• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: vijesti/Informer.rs

13.08.2020

17:30

MILOGORCI PUCAJU PO ŠAVOVIMA! Na očajnički način pokušavaju da izvuku sezonu, OVO ŠTO SU SADA URADILI JE NEOPROSTIVO!

Balkan

MILOGORCI PUCAJU PO ŠAVOVIMA! Na očajnički način pokušavaju da izvuku sezonu, OVO ŠTO SU SADA URADILI JE NEOPROSTIVO!

Podeli vest

Glavna turistička inspektorka Svetlana Šljivančanin najavila je pojačane kontrole od vikenda, posebno u ugostiteljskim objektima. Ona je u emisiji "Boje jutra" rekla da su dosta upozoravali i da sada moraju represivnije da deluju

- Imamo veći broj gostiju, i broj zaraženih lica, moramo se pridržavati i poštovati mere NKT-a - istakla je inspektorka Šljivančanin.

Kako kaže Šljivančanin, mere kršenja fizičke distance i nenošenje maski, najviše su zabeležene u Ulcinju, Budvi, Herceg Novom. Odmah posle njih je Podgorica, zatim u Nikšiću i Beranama.

- Kršenje fizičke distance najviše je zabeleženo u ugostiteljskim objektima u kojima je živa muzika. Takođe smo zabeležili nenošenje maski među zaposlenim licima, pa i u kuhinji - istakla je Šljivančanin.

Kaže da su izdali 55 prekršajnih naloga od 57.050 eura i osam zahtjeva za prekršajni postupak.

VIŠE JE DEMOKRATIJE BILO U JUGOSLAVIJI, NEGO SAD U MILOVO VREME! Najstariji Kuč poručio diktatoru: ZAŠTO DA TI BUDEŠ MILIJARDER, A NAROD GLADAN?!

- Od 1. maja izvršili smo 2.728 inspekcijskih nadzora, a utvrdili 3221 nepravilnost. Pored kršenja mjera NKT-a, utvrdili smo da veći broj subjekata svoj rad počinje bez odobrenja , i ove godine ih je mnogo veći u odsnosu na prethodne. Četrnaest objekata je zapečaćeno - istakla je Šljivančanin.

Osim otvaranja objekata bez odobrenja, tu je i neizdavanje fiskalnog računa , što je ove godine zastupljenije u odnosu na ranije.

- Gosti nam se žale da ugostitelji naplaćuju više svoje usluge od onih koje piše u cenovniku. Apelujem na ugostitelje da svoje cene koje su u cenovniku usklade sa cenama u kasi. Takve subjekte prosledićemo Poreskoj upravi - naglasila je Šljivančanin.

Šljivančanin kaže da su takođe primjetili da na crnogorskim kupalištima nema dovoljno spasioca, te najavljuje i kontrolu plovnih vozila i skutera.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija