• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.11.2020

14:45

KROACIJA ERLAJNS U GADNOM PROBLEMU: Hrvatska morala da im dotira 11,7 miliona evra

Balkan

KROACIJA ERLAJNS U GADNOM PROBLEMU: Hrvatska morala da im dotira 11,7 miliona evra

Podeli vest

Hrvatska vlada je odobrila daans državnu pomoć Kroacija Erlajnsu od 88,5 miliona kuna (11,69 miliona evra) za naknadu štete uzrokovane pandemijom Kovid-19.

Državni sekretar u Ministarstvu pomorstva, saobraćaja i infrastrukture Josip Bilaver rekao je da je podrška utvrđena u komunikaciji s Evropskom komisijom, a odnosi se na naknadu štete nastale u periodu od 11. marta do 30. juna ove godine, prenosi Hina.

Novac za pomoć hrvatskom nacionalnom avio-prevozniku je obezbeđen u rebalansu budžeta. Hrvatski avio-prevoznik je objavio da je zbog pandemije suočen s padom prometa od 65 do čak 90 posto u odnosu na 2019. godinu.

U obrazloženju vladine odluke se, pored ostalog, navodi da je od 1. marta do 30. juna ove godine Kroacija Erlajns bio prisiljen da otkaže više od 8.000 letova, pri čemu je u istom periodu zanačajno pala i prodaja karata, a sve je veći broj zahteva putnika za povrat novca.

Iz avio-kompanije su naveli da su im prihodi od prodaje u navedenom vremenskom periodu pali za 439 miliona kuna (58 miliona evra), ili za 76 posto u odnosu na isti period 2019.

Broj prevezenih putnika smanjen je za više od 90 posto u aprilu i maju i za oko 80 posto u junu, međugodišnje.

U letnjim mesecima nije bilo značajnijeg finansijskog pomaka, kada Kroacija Erlajns po pravilu generiše najveći priliv sredstava. Broj prevezenih putnika bio je manji za 70 posto u julu i za 65 procenata u avgustu, navodi se u infromaciji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija