• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.09.2020

11:09

PLENKOVIĆ SMIRUJE HRVATE: Budžet može da izdrži krizu!

Balkan

PLENKOVIĆ SMIRUJE HRVATE: Budžet može da izdrži krizu!

Podeli vest

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je danas da budžet može da izdrži krizu, da nema potrebe za panikom i da veruje u brz oporavak hrvatske ekonomije


Gostujući u jednoj emisiji Hrvatskog radija, Plenković je rekao da u javnosti i medijima treba da se prestane sa stvaranjem panike.


"Juče smo imali raspravu na skupu izvoznika. Ne samo moja, nego i poruka ministara i guvernera (HNB-a) jeste: ''ne kreirajmo nešto čega nema''. Imali smo najveću ekonomsku krizu u zadnjih sto godina koju smo rešili, tako da imamo praktično istu zaposlenost, odnosno nezaposlenost, kao pre krize, a turistička sezona je izvučena na najbolji mogući način", ocenio je on.

Dodao je da će pad BDP-a verovatno biti manji od prvih projekcija datih tokom proleća i očekuje njegov rast u idućoj godini, prenosi portal Seebiz.

Vlada se, po njegovim rečima, "dobro izborila" i za 22 milijarde evra iz evropskih sredstava iz novog sedmogodišnjeg budžeta.

 

 


"Sve smo preduslove napravili. Nastavljamo da pomažemo ugrožene delatnosti sa 4.000 kuna, mikropreduzetnike sa 2.000 kuna, a tu je i mera za skraćeno radno vreme 2.000 kuna po radniku. To će nas otprilike stajati oko 800 miliona kuna do kraja godine", naveo je Plenković.

Dodaje da zato nema mesta panici, da vlada radi ''vrlo ozbiljno i odgovorno'', a na preduzetnicima je da na takvom okviru rade najbolje što mogu.

 

 

 

Foto: Beta

"Mi ćemo osigurati stabilnost, a na njima je da se bore. Bore se preduzetnici i u drugim zemljama, a mi smo s našim nacionalnim merama bili brži nego neke druge veće članice EU koje su čekale evropska rešenja", naglasio je.

Komentarišući napise prema kojima je Hrvatska zapostavljena za povlačenje novca iz EU, ocenjuje da je lako to problematizovati kada se neko drugi izbori za 22 milijarde evra.

Dodao je da je Hrvatska iz aktuelne finansijske perspektive 2014- 2020. ugovorila 101 posto, a isplaćeno je više od 40 posto raspoloživih sredstava, i da se taj novac može trošiti još tri godine.

BONUS VIDEO:

PORED MORAVE GALOPIRA 25 LEPOTANA! Već treća generacija Milosavljevića srećno odrasta uz konje!

GOLA SLOBODA S MUŠKARCEM U KREVETU! Ovo je ćista provokacija, Mičalovićka nemoj to da nam radiš!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

PLENKOVIĆEV GOVOR JE DOKAZ DA SE HRVATSKA NIJE SUOČILA SA SVOJOM ZLOČINAČKOM PROŠLOŠĆU! Linta: Ništa se neće promeniti u odnosu prema Srbima u toj zemlji!
Politika

PLENKOVIĆEV GOVOR JE DOKAZ DA SE HRVATSKA NIJE SUOČILA SA SVOJOM ZLOČINAČKOM PROŠLOŠĆU! Linta: Ništa se neće promeniti u odnosu prema Srbima u toj zemlji!

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je da je govor hrvatskog premijera Andreja Plenkovća danas u Kninu jedan u nuzu dokaza da se Hrvatska nije suočila sa svojom zločinačkom i ustaškom prošlošću i da se ništa neće promeniti u odnosu prema preostalim Srbima u Hrvatskoj, a kamoli prema proteranim Srbima

05.08.2020

19:53

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija