• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/rts

19.07.2020

22:21

MILOVCI SPREMNI DA POVUKU SRAMNI ZAKON? Mitropolija prihvatila Markovićev poziv, sastanak u ponedeljak!

Balkan

MILOVCI SPREMNI DA POVUKU SRAMNI ZAKON? Mitropolija prihvatila Markovićev poziv, sastanak u ponedeljak!

Podeli vest

Mitropolija crnogorsko-primorska prihvatila je poziv premijera Crne Gore Duška Markovića na nastavak razgovora o Zakonu o slobodi veroispovesti

MCP je u otvorenom pismu premijeru Crne Gore Dušku Markoviću, koji je ranije danas uputio poziv za razgovor, podsetila da je Crkva "bila, jeste i ostaje" privržena dijalogu kao jedinom pravom putu i načinu da se reše otvorena pitanja u odnosima između Crkve i države koja su, navode, nastala pre i nakon donošenja i stupanja na snagu spornog Zakona o slobodi veroispovesti.

MILO, VIDIŠ LI OVO? U LITIJI 400 AUTOMOBILA! Protestna kolona od Berana do Andrijevice

(VIDEO)ODBIJENA ŽALBA MITROPOLIJE CRNOGORSKO-PRIMORSKE! Milogorci ne odustaju od sramne odluke, ZA NJIH JE RUŠENJE KONAKA ZAKONITO!

Foto: Beta

"Iz tog razloga, prihvatamo Vaš poziv, iako stiže sa ne malim zakašnjenjem, za dovršetak započetog pa prekinutog dijaloga, u nadi da to ne činite radi uključivanja ove teme u Vašu predizbornu kampanju, na šta ne možemo pristati, kako zbog Crkve Božije tako i zbog vjernog naroda. Očekujemo da će Vlada u potpunosti konačno ispoštovati crkveni i pravni subjektivitet Mitropolije crnogorsko-primorske i eparhijâ Srpske Pravoslavne Crkve, i prihvatiti naše predloge o izmjenama i dopunama pomenutog Zakona", navodi se u otvorenom pismu.

Izražavajući veliku zabrinutost Crkve zbog nasilja nad sveštenstvom i vernim narodom, kao i zbog progonjenja sveštenstva i monaštva, MCP ističe da ipak ne gubi nadu da će Vlada i Skupština pod hitno izmeniti i dopuniti sporni Zakon koji je, napominju, glavni uzročnik ove nezapamćene odbrane Svetinja od strane Pravoslavnog naroda Crne Gore.

Sastanak predstavnika Mitropolije i premijera Duška Markovića biće održan u ponedeljak, 20. jula, u 16.00 u vili Gorica u Podgorici.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
KIKI

pre 3 godine

POVUĆI ĆE ISTO KO ONI U RVATSKOJ REPUBLICI SRPSKOJ KRAJINI

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17