• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.12.2020

11:03

PADNE LI SEBIJA, ODE BAKIR POD LED! Teški dani u familiji Izetbegović, ALIJINA SNAJKA zapečatila sudbinu SDA?!

Balkan

PADNE LI SEBIJA, ODE BAKIR POD LED! Teški dani u familiji Izetbegović, ALIJINA SNAJKA zapečatila sudbinu SDA?!

Podeli vest

Za 30 godina svog postojanja i vladanja, SDA, najuticajnija bošnjačka politička stranka u BiH, verovatno nikada nije prolazila kroz turbulentnije razdoblje, piše splitska Slobodna Dalmacija

Kulminiralo je, navode, gubitkom izbora u gotovo svim većim gradovima, a naročito bolno bilo je u Sarajevu. Stranka je do nogu potučena od opozicione četvorke, sastavljene od nominalno građanskih stranaka poput SDP-a i NS-a s jedne i vlastitih otpadnika s druge strane.

Nije to bio prvi put da SDA gubi izbore, ali sada je indikativno da su je glave došle mangupi iz njenih redova, piše splitski dnevnik. To su u prvom redu braća Čampara, Aljoša i Dubravko, sinovi Avde, jednog od osnivača stranke i bliskog saradnika Alije Izetbegovića. Opoziciji se (još) nisu pridružili, ali sve su učinili da joj pomognu. Jedan je bio federalni ministar policije, drugi tužilac.

U tom ratu dva moćna bošnjačka klana, Izetbegovići protiv Čampara, potonji su za glavnu metu naciljali jednu ženu - Sebiju Izetbegović, Alijinu snahu i suprugu šefa SDA Bakira Izetbegovića, kojem je otac u amanet ostavio stranku, a za državu, barem njen bošnjački deo, zadužio, navode, "sulejmana novog vremena, turskog predsednika Tajipa Erdogana".

Prema pisanju Slobodne, Sebija je zasigurno jedna od najmoćnijih žena Balkana.

Ona je, kažu, supruga, majka, lekar, profesorka, direktorka, poslanica...

"Na dvoru Izetbegovićevih poslednjih dana vlada prava drama. Protivnici traže razloge izbornog potopa u Sarajevu i prstom upiru na prvu damu, koja je u kantonalnom odboru vodila glavnu reč. Logistički ju je čak podržavao šef obaveštajne zajednice, Osman Mehmedagić zvani Osmica, bivši telohranitelj Alije Izetbegovića i čovek koji od stupanja na dužnost još nije predočio valjanu fakultetsku diplomu", piše Slobodna.

Tako se, navode, došlod o toga da se unutar SDA prebrojavaju "naši i njihovi".

"Bakir pritom dobro zna jednu stvar: padne li Sebija, on je sledeći na redu", zaključak je Slobodne.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
nemanjicbgd

pre 3 godine

Izetbegovic je pao, ali on jos nije svestan toga.

Dule

pre 2 godine

Lazirati posdiplomske studije, pa takva im je i zemlja sve je laz. Bakir je laz, ona takva arogantna zna se gdje treba biti zbog laziranja. Izetbegovici su propast Bosne.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17