• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

15.10.2020

10:13

JEZIVA PROGNOZA ZA HRVATSKU, DA LI OVO I NAS ČEKA?! Jutros je oboren crni rekord od juče, a ministar je sada upozorio na još gori scenario!

Balkan

JEZIVA PROGNOZA ZA HRVATSKU, DA LI OVO I NAS ČEKA?! Jutros je oboren crni rekord od juče, a ministar je sada upozorio na još gori scenario!

Podeli vest

U Hrvatskoj su u poslednja 24 sata zabeležena 793 nova slučaja zaraze korona virusom, što je novi rekord u broju zaraženih, javlja index.hr. Time je premašen jučerašnji broj od 748 zaraženih

U Zagrebu je u poslednja 24 sata potvrđeno 211 novih slučajeva korona virusa, isto kao i juče, izjavio je direktor Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr Andrija Štampar" Zvonimir Šostar.

On je za agenciju Hina rekao da su jutros mediji izvestili da je u Zagrebu potvrđeno rekordnih 217 pozitivnih osoba, ali da je naknadno ustanovljeno da šest osoba, koje su sinoć bile ubrojane u pozitivne, imaju prebivalište izvan Zagreba.

Hrvatski ministar zdravstva Vili Beroš opisao je u sredu uveče situaciju s korona virusom u Hrvatskoj kao zabrinjavajuću i upozorio da će zaraženih biti još više.

- Situacija je zabrinjavajuća, ali nije iznenađujuća. Okolnosti u proteklih mesec dana, kao i okolnosti u Evropi i svetu, ukazuju na to da svuda raste broj novozaraženih, a tako i u Hrvatskoj - kazao je sinoć Beroš za RTL.

Dodao je da su veća okupljanja ljudi u poslednjih mesec dana generisala neka žarišta koja su uzrokovala ovakav porast.

- Osim toga, tu je i hladno vreme i činjenica da smo više u unutrašnjim prostorima i to je uticalo na porast broja zaraženih. Biće još i više zaraženih, zato se treba ponašati odgovorno i poštovati mere - rekao je ministar.

Nije isključio ni mogućnost da u Hrvatskoj bude i više od hiljadu zaraženih dnevno.

- Moguće je da će u sledećim danima biti još povećan broj novozaraženih. Međutim, posebno je važno shvatiti da se treba ponašati odgovorno, samodisciplinirano i ozbiljno te poštovati mere koje smo preporučili. Ako ne budemo odgovorni, ako se budemo družili, brojke će rasti i dalje - kazao je Beroš.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zoran

pre 3 godine

Pa šta?..u Srbiji se i ne zna koliko je takvih..laže država i za umrle..

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija