ali je posle došao još veći rodoljub i Ukrajinska crkva je do kraja autokefalna i samostalna pa Rusi prestali da kukaju. Tako i da Milo ode doći će namesto njega još veći crnogorski rodoljub da nastavi do kraja.

Finger

pre 3 godine

DPS koalicija ide preko 50 mandata...ko će da se opkladi...Javite Daki tamo nedje u Interconty-ju.

MILO GAZI PO NARODU I SEJE GOVOR MRŽNJE! Andrija Mandić razobličio DIKTATORA: ON NASILJEM ŽELI DA UGUŠI UGLED SRPSKE PRAVOSLAVNE CRKVE!
Balkan

MILO GAZI PO NARODU I SEJE GOVOR MRŽNJE! Andrija Mandić razobličio DIKTATORA: ON NASILJEM ŽELI DA UGUŠI UGLED SRPSKE PRAVOSLAVNE CRKVE!

Lider opozicione crnogorske partije Nove srpske demokratije (NSP) Andrija Mandić ocenio je danas da u intervjuu predsednika Crne Gore Mila Đukanovića podgoričkoj "Pobjedi" nema ničeg novog, osim, kako kaže, "ponovljenih proglasa, ne samo protiv Srpske pravoslavne crkve (SPC), Demokratskog fronta i ostatka opozicije već i čitave Crne Gore"

12.07.2020

18:40

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija