• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: 24sata.hr/informer.rs

09.12.2020

12:48

(FOTO) POTOP U ISTRI! Voda za kratko vreme nadošla pola metra, meštani spasavaju šta se spasti može, SPREMA SE EKVAKUACIJA!

Balkan

(FOTO) POTOP U ISTRI! Voda za kratko vreme nadošla pola metra, meštani spasavaju šta se spasti može, SPREMA SE EKVAKUACIJA!

Podeli vest

Hrvatski grad Vrgorac zadesilo je olujno nevreme. Voda narasla pola metra za manje od 12 sati. Pod vodom putevi i saobraćajnice. Kuće meštana ugrožene

Hrvatski grad Vrgorac, u Splitsko dalmatinskoj županiji, poplavljen je posle obilnih kiša, kao i okolno područja, udari juga slabe, a u Gorskom kotaru pada sneg.

U Vrgorcu su pod vodom putevi, a ugrožene su i kuće, stanje se pogoršava iz sata u sat, a padavine su najavljene i narednih dana.

Lokalni mediji prenose da meštani iz kuća spasavaju šta se spasiti može i grade nasipe u čemu im pomažu pripadnici Hrvatske gorske službe i radnici Vodoprivrede.

Po neumornoj kiši, u potpunom mraku, gledali su kako voda oko njihovih domova nezaustavljivo raste. Pola metra u manje od 12 sati, svedoče neki.

Ante Pranić, gradonačelnik Vrgorca, rekao je da je trenutno šest kuća pod vodom, a 26 domaćinstava je odsečeno zbog poplavljenih saobrahajnica.

Voda se diže brže nego proteklih dana, upravo nam dolaze ekipe iz Karlovca, Čakovca, ekipa iz Metkovića je već dole, pripremamo sve snage koje su operativne na vodi, spremni su za najgore. Trenutno su Kokorići odsečeni skroz, u pitanju je 50-tak ljudi, voda se diže nenormalno brzo. Pripremamo plan evakuacije, još odluka nije donesena - rekao je Antonio Tolić iz makarske stanice.

 

Obilna kiša rezultirala je bujičnim poplavama i širom Istre, prouzrokovana je materijalna šteta i problemi u saobraćaju.

Jako nevreme koje je trajalo i kroz noć u Istri je poplavilo brojne obale i šetališta. Na nekim stanicama bilo je i više od 150 mm kiše.

Foto: Screenshot/Facebook/istramet

screenshot/facebook/istramet

U Rovinju je u poslednja 24 sata palo 109 litara kiše po metru kvadratnom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija