• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Pobjeda

02.12.2020

12:49

CRNA GORA DOBIJA NOVU VLADU! Krivokapić izneo ekspoze, prisutan i Milo Đukanović! (VIDEO)

Balkan

CRNA GORA DOBIJA NOVU VLADU! Krivokapić izneo ekspoze, prisutan i Milo Đukanović! (VIDEO)

Podeli vest

U Podogorici je u toku sednica Skupštine Crne Gore na kojoj je mandatar Zdravko Krivokapić izneo ekspoze i predložio sastav nove Vlade Crne Gore

Sednici, u delu iznošenja ekspozea, prisustvuje i predsednik Crne Gore Milo Đukanović.

Krivokapić je u ekspozeu istakao da dobra regionalna saradnja treba da bude osnova spoljne politike, koja se, kako je rekao, ne postiže sitnim, diplomatskim prepucavanjima sa susednim zemljama, proterivanjem ambasadora i floskulama o liderstvu u regionu.

Dobra regionalna saradnja, kazao je Krivokapić u parlamentu, postiže se iskrenom željom za dijalog sa svima, bez mešanja u unutrašnje stvari onih drugih.

Kada, kako je naveo, shvatimo da države regiona, uprkos duhovima prošlosti i politikama podela, koji i dalje provejavaju u glavama pojedinih političara, nemaju nikog bližeg do jedne druge.

Najavljeno je i da će sednica, zbog velikog interesovanja poslanika da učestvuju u raspravi, trajati najmanje dva, a najviše tri dana.

Foto: Printskrin Youtube/Skupština Crne Gore

Pre iznošenja programa nove vlade mandatar Zdravko Krivokapić je, na primedbu lidera PzP Nebojše Medojevića da predoženi program ne odgovara ni po formi, ni po suštini radu nove vlade, rekao da taj "program nije mogao da bude drugaciji".

"Oni koji nemaju podatke, nemaju pravo da se igraju podacima. Da li je ovo seminarski rad, to neka proceni neko drugi. Ovo je ono što se u ovom trenutku moglo uraditi", rekao je Krivokapić.

Medojević je prethodno zatražio pauzu u radu radi sazivanja Kolegijuma Skupštine na kojem bi se razmatrao ekspoze mandatara Zdravka Krvokapića.

Rekao je i da ekspoze mandatara više liči na seminarski rad kakav je, kako je kazao, svojevremeno Svetozar Marović pisao o Kumrovcu, nego na program rada vlade.

Lider PzP je rekao da u ekspozeu nema nijedne reči o unutrašnjoj i spoljnoj političi koju vodi vlada. Smatra da Krivokapić treba da dostavi ekspoze sa rokovima i troškovima.

Zahtev Medojevića nije prihvaćen, a Krivokapić je počeo da iznosi ekspoze. Krivokapića je za mandatara predložio 8. oktobra predsednik Crne Gore Milo Đukanović, nakon obaveštenja da tri koalicije, posle parlamentarnih izbora, imaju skupštinsku većinu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija