• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Blic

20.07.2020

19:12

OSUMNJIČENI UBICA KRIO SE U SRPSKOJ! Blizak "škaljarskom klanu" , policija ga iznenadila na spavanju, NIJE IMAO KUD!

Balkan

OSUMNJIČENI UBICA KRIO SE U SRPSKOJ! Blizak "škaljarskom klanu" , policija ga iznenadila na spavanju, NIJE IMAO KUD!

Podeli vest

Nikola Ivović koji je u subotu uhapšen u Palama zbog ubistva Stefana Šarovića (31) u Herceg Novom, najverovatnije će biti izručen u Crnu Goru, potvrđeno je za Srpskainfo

Prema prvim informacijama, uhapšeni nema državljanstvo BiH i očekuje se da će Sud BiH doneti odluku da ga preda vlastima Crne Gore.

Ivović je uhapšen na osnovu međunarodne poternice zbog ubistva u Crnoj Gori, a policija Republike Srpske je prošli mesec u Istočnoj Ilidži uhapsila i Dušana Šilja, koji je takođe osumnjičen za ubistvo Šarovića.

Kao jedan od motiva likvidacije, crnogorska policija je ranije navodila da se radilo o obračunu kriminalnih klanova iz Kotora.

Prema nezvaničnim informacijama, dvojica osumnjičenih mladića su bliski su pripadnicima "škaljarskog" klana, dok je ubijeni Šarović bio u prijateljskim odnosima sa pojedinim osobama bliskim "kavačkom klanu".

Novljanin Stefan Šarović je ubijen 6. juna prošle godine oko 15.20, kod vile „Akacija“ u Đenovićima kada su napadači u njega ispalili šest hitaca iz pištolja.

(VIDEO) UHAPŠEN NIKOLA IVOVIĆ NA PALAMA! Osumnjičen za ubistvo U HERCEG NOVOM!

Prema saznanjima policije, Šarović i osumnjičeni bili su povezivani sa prodajom narkotika.

Tragajući za osumnjičenima, crnogorski istražitelji su došli do sumnji da je Ivović pobegao u Foču, gde je našao pomoć u skrivanju.

O tome su obavestili kolege iz BiH i RS. MUP Republike Srpske se odmah uključio u ovu istragu i to je ubrzo dalo rezultati, jer je samo 20 dana posle ubistva na području Istočne Ilidže pronađen i uhapšen Šilj.

Ivovića su u subotu uhapsili pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP Republike Srpske na osnovu Interpol poternice.

- Radeći na rasvetljavanju krivičnih dela teških ubistava u vezi sa organizovanim kriminalom izvršenih na području Republike Srpske i regiona uhapšen Nikola Ivović - navode u MUP RS.

Prilikom hapšenja kod Ivovića su pronađeni dokumenti Republike Slovenije na ime Teo Burnić za koje postoje osnovi sumnje da su falsifikovani s kojima se krio u Srpskoj, kao i manja količina opojne droge marihuane.

Nakon hapšenja, Ivović je prevezen u Banjaluku na kriminalističku obradu, posle čega je predat u nadležnost Suda BiH.

Na snimku koji je objavila policija, može se videti da su Ivovića zatekli na spavanju.

Nikola Ivović je odranije poznat policiji. On je hapšen u Bijelom Polju i Beogradu zbog šverca droge i osuđivan je zbog tog krivičnog dela. Nakon ubistva Šarovića, crnogorski mediji su pričali da je on veoma dobro poznavao ubice i da se jedno vreme družio sa njima.

Dvorište vile u kojem je ubijen Šarović opasano je kamerama, međutim kako se saznaje, na snimcima se ne vidi trenutak kada je Crnogorac likvidiran.

Međutim, kamere su ipak snimile njegovo kretanje pre likvidacije, i poslednji put se na snimku vidi kako izlazi iz lokala u blizini vile. U tom trenutku bio je u društvu dvojice mladića, za kojima je policija intenzivno tragala.

Prema preliminarnim rezultatima istrage, radi se o profesionalnom ubistvu, a nesrećni mladić nije imao ni najmanju šansu da preživi.

Družio se sa "kavačima" i Roganovićima

Iz vrha Uprave policije Crne Gore za lokalne medije ranije su rekli da je i Stefan Šarović važio za bezbednosno interesantnu osobu. Prema nezvaničnim informacijama, Šarović je bio blizak pripadnicima "kavačkog" klana.

Operativne policijske informacije govore da je bio u prijateljskim odnosima sa porodicom Roganović, a nekoliko pripadnika ove porodice proteklih godina likvidirano je u surovom ratu "škaljarskog" i "kavačkog" klana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!
Live TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!

Situacija na Bliskom istoku se, naizgled, barem malo primirila nakon sukoba između Izraela i Irana. Kako će tok spomenutog konflikta teći i da li postoji mogućnost da on eskalira na čitav svet? Na ova pitanja odgovarao je profesor dr Milan Petirčković sa Fakulteta političkih nauka za Informer TV u emisiji "Info jutro".

18.04.2024

13:00

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija