• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. KLJAJIĆ

02.10.2020

23:00

MILO SVE LUĐI! PORAŽENI CRNOGORSKI PREDSEDNIK NE ZNA VIŠE ŠTA GOVORI! Zove EU da mu pomogne i ponovo preti sukobima!

Balkan

MILO SVE LUĐI! PORAŽENI CRNOGORSKI PREDSEDNIK NE ZNA VIŠE ŠTA GOVORI! Zove EU da mu pomogne i ponovo preti sukobima!

Podeli vest

Đukanović poručio da će svoj mandat iskoristiti do kraja kako ne bi došlo do stvaranja Velike Srbije, koju podupire Srpska pravoslavna crkva!?!

 Poraženi crnogorski predsednik Milo Đukanović u sve većoj je paranoji! On od Evropske unije zahteva da mu pomogne oko novonastale situacije u Crnoj Gori, ali istovremeno svojim građanima preti novim sukobima!

Đukanović je u izjavi za medije iz regiona posebno naznačio da je razočaran nemešanjem zapadnih centara moći u unutrašnje stvari Crne Gore!?! Sa druge strane, naveo je da će svoj mandat iskoristiti do kraja kako 'ne bi došlo do stvaranja Velike Srbije, koju podupire Srpska pravoslavna crkva'!  Samo može da preti  Prema njegovim rečima, za sudbinu Balkana trebalo bi da budu svi zainteresovani, pre svega 'lokomotiva Evrope, a to je EU'.

- Umesto toga, ostavili su ovaj region na milost i nemilost nekim drugim uticajima koji nisu vezani samo za Balkan. Mislim da greše svi koji veruju da Crna Gora nije od tolikog geopolitičkog značaja da bi se Rusija morala tako pasionirano baviti promenom vlasti u Crnoj Gori. Mislim da je to što se dešava u našem regionu sastavni deo jedne antievropske ofanzive koja se vodi iz Moskve sa ciljem rušenja evropskih vrednosti - rekao je Đukanović, dodajući da će se svim sredstvima suprotstaviti bilo kome ko pokuša da ugrozi opstanak i slobodu Crne Gore, uporedivši to s odlukom da se 1941. godine podigne ustanak protiv fašističkih okupatora!?!

- Mandatar za sastav nove vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić bez sumnje je predstavnik SPC u novoj parlamentarnoj većini, a ta crkva je 1989. godine došla sa ciljem potiranja razlika između antifašista i saradnika fašista. Mi smo ponosni na našu antifašističku borbu. Nismo dopustili nikome da ugrozi i to što je naša identitetska vrednost. Protiv toga ćemo se boriti svim sredstvima, uključujući i ona koja su koristili naši preci - 'objasnio' je Đukanović.

Foto: AP photo

Komentarišući ove sad već otvorene pretnje, glavni i odgovorni urednik portala 'Borba' Dražen Živković kaže da je Đukanović prošlost za Crnu Goru i da njegove izjave više niko ne doživljava ozbiljno.
- On je prošlost i za EU. To što sada zapaljivom retorikom podiže tenzije, ima za cilj da zaustavi osipanje njegove stranke. DPS je u velikom problemu, prete im rastakanje, podele i tenzije u narednom periodu i Milo sada pokušava da ostane u centru zbivanja i da podigne moral posrnulom biračkom telu. Međutim, sav posao mu je uzaludan. On je prošlost, DPS je prošlost. Sledi im vanredni kongres partije i tek se očekuju dalji stranački lomovi. Nema on više ni snage ni mehanizama da se suprotstavi narodnoj volji. Ostalo mu je samo da preti, ali to stvarno danas tužno izgleda... - objašnjava Živković.

Istrošeni zapadni igrač

Rajko Petrović, istraživač Instituta za evropske studije, ističe da su Đukanovićevi potezi u stvari potezi očajnika.
- EU i SAD su već pozdravile izbor Alekse Bečića na mesto predsednika skupštine i izrazili zadovoljstvo činjenicom da nova vlada neće promeniti spoljnopolitički kurs prethodne. Đukanović je istrošen zapadni politički igrač koji je odavno neupotrebljiv, te kao takav nepotreban u narednom periodu. Očigledno da Zapad daje podršku Krivokapiću i Abazoviću i ne verujem da će dozvoliti značajnije opstrukcije od strane Đukanovića kada je reč o formiranju vlade. Sa druge strane, Đukanović je poslednja osoba koja nekome može da drži lekcije o fašizmu, s obzirom na to da je on za zvaničnu himnu Crne Gore uzeo tekst Sekule Drljevića, crnogorskog fašiste i ustaše iz Drugog svetskog rata - zaključuje Petrović.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
aco

pre 3 godine

Hahahahahaha.Velike Srbije a drzava vam 2 hektra!

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru
Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru

Policijska uprava u Novom Pazaru, zarad istinitog informisanja javnosti, ističe da su netačne informacije u tekstu „Pucnjava u Ulici Save Kovačevića uznemirila građane - Policija na terenu“, koje je noćas objavio portal „Sandžak danas“, kao i da video koji su postavili uz ovu vest nema apsolutno nikakve veze sa navodnom pucnjavom.

25.04.2024

11:57

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija