• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Index.hr

02.09.2020

17:07

POBEGAO POLICAJCIMA SA LISICAMA NA RUKAMA! Potera za Branimirom, ubicom trudne Ukrajinke

Balkan

POBEGAO POLICAJCIMA SA LISICAMA NA RUKAMA! Potera za Branimirom, ubicom trudne Ukrajinke

Podeli vest

Splitskoj pravosudnoj policiji je pobegao pritvorenik s lisicama na rukama, a reč je o Branimiru Ćaleti, kojem je na Županijskom sudu počelo suđenje zbog ubistva, prenosi Index.hr.

Ćaleta je pravosudnim policajcima pobegao kada su ga sa suda vodili prema službenom kombiju kojim je trebao biti vraćen u zatvor na Bilicama. Kako bi ga sprečili u bekstvu, policajci su zapucali u vazduh, ali on je ipak pobegao.

Policija je potvrdila događaj i rekla da je u 12:10 u splitskoj Gundulićevoj ulici muškarac koji se nalazio pod nadzorom pravosudnih policajaca pobegao, zbog čega "policija preduzima mere traganja".

Policija u ovim trenucima traga za odbeglom osobom. Kako se saznaje, policija je potragu proširila i van granica Splita, zaustavljaju automobile i u Omišu.

- Danas oko 12:10 sati na području Splita u Gundulićevoj ulici muškarac koji se nalazio pod nadzorom pravosudnih policajaca je pobegao. Policija preduzima mere traganja za osobom. Muškarac je odeven u majicu kratkih rukava na plavo-bele pruge, džins pantalone i patike. Visok je oko 180 centimetara i slabije je telesne građe. Molimo građane ukoliko uoče navedenog muškarca  da odmah  obaveste policiju na 192 - saopštili su iz policije.

Foto: Interpol

Preko Slovačke pobegao u Hrvatsku

Branimir Ćaleta optužen je da je pre šest godina u hostelu u Ukrajini ubio trudnu Ukrajinku s kojom je bio u ljubavnoj vezi.

Optuženi muškarac je nakon ubistva preko Slovačke pobegao u Hrvatsku, gde je sve do početka jula prošle godine bio slobodan jer Hrvatska ne izručuje svoje državljane zemljama koje nisu članice EU, a uhapšen je tek nakon što je iz Ukrajine stigla molba za ustupanje krivičnog progona.

Splitsko tužilaštvo je nakon sprovedene istrage protiv njega podiglo optužnicu tereteći ga da je 15. septembra 2013. između 14:15 i 20 sati u sobi hostela u Ukrajini ubio 36-godišnju državljanku Ukrajine s kojom je bio u ljubavnoj vezi i za koju je znao da je u visokom stadijumu trudnoće.

Muškarac je ženu ubio tupim tvrdim sredstvima kojima ju je snažno udario po glavi nanevši joj teške telesne povrede opasne za život, zbog kojih su preminuli ona i nerođeno dete, objavilo je splitsko Županijsko državno tužilaštvo na svojim internetskim stranicama, ne otkrivajući identitet okrivljenog.

Optuženi, koji uz hrvatsko ima i slovačko državljanstvo, nakon ubistva je pobegao, a na nepoznatom mestu odbacio je svoju odeću te odeću i mobilni žrtve.

Godinama živeo i radio u Hrvatskoj

Slobodna Dalmacija je početkom jula prošle godine nakon hapšenja objavila da je Branimir Ćaleta, 35-godišnji konobar iz Vinovca u opštini Marina, punih šest godina živeo i sezonski radio u Hrvatskoj iako je još u oktobru 2013. ukrajinski Interpol za njim izdao međunarodnu poternicu zbog ubistva njegove tadašnje devojke Gane Kitajeve, 36-godišnje menadžerke.

Ćaleta je navodno sve te godine živeo znajući da je tražen i povremeno bi preko svog advokata proveravao događa li se šta u vezi s njegovim slučajem.

Nakon što je 1. jula iz Ukrajine stigla molba za preuzimanje krivičnog progona protiv Ćalete, tužilaštvo je izdalo nalog policiji koja ga je uhapsila 5. jula u jutarnjim satima na Rabu, gde je radio kao konobar.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Samosvesna građanka

pre 3 godine

Naravno da je pobegao policajcima sa lisicama na rukama!

Žigolo

pre 3 godine

Jaoooo koliko su providni, pa to ne bi pojeo ni pas sa maslom. Naravno da su ga oni pustili i vrlo verovatno mu obezbedili novi identitet, LK i pasoš, da ne mora da se krije i beži po svetu. Šta će jadni, eto oni su Ukrajincima pokazali da su oni spremni da mu sude ali desilo se, nije ni njima nikako jasno kako ... c c c

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija