• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

03.09.2020

12:57

NA DANAŠNJI DAN NA SVETOJ GORI DOGODILO SE ČUDO, za koje ni posle 117 godina NEMA OBJAŠNJENJA! Monasi su se sabrali za fotografisanje, a onda se na slici pojavila ONA!

Balkan

NA DANAŠNJI DAN NA SVETOJ GORI DOGODILO SE ČUDO, za koje ni posle 117 godina NEMA OBJAŠNJENJA! Monasi su se sabrali za fotografisanje, a onda se na slici pojavila ONA!

Podeli vest

Na današnji dan, 3. septembra (21. avgusta po starom kalendaru) 1903. godine u ruskom manastiru svetoga Pantelejmona na Svetoj Gori desio se, neprimetan za svet, jedan događaj za koji ni dana, več i 17 godina kasnije, nema objašnjenja, barem zdravorazumskog

Fotografiju je arhiv svetogorskog manastira Sveti Pantelejmon izneo u javnost 1997. Nastala je kao uspomena na jedan stari običaj: davanje milostinje ruskog manastira siromašnim monasima - keliotima.

Uprava manastira je tada odlučila da se milostinja više ne daje pošto su manastirske zalihe bile na izmaku. Moguće da je ovome doprinela loša situacija u Rusiji usled koje je sve manje priloga pristizalo samom manastiru.

 

 

Monah Gavrilo je trebalo da fotografiše poslednji ovakav događaj, za uspomenu. Međutim, tada je jedino on primetio jednu ženu kako se na čudan način kreće među monasima. Fotografisao je, dakle, tu scenu, a žena koju je samo on video prikazala se i na fotografskom papiru, okružena sjajem.

Oci su zaključili da se na slici ukazala Preveta Bogorodica i dala im do znanja da je tužna i da je protiv takve odluke, pa su odlučili da nastave sa davanjem milostinje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija