• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Sputnjik

23.08.2020

13:36

VIJORE SE TROBOJKE! PODRŠKA ODBRANI SVETINJA! Nakon Beograda, auto-litija krenula i iz Trebinja (VIDEO)

Balkan

VIJORE SE TROBOJKE! PODRŠKA ODBRANI SVETINJA! Nakon Beograda, auto-litija krenula i iz Trebinja (VIDEO)

Podeli vest

Više stotina vozila krenulo je danas iz Trebinja u Svetovasilijevsku auto-litiju do Spomen-kapele u Klobuku, kao vid podrške odbrani pravoslavnih svetinja u Crnoj Gori, a koloni vozila pridružio se i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić

Vozači su nosili srpske trobojke, kao i transparente na kojima je pisalo „Ne damo svetinje“, a čule su se i rodoljubive pesme, prenosi RTRS.

PODRŠKA BRAĆI! Krenula auto-litija iz Srbije ka Crnoj Gori, KOLONA DUGAČKA 5 KILOMETARA (FOTO)
SNAŽNA PORUKA MITROPOLITA AMFILOHIJA: Izađite na izbore i glasajte za svetinje Božije!

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić uputio je poruku jedinstva, istakavši da nisu za nerede i za mešanje u odnose drugih država, ali da mora da se zna da postoji sloga i zajedništvo.

Nije slučajno da idemo na Klobuk. To je mesto gde smo se zajedno borili u određenom trenutku kada je trebalo. Sloga je najbitnija, ne smijemo da dozvolimo bilo koja vlast da je u pitanju da se meša u odnose Srpske pravoslavne crkve. Poruka je jasna : Ne damo svetinje“, poručio je gradonačelnik Ćurić.

 

 

Na Klobuku, spomen kapele je izgrađena u pomen na 162 borca crnogorsko hercegovačkih bataljona poginulih 1915. godine u borbama sa austrougarskim jedinicama.

Aleksandar Sarić iz inicijativnog odbora rekao je novinarima da je uz blagoslov Njegovog preosveštenstva vladike zahumsko-hercegovačkog Dimitrija narod Hercegovine organizovao auto-litiju kao podršku da se pošalje jasna poruka mira, ljubavi i bratske sloge.

Među brojnim učesnicima današnje litije je i Snježana Ninković koja je istakla je da današnji skup mnogo znači, te da podržavaju braću u Crnoj Gori.

„Uvek ćemo podržavati braću u Crnoj Gori. Ne damo svetinje“, rekla je Ninkovićeva novinarima.

U februarskoj Svetovasilijevskoj litiji učestvovalo je više od 10.000 ljudi, koji su peške prešli put od Mrkonjića, rodnog sela Svetog Vasilija, do Trebinja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragi

pre 3 godine

E moji Srbi. Mislite da nekoga iz NATO zanimaju litije? Ne gospodo. MILO će vladati onoliko dugo, koliko to bude želeo NATO. Dakle, kanite se protesta, jer to nikog na Zapadu ne tangira i niko o tome i ne izveštava. Pustite crkvu i crkvenu imovinu i proglasite Republiku Srpsku tamo gde žive Srbi, a to je sever Crne Gore.

Za Srpsku CG

pre 3 godine

Ti si poremecen a braci Hercegovcima hvala od srca. Pozdrav im saljem iz Stare Hercegovine Boka.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija