• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: in4s

20.08.2020

10:09

SKANDALČINA U CRNOJ GORI! Milova Dušica prebrojava krvna zrnca Crnogoraca! GARANTUJEŠ MI ZA SEBE I ČLANOVE FAMILIJE!

Balkan

SKANDALČINA U CRNOJ GORI! Milova Dušica prebrojava krvna zrnca Crnogoraca! GARANTUJEŠ MI ZA SEBE I ČLANOVE FAMILIJE!

Podeli vest

Crnu Goru na samo deset dana pred izbore potresa novi skandal. Nakon što je portan in4s.net objavio audio snimak u kome se proverava podobnost novih kadrova Vojske Crne Gore, osvanuo je novi audio snimak u kome Milov kadrovik Dušica Vulić vrbuje glasove za DPS

Ova dva (audio) snimka potvrđuju činjenicu da je ministar Predrag Bošković partijski korumpirao Vojsku Crne Gore i time potpuno srozao ugled, a onda i profesionalnu sposobnost te institucije.

Da podsetimo, na prethodnom objavljenom snimku, čuju se tri osobe koje razgovaraju o tome kako da devojka, Marija, postane vojnik po ugovoru. Ona objašnjava da je prvi put odbijena, da je išla u letnji vojni kamp, i da je verovala da se pozicija u vojci Crne Gore dobija na osnovu profesionalnih sposobnosti, te da je imala pohvale i od samog ministra.

Zatim je kazala da ne želi da politički pripada bilo kome. Dušica Vulić, koja radi u mesnoj kancelariji DPS Zagorič u Podgorici, navodi da ”teren prepoznaje” one koji su Crnogorci i one koji su ”išli na litije". Ona između ostalog, komentariše da je Marija sve previše “shvatila zdravo za gotovo” i da će joj biti jasnije kad bude njenih ili godina njenog oca.

Foto: www.in4s.net

Dušica Vulić

Međutim, tu nije kraj i skandal "prepoznavanja“ se nastavlja. Na "proveru“ dolazi i izvesni Predrag Peđa Кonatar, sa kojim se, kako se može čuti na snimku, Dušica već čula, kako bi došao kod nje na "prepoznavanje“. Sticajem okolnosti, on i Marija, djevojka sa prethodnog snimka, se poznaju od ranije.

Zona krivične odgovornosti

Dušica mu napominje da, ovog puta, neće biti provera porodice, već samo njega, na šta on odgovora da slobodno upiše i njih.

"Prijavljivanje“ porodice od strane Predraga predstavlja direktan uticaj na slobodno izražavanje volje i time se debelo ušlo u zonu krivične odgovornosti..

…Dalje u razgovoru, Peđa, začuđeno pita zbog čega su ga zvali kada je Crnogorac, na šta mu Dušica odgovora: "Ne znam… zbog partije“.

- Ti znaš da traže tebe… znaš i kad si prije dolazio… sve znaš - odgovara Dušica, nakon čega Peđa odlazi da donese hemijsku olovku, gdje se Dušica ubacuje, dok on nespretno zatvara vrata: „Кuku meni, kako ćeš raditi u vojsku, kuku meni…“.

Dušica (razovara telefonom): ‘Alo, e moj Peđa…

NN: Ne ja kažem, to, recimo, evo, ja sam evo 13 godina u istom činu. Znači, bez mogućnosti napredovanja, a ljudi znači koji nisu privriježili, da kažeš, jedan nekih posto… na kraju, misija, 3, 4, stan…

Dušica (razovara telefonom): Sa druge strane, dođi ti kod ovih klupa iza… đe si to? Ovamo đe ovo pašče laje. Ulazi Peđa…

P: Moram se na posao vraćati…

D: Ne moraš.

P: Кako ste , šta radite, jeste li umorni…

D: Što ne donese hemijsku?

P: Nisi mi rekla.

D: Izgubih hemijsku, bez majke. Slušaj ovo… Tražili su ti prvjeru, standardno. Ovaj, Ja  ću ti dati provjeru, što se mene lično tiče, ali ću samo za tebe.

P: Može.

D: Ništa familija, ovo, ono sad za sad..

P: Slobodno ti i familiju..

D: Ništa, samo ću tebe sad za sad.. Pa ćemo za ostale da vidimo. Čekaj samo da vidim. Da vidim ko mi je sve od vas ođe. Đe si počeo?

P: Кod druga tu, (nerazumljivo), ova dva dana, eto da mu pomognem… da malo odmaram, neću niđe da idem.

D: Đe mi nestade hemijska druže…

NN: Odoh ja do kola da vidim.

D: Nemoj života ti vala zbog toga.

NN: Tu su mi kola, ako ih ne budem izbacio.

D: Nemoj izbačat’. Ne znam đe mi je hemijska. Svaku drugu noć mi ovde neko krade hemijske. Ja sam rekla kupiću ono pakovanje… ovaj, došla mi je provjera, ne znam zašto zbog tebe, ali mi je došla provjera.

P: Slobodno, lagano, nikakav problem, tu smo.

D: Jeste što dogovorili kad treba da počnete?

P: Ne znam ja…

Marija: Ne znam, ja sam čula oko 20-og septembra

Dušica: Nije, ja mislim prije, čim je provjera sad neđe. Treća dekada, avgust

P: A zbog čega?

D: Znači 25-og.

P: A zbog čega provjera?

D: Ne znam, zbog partije… 

M: Moja reakcija je bila još gora, ako mi vjeruješ

P: A čekaj, provjera ne znam, u vojsku sam (Crnogorac, i provjeravaju tu mene što… (nerazumljivo)….)

D: Ti znaš da traže tebe… ti znaš kad i prije dolazio, sve znaš..

P: Sumnja’ sam tu.

(pričaju u isto vrijeme, nerazumljivo)

D: Samo da završim, ja ću joj sad poslati i tvoju, samo da mi rečeš… (nerazumljivo)

P: A oću li po’ć ovde da uzmem hemijsku?

D: Ne, ne.

P: A što mi nisi rekla, ima’ sam 10 hemijskih.

D: Oćeš, potrčaćeš, Ajde Peđa, budi dobar.

P: (nerazumljivo)

M: Samo zaključaj, i upri.

D: Hvala ti što si dobar, upri naprijed , kuku  meni, kako ćeš raditi u vojsku kuku meni… On je kod nas bio aktivista inače…(obraća se Mariji)

M: Ne znam stvarno, on je bio sa mnom, bili isto odeljenje, pa se poznajemo…

D: On je kod nas bio aktivista i onda je bio počeo da radi u Naš taksi  i onda stvarno nije mogao. Jer je radio dvije smjene, ne mogu ja da kažem nekome ko radi drugu i treću smjenu, izvini ti zbog partije moraš da dođeš, pa pušti ti platu. Stvarno mi ne pada na pamet. Ovaj, što sam šćela još da ti kažem…. tako dušice. Što se mene lično tiče, sad ću ovde da ti upišem broj telefona, sve što treba, naš si simpatizer, glasaćeš, a provjere ti idu dalje, što se mene lično tiče, opet ti kažem… evo i za njega sam htjela da ti kažem, za njega ću da urgiram. Znači to sigurno, jer su mi rekli sad kad sam bila u partiji, da je treća dekada primanje vas. Treća dekada avgust.

M: Otprilike to počne, je li tako?

D: Da…

(nerazumljivo)

D: Prije izbora možda dva, tri dana će početi da vas primaju.

NN: Vjerovano da će to tako i posle izbora biti

D: Evo ja ti dajem informaciju koju ja imam… znači ovo je informacija eto čisto za vas. A mogu da ti kažem da si mi vaš slatka i baš ste mi simpatični.. evo ga.

D: Evo ga, Кonatar Predrag… završena provjera. Daj mi broj, 069 871 538. Nenad isto kod tebe, je li tako?

P: Jeste, ništa.

D: Tata kako bješe?

P: Savić.

D: Savić. Majka?

P: Treba da ide… majka Jovanka, vidi ima li tu neđe…

D: Ima.

P: Brat Srđan…

D: Jeste.

P: Ima li još ko?

D: Sestra.

P: Natalija, ima li je tu?

D: Čekaj

P: Mislim da nje nema…

D: Natalije nema. Jedan, dva, tri, četiri, pet… Pet članova, za sve si ti, garant 30-og glasaš, zadnja dekada avgust su rekli, jedan dio će biti, drugi dio do 15-og.

P: Кoje su šanse da nas prime?

D: Кad ti ja preporuke dam. Sad sam njoj rekla da ću da isforsiram i tebe i nju.

P: Mi ništa nismo tražili, znaš i sama, ja lično…

D: Za tebe i nju, evo sad sam njoj rekla, prije nego što si doša’, sad sam joj rekla za tebe i još jednog momka ću ja da isforsiram…

P: Eto znaš i sama, da, uvijek što  je trebalo, tu sam bio, nikad ništa nisam tražio, nikad skoro ništa…

D: Ovaj, znam ja odlično šta i kako, ja sam joj rekla i prije nego što si doša’, da ću za tebe, nisam znala da se poznajete, za tebe i jednog momka ću ja da isforsiram, isforsiraću, ovo ću da pošaljem, sad još dok oni budu sjeđeli,  jer svim treba još nešto da završim u partiju, a ostalo …

P: (Nerazumljivo)

D: Ništa, ti si slobodan, mora si mi doć’, što da ti rečem, mora’ si  se pojaviti.

P:Ti znaš… sinoć sam bio u grad…

D: Zovem ja njega, piči muzika,  reko’ slušaj mali,  doći ćeš sjutra

P: Ja reko ko je to…  slušaj mali, doći ćeš … ja reko, alo. Veli Dušica ođe. Ja reko sprda li se ova sa mnom, velim, sprda li se ovo… iha, ti kad si meni prekinula, tek ja sam shvatio ko je. Čujemo se ćao. Mare, čujemo se…

D: Peđa, mi ćemo se čuti za dalje. Ja te zovem, sve što mi budu vratili, povratnu inf, kad ćete i što ćete, javiću. Vratiću ti sve. Znaću ono def kad ono počinjete, ‘oćete li sad u prvu grupu, ili prva nedelja septembra, ja vam to stvarno ne mogu obećat’. ‘Oćeš što se mene lično tiče, sjutra. Ja bih voljela, sjutra, u stvari, da već radite, pa da vam rade provjeru, što se mene lično tiče…


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Progress

pre 3 godine

Je l moze neki prevod za ovo domundjavanje? Nista ja tu ne razumem.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Milinković: Puna podrška predsednicima Vučiću i Dodiku u borbi proriv sramne rezolucije o Srebrenici!
Politika

Milinković: Puna podrška predsednicima Vučiću i Dodiku u borbi proriv sramne rezolucije o Srebrenici!

Ovih dana smo svedoci žestokih pritisaka na Srbiju, Republiku Srpsku i srpski narod. Ipak, ovaj put su ti pritisci mnogo perfidniji, a samim tim i opasniji. Pod maskom kulture sećanja, pokušava nam se udariti žig genocidnog naroda. Zato smatram da mi Srbi nemamo pravo na ćutanje. Podrška predsednicima Vučiću i Dodiku, u borbi za nacionalno dostojanstvo i nacionalni opstanak, potrebnija je nego ikada, saopštio je načelnik opštine Gacko dr Ognjen Milinković.

21.05.2024

13:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Navijači mogu da odahnu! Legendarni fudbaler ostaje u Liverpulu!
Fudbal

Navijači mogu da odahnu! Legendarni fudbaler ostaje u Liverpulu!

Jedna era na stadionu "Enfild" je okončana. Jirgen Klop nakon devet uspešnih sezona napušta klupu Liverpula, a među navijačima je postojala bojazan da bi isto mogao da učini Mohamed Salah. Ipak, Egipćanin se oglasio i potvrdio da će i naredne sezone nositi dres engleskog velikana.

21.05.2024

13:24

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija