• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: ATV

11.12.2020

07:53

NASTAVLJA SE POTRAGA ZA NESTALIM AVIONOM, magla otežava pretragu terena

Balkan

NASTAVLJA SE POTRAGA ZA NESTALIM AVIONOM, magla otežava pretragu terena

Podeli vest

Јutros je nastavljena potraga za nestalim avionom rekao je Ljubiša Aramanda predsednik Planinarskog saveza Republike Srpske za RTRS.

Istakao je da je potraga nastavljena ispod repetitora Lisina na Kozari.

"Tragaocima se pridružuju pripadnici Gorske službe spasavanja Foča, kao i pripadnici MUP-a Republike Srpske. Plan je da se ekipe podele na četiri rejona", naveo je Armanda.

Istakao je da će potraga biti u grupama od 10 do 15 ljudi koji će komunicirati putem radio-veze.

"Najveći problem su vremenski uslovi odnosno magla koja značajno smanjuje vidljivost. Sa dva helikoptera trebalo bi da se uključe u potragu i Oružane snage BiH", rekao je Armanda.

Policijski službenici policijskih uprava Prijedor i Gradiška, Јedinice žandarmerije i SAЈ-a i dalje tragaju za sportskim avion "pajper 28" koji je nestao na području iznad Kozare.

Kontakt sa avionom juče je izgubljen na području Omarske. Pomoć u pretrazi terena pružaju i pripadnici Republičke civilne zaštite i planinari. Zbog slabe vidljivosti helikoter Helikopterskog servisa Republike Srpske tokom noći je obustavio pretragu.

Načelnik Policijske uprave Prijedor Sretoja Vujanović rekao je da je potraga za sportskom avionom otežana zbog uslova na terenu, ali da znaju da je pao i da se nada da će uspeti da ga lociraju.

U sportskom avionu bili su pilot i operater. Kako ATV saznaje, riječ je o državljanki Rumunije i državljaninu Srbije.

Avion se vraćao iz Velike Kladuše za Banjaluku, sa čijeg je aerodoroma odletio za Kladušu.

U povratku iz Kladuše avion, koji je prevozio vakcine za životinje, nestao je sa radara.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Ubila šiptarskog komandanta i osula paljbu prema OVK teroristima! Rada se nije dala do poslednjeg daha: Sve za Srbiju, Srbiju nizašta!
Društvo

Ubila šiptarskog komandanta i osula paljbu prema OVK teroristima! Rada se nije dala do poslednjeg daha: Sve za Srbiju, Srbiju nizašta!

Radmila Petrušić (1948-1999) bila je nastavnik Srpskog jezika i živela je u Pećkoj Banji zajedno sa suprugom Mihailom te sinovima Danilom i Goranom.Radmila je svoj radni vek počela daleke 1968. godine u varoši Vrela u etnički čistom albanskom mestu. Bila je pravi primer hrabre i ponosne Srpkinje koja se uvek vodila krilaticom "Sve za Srbiju, Srbiju nizašta".

06.05.2024

20:49

Vozač autobusa namerno ostavio putnicu na granici! Pre toga zaplenio pasoše: Srpkinja prošla pravi horor (VIDEO)
Društvo

Vozač autobusa namerno ostavio putnicu na granici! Pre toga zaplenio pasoše: Srpkinja prošla pravi horor (VIDEO)

Odlazak na letovanje nažalost ponekad može da se pretvori u vrlo loše i neprijatno iskustvo - čak traumatično. Devojka iz Srbije po imenu Ivona ispričala je na TikToku kroz koje sve stresne situacije je prošla sa svojim društvom prilikom povratka iz Grčke, a sve zbog turističke agencije i njenih radnika, koji su jednu njenu drugaricu čak ostavili namerno na granici!

06.05.2024

19:39

Nedopustivo etiketiranje država i naroda! Lavrov sa zvaničnicima Srbije
Politika

Nedopustivo etiketiranje država i naroda! Lavrov sa zvaničnicima Srbije

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov razgovarao je danas telefonom sa predsednicom Skupštine Srbije Anom Brnabić i ministrima unutrašnjih i spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem i Markom Đurićem o situaciji na Kosovu i Metohiji, kao i o dešavanjima u i oko Bosne i Hercegovine, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

06.05.2024

19:18

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija