• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Kurir/I.Ž.

30.08.2020

09:25

KNEŽEVEĆ NEMA DILEMU: Đukanović pada s vlasti, u to je ubeđen i narod

Balkan

KNEŽEVEĆ NEMA DILEMU: Đukanović pada s vlasti, u to je ubeđen i narod

Podeli vest

Ekonomska apokalipsa, koja je zadesila Crnu Goru za vreme njegove vladavine, najbolje se može zamagliti lovom na spoljne i unutrašnje neprijatelje, jer on nije u stanju da ponudi nijedno socioekonomsko rešenje za izlazak iz recesije

Milan Knežević, lider Demokratske narodne partije i jedan od lidera crnogorske opozicije, poručuje da veruje da se predsedniku Crne Gore Milu Đukanoviću smeši odlazak s vlasti. Zato, kaže, Đukanović i vodi rat protiv Srpske pravoslavne crkve, ali i svih koji misle drugačije od njega.

(UŽIVO) DA LI ĆE MILOGORCI DANAS PASTI? Trenutak istine za Crnu Goru, otvorena birališta, među prvima glasao mitropolit Amfilohije (VIDEO)

DA OSLOBODIMO CRNU GORU I ZA SPAS SVETINJA! Mitropolit Amfilohije prvi put glasao u 82. godini života!

Knežević kaže da ne samo da kao jedan jedan od predstavnika koalicije Za budućnost Crne Gore veruje da će Đukanović izgubiti vlast već veruje i narod.

- Posebno dojučerašnji glasači Demokratske partije socijalista (DPS), koji su odlučili da otkažu poverenje Milu i ovoga puta glasaju za opoziciju. Upravo svestan toga, Đukanović na svaki način pokušava da otvori front sa SPC, najavljujući progon i pogrome sveštenstva i svih građana koji ne misle kao on, što predstavlja matricu odlazećih južnoameričkih diktatora koji do poslednjeg minuta nisu bili svesni da im je narod okrenuo leđa.

Foto: Tanjug

O BUDUĆOJ VLADI

Ukoliko uspete da odnesete pobedu, kako vidite novu vladu?

- Koalicija Za budućnost Crne Gore je spremna da nakon izbora ponudi i strankama manjinskih naroda, koje su dosad podržavale DPS, da budu deo postizborne koalicije kako bismo zajedno gradili građansku budućnost naše države, eliminišući podele i sve ono što je Milo Đukanović koristio kao model zavađanja i vladanja u ove tri decenije.

Kako gledate na konstantne napade Đukanovića na zvanični Beograd, SPC, ali i Moskvu, u kojima ih on optužuje da žele da unište tu državu?

- Đukanović iz izbornog ciklusa u izborni ciklus redovno traži spoljne i unutrašnje neprijatelje ne bi li mogao da koristi narativ braniča crnogorske nezavisnosti. Tokom prošlih izbora je optužio Rusiju i opoziciju da su spremale državni udar na dan parlamentarnih izbora i zahvaljivao se Srbiji što mu je pomogla da otkrije tu zaveru.

Tada se zahvaljivao, a sada je potpuno obrnuta situacija. Šta je pravi razlog?

- Četiri godine kasnije spisak spoljnih neprijatelja je proširen i na njemu se nalaze Srbija, Rusija, SPC i dokazani unutrašnji neprijatelj - Demokratski front i Mitropolija crnogorsko-primorska. Ekonomska apokalipsa koja je zadesila Crnu Goru za vreme Đukanovićeve vladavine najbolje se može zamagliti lovom na spoljne i unutrašnje neprijatelje, jer on nije u stanju da ponudi nijedno socioekonomsko rešenje za izlazak države iz recesije.

Prema poslednjim istraživanjima, opozicija je u prednosti u odnosu na vlast. Strahujete li pak da postoji opasnost od krađe izbora?

- Uradili smo i uradićemo sve da na dan izbora smanjimo svaku mogućnost prekrajanja izborne volje građana i zloupotrebe na izbornim mestima. Koalicija Za budućnost Crne Gore, zajedno sa ostalim opozicionim savezima koji izlaze na izbore, u ovom trenutku ima većinu u odnosu na DPS i zato nam je veoma važno da prebrojimo i sačuvamo svaki opozicioni glas pošto je izvesno da Đukanović sa dosadašnjim koalicionim partnerima nema parlamentarnu većinu. Svakako, svaku nepravilnost i pokušaje prekrajanja izborne volje građana naši predstavnici u biračkim odborima će uneti u zapisnik i o tome ćemo obavestiti i Državnu izbornu komisiju i Komisiju OEBS i crnogorsku javnost.  

 

Sveta Marović je crna kutija Mila i DPS

Kako gledate na brojne tvrdnje koje je na račun Mila Đukanovića izneo njegov nekadašnji saradnik Svetozar Marović?

- Svetozar Marović je crna kutija Mila Đukanovića i DPS. Ukoliko se on odluči da saopšti javnosti sva nepočinstva u izbornim ciklusima, uključujući i referendum, ali i da razotkrije sve detalje pljačkaških privatizacija u Crnoj Gori, Đukanović neće ostati na vlasti nijedan sat. A sve ono što je Sveta do sada izjavio ne predstavlja nikakvu novost jer svi građani u Crnoj Gori znaju da Milo Đukanović upravlja crnogorskim pravosuđem i da uživa da se igra sa svojim žrtvama, ispijajući šampanjce s njima i jedući morske plodove, da bi ih ujutru poslao u zatvor.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija