• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.08.2020

09:59

DOK MILO PLASIRA LAŽI O VELIKOSRPSKOJ PRETNJI, ŠIPTARI NAM ISPRED NOSA PRAVE VELIKU ALBANIJU! Knežević otkrio da se pakleni SCENARIO sa KOSMETA uveliko ostvaruje i u CG!

Balkan

DOK MILO PLASIRA LAŽI O VELIKOSRPSKOJ PRETNJI, ŠIPTARI NAM ISPRED NOSA PRAVE VELIKU ALBANIJU! Knežević otkrio da se pakleni SCENARIO sa KOSMETA uveliko ostvaruje i u CG!

Podeli vest

Predsednik Demokratske narodne partije Crne Gore i jedan od lidera crnogorske opozicije Milan Knežević ocenio je danas da mržnja prema Srbima i SPC, pritisci na sveštenike i satanizacija svega pravoslavnog u Crnoj Gori vodi ka projektu koji je sproveden na Kosovu i Metohiji

 

On je u intervjuu za portal Kosovo online prokomentarisao spor oko izgradnje magistralnog puta od Dečana ka severu Crne Gore, čime se direktno ugrožava manastir Visoki Dečani, istakavši da to govori o nameri unošenja nemira i konstantnog osećaja ugroženosti pravoslavnih sveštenika i srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

"Ovo je samo kontinuitet užasnih scena koje smo gledali protekle dve decenije, kada su paljene i uništavane srpske svetinje, ali i pokazatelj koliko je ta lažna tvorevina zasnovana na pravnom nasilju, nesposobna da uspostavi pravni poredak i poštovanje zakona", rekao je on.


Govoreći o najavljenom povezivanju Albanaca sa Kosova sa delovima Crne Gore, Knežević kaže da dok režim Mila Ðukanovića plasira izmišljenu priču o velikosrpskim pretenzijama ka državi Crnoj Gori i dok srpski narod doživljava progone i pretnje da će biti proteran, lideri albanskih stranaka uveliko rade na promovisanju ideje Velike Albanije.



"Zato je moguće da, na primer, grupa Albanaca godinama neometano upada u manastire Beška na Skadarskom jezeru i Svač kod Ulcinja, uzmemiravajući sveštenike i pravoslavni narod, jer smatraju da je to njihova teritorija, kao što je dozvoljeno i naoružanim albanskim policijskim partolama da slobodno upadaju u Crnu Goru u pograničnom delu, a da to ne izazove bilo kakav otpor crnogorskih zvaničnika", rekao je on.

Prema njegovim rečima, pozadina takvog stanja, pored nacionalnih pretenzija i obračuna sa srpskim narodom, leži i u poslovima koji vezuju tzv. kosovski i režim u Crnoj Gori.

"Sistemski i sistematski progon SPC u Crnoj Gori i pokušaj otimanja njene imovine dešava se gotovo po istom scenariju kao i na KIM. I ovaj nasrtaj na Visoke Dečane da bi se izgradio put ka Crnoj Gori dešava se u susret izborima 30. avgusta, kao podrška naporima crnogorskih vlasti da zatru sve što je pravoslavno i srpsko, kako bi nesmetano mogli da vladaju na svim nivoima, i onom svetovnom i duhovnom", kaže Knežević.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
DEDA RAKA

pre 3 godine

Milo voli pare pa grli Šiptare, Ako sam u pravu - to će mu se obiti o glavu ! Živi bili pa videli.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija