• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. Antonić

30.08.2020

12:00

DVA SCENARIJA KOJA ČEKAJU CRNU GORU! Da li će KLAN ĐUKANOVIĆA doživeti sunovrat ili će milogorci proglasiti SRBIJU I RUSIJU dželatima i povesti zemlju u IZOLACIJU?!

Balkan

DVA SCENARIJA KOJA ČEKAJU CRNU GORU! Da li će KLAN ĐUKANOVIĆA doživeti sunovrat ili će milogorci proglasiti SRBIJU I RUSIJU dželatima i povesti zemlju u IZOLACIJU?!

Podeli vest

Dan za glasanje u Crnoj Gori je stigao, trenutak odluke. DPS Mila Đukanovića sa jedne strane, opozicija sa druge. Srbi izlaze na tri liste, ali čini se da ih povezuje nešto veliko, veće od vlasti, bavljenja politikom i upravljanja zemljom - svetinje za koje se narod u litijama neprestano bori. Posle ovih izbora veliko je pitanje kako će Crna Gora nastupati u spoljnopolitičkim odnosima, pre svega sa Srbijom, ali ništa manje bitno je i pitanje saradnje sa Rusijom, odakle dolazi veliki kapital i čiji turisti su do sada, pored srpskih, činili okosnicu glavne privredne grane ove zemlje

Novinar portala Balkanist i In4s Igor Damjanović za Informer.rs komentarisao je šta će se dogoditi u ukoliko pobedi DPS, a kakva sudbina čeka Crnu Goru ukoliko pobedu na izborima odnese opozicija.

Foto: Fotoilustracija

Pobeda DPS znači pobedu klana Mila Đukanovića 

- Ukoliko i posle današnjih parlamentarnih izbora na vlasti ostane režim Mila Đukanovića Crna Gora će ostati zarobljena država čiji će kompletan društveno-politički i ekonomski sistem biti podređen interesima klana Mila Đukanovića. 

Takođe, imajući u vidu izjavu Tanje Spičanović, zamenice gradonačelnika Bara i kandidata DPS za poslanika da su Rusija i Srbija dželati Crne Gore Milo Đukanović je jasno demonstrirao da će u slučaju njegove pobede na današnjim izborima neprijateljstvo prema Rusiji i Srbiji biti jedan od glavnih vektora spoljne poli8tike države Crne Gore. Ono što je posebno porazno je da je Spičanovićeva zamenik gradonačelnika grada koga u normalnim uslovima poseti više od 100.000 turista iz Rusije i Srbije, a desetine hiljada ruskih i srpskih građana imaju nekretnine na teritoriji barske opštine - rekao je Damjanović.

FRAPANTNO! ŠIPTAR ĆE BITI NOVI PREMIJER CRNE GORE! Diktator Milo DAO BESU Tačiju i Rami!

 

 

A ako pobedi opozicija...

- Ukoliko pobedi opozicija očekujem da će splasnuti tenzije, da će se smanjiti sukobi i podele, stvoriti uslovi za ekonomski oporavak države i popraviti odnosi sa Srbijom. To je veoma bitno, normalizacija odnosa sa Srbijom u slučaju pobede opozicije - dodao je Damjanović.

 

Foto: printskrin/mitrpopolija.com

Kada je u pitanju očuvanje srpskih svetinja za koje verujući narod izgara već mesecima poznati novinar kaže da je snaga ljudi koji brane bogomolje jača od bilo koje vlasti. 

- Svetinje će se sačuvati i bez pobede opozicije. Narod ima dovoljno snage, pravoslavnih vernika u Đukanovića bukvalno i nema. Pravoslavni vernici su jedinstveni. Svetinje će se sačuvati i one predstavljaju mnogo veću vrednost nego što je bezvredni Milo Đukanović i njegova bezvredna vlast - konstatuje naš sagovornik.

Posle ovoga, jasno je koliko su važni današnji izbori u Crnoj Gori. Građani te zemlje imaju priliku da izaberu kojim putem će krenuti. Koreni slavnih predaka i dalje ne daju da se pokvari odnos sa bratskom Srbijom, pravoslavna vera čvrsto povezuje i Crnogorce i Srbe i Ruse.

A koji od dva scenarija čeka našu braću znaće se večeras.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marcco

pre 3 godine

Kakva izolacija kada su "dobri" sa Albanijom, Hrvatskom, Italijom i Kosovom... Od Rusa su izvukli maksimalno, u Srbije su izvukli maksimalno, izvlače maksimalo i izvačiće maksimalno. Sa istočnim susedima trguju supstancama u količinama koje generišu veći BNP od zvaničnog tih "država"... a Italijani slušaju i EU i SAD, malo potegnu šverc duvana kada treba, malo začute i tako u krug.

Maxmen

pre 3 godine

Klasika sicilijanske mafije,prebacene u Crnu goru. Do kad ce biti,niko nezna,samo mora se priznati da dobro pliva u svim vodama. Lukav,pametan,99%savrsen politicar, mogao bi ako pobjedi danas da prevazidje svog profesora Tita.

Mapko

pre 3 godine

"In4s.net i borba.me" su nedostupni iz inostranstvo, probam da se konektujem iz Francuske , sad je 17H30 i skroz su nedostupni. Koja slucajnost, koja magija zar ne?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija