• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: IN4S.net

07.09.2020

19:11

MILO JE PAO, HOĆE LI PASTI I DRŽAVNI UDAR?! Dikić: Nudili su mi novac da lažno optužim Mandića i Kneževića - pokušali su 23 puta da me nagovore!

Balkan

MILO JE PAO, HOĆE LI PASTI I DRŽAVNI UDAR?! Dikić: Nudili su mi novac da lažno optužim Mandića i Kneževića - pokušali su 23 puta da me nagovore!

Podeli vest

Bivši komandant srpske Žandarmerije Bratislav Dikić optužio je glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića i specijalnog tužioca Sašu Čađenovića da su ga 23 puta tajno iz Spuža vodili na saslušanje da daje izjave, prenosi IN4S

On je pred sudijama Apelacionog suda tvrdio i da je "tortura vršena" nad njim. Kazao je i da su mu nuđene pare da optuži Milana Kneževića i Andriju Mandića i Demokratski front.

Tvrdi i da je dobio papir da ga potpiše "da je znao za državni udar, da je znao za oružje, da je znao da su ruski državljani umešani, kao i da je uzeo od Saše Sinđelića 15.000 evra".

Dikić je kazao da je sve to odbio.

Kazao je da mu je nuđeno da dobije 15 meseci zatvora i da potpiše sporazum o priznanju krivice.

Sjednica Apelacionog suda je prekinuta dok se ne odluči o predlozima advokata odbrane da se sve snima audio i video.

U Apelacionom sudu se razmatraju žalbe na presudu u slučaju "državni udar" u kojem su Mandić i Knežević, te grupa srpskih i ruskih državljana osuđeni na skoro 70 godina zatvora zbog navodnog pokušaja puča na dan prošlih parlamentarnih izbora 2016. godine.

Viši sud je prvostepenu presudu donio 9. maja prošle godine, a proces pred Apelacionim sudom je odlagan zbog epidemije koronavirusa.

MILO, AKO JE OVO SVE ŠTO MOŽEŠ PAKUJ KOFERE! SAKUPIO SI IZ CELE CG SMEŠNIH 7-8 HILJADA LJUDI! I jedino što oni znaju je da mrze braću, SPC, prete bombama i veličaju ustaše... AMAN!

Prema prvostepenoj presudi koju je Viši sud doneo još 9. maja prošle godine, optuženi Rusi Eduard Šišmakov i Vladimir Popov terete se da su tokom 2016. u Crnoj Gori, Srbiji i Republici Srpskoj formirali kriminalnu organizaciju koja je planirala da se na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra 2016. godine, sukobi sa crnogorskom policijom i nasilno zauzme Skupštinu Crne Gore, te otme ili ubije tadašnjeg premijera Mila Đukanovića.

Za krivična dela stvaranje kriminalne organizacije i pokušaj terorizma Šišmakov je osuđen na 15 godina zatvora, a Popov na 12. Zbog navodnog članstva u ovoj organizaciji lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević osuđeni su na po pet godina zatvora.

Foto: Petar Jovanovic

Državljanin Srbije i bivši komandant žandarmerije Bratislav Dikić dobio je osam godina, a još dvojica državljana Srbije Predrag Bogićević i Nemanja Ristić po sedam. Branka Milić je osuđena na tri godine zatvora, ali je u međuvremenu pobegla u ambasadu Srbije u Podgorici gde se krije već godinama. Dragan Maksić dobio je godinu i devet meseci, dok su Srboljub Đorđević i Milan Dušić osuđeni na po godinu i po a Kristina Hristić uslovno na dve godine.

PEVALJKA SA BEOGRADSKIH SPLAVOVA PEVA ZA MILA! Ovo su tri glavna momenta milogorskog skupa u Podgorici! (VIDEO/FOTO)

Suđenje u ovom slučaju direktno je prenošeno putem televizije, a obeležio ga je svedok - saradnik Saša Sinđelić koji je optužio okrivljene za učešće u pokušaju puča što je prelomno uticalo na sud da ih osudi. Sinđelić je kasnije u više navrata menjao svoju priču u gostovanjima na televiziji i raznim snimcima koji su objavljeni na internetu ali to nije uticalo na konačnu presudu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!
preokret

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!

Kao grom iz vedra neba odjeknula je vest da advokat , Nebojša Živanović, po želji Radoslava Dragijevića oca osumnjičenog za teško ubistvo male Danke Ilić, Dejana Dragijevića više nije pravni zastupnik njega i njegove supruge Svetlane koja je dobila status zastićenog svedoka. Živanović koji je zastupao Dragijeviće pri davanju iskaza o slučaju ubistva dvogodišnje devojčice , pred tužiocem VJT u Zajecaru.

25.04.2024

11:40

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija