• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: borba.me

13.12.2020

12:42

BRATSTVO BOŽOVIĆA PREMIJERU KRIVOKAPIĆU: Poništite sramnu odluku o proterivanju ambasadora Srbije!

Balkan

BRATSTVO BOŽOVIĆA PREMIJERU KRIVOKAPIĆU: Poništite sramnu odluku o proterivanju ambasadora Srbije!

Podeli vest

U ime svih svojih bratstvenika, kako iz Nikšića tako i onih iz rasejanja, sa kojima sam ovih dana bio u kontaktu, kao i u svoje lično ime, protestujemo zbog odluke bivšeg režima da proglasi persona non grata ambasadora Srbije dr Vladimira Božovića, navodi se u otvorenom pismu premijeru Crne Gore Zdravku Krivokapiću, koje je u ime bratstva Božovića uputio profesor Radosav Bogdanov Božović

 

"Bratstvo Božovića je jedno od najstarijih bratstava Crne Gore. Duga je i slavna istorija našeg bratstva, a za ovu priliku ćemo istaći da su se naši preci borili na Jajoše 1875. i na Vučjem Dolu 1876. godine, pod komandom Peka Pavlovića, iz tih bitaka i danas potomci Krsta Lukina baštine toke turskog paše, kao i ratnu zastavu koju naše bratstvo čuva kao dokaz slavne prošlosti.

Poznato je i da je vod Božovića u borbi na Skadru ponio oreol “Junačkog voda”, pa im je kralj Nikola za te zasluge dodijelio četiri Obilića medalje. Takođe, naši preci su ratovali na Bardanjolu, Tarabošu i Bregalnici zajedno sa srpskom vojskom, kao i u čuvenoj Mojkovačkoj bici. Toliko, samo da se zna.

Protjerivanje našeg bratstvenika dr Vladimira Božovića iz njegove i naše Crne Gore, gledamo kao akt uperen protiv svih nas, pogotovo što je on svojim nastupima i izjavama, u svim medijima, i prije i poslije inauguracije za ambasadora govorio kako i treba da govori jedan častan čovjek i crnogorski patriota, što je lako provjeriti, a sud o Podgoričkoj skupštini neka da istorija.

Sa ovog mjesta poručujemo da nećemo dozvoliti nijednoj vlasti da progoni naše intelektualce i naše prvake kao neprijatelje ove države, što oni uistinu nijesu! Ide se toliko daleko da se dr Vladimiru Božoviću zabranjuje ulazak u Crnu Goru, uskraćuje mu se mogućnost da posjeti svoju rodnu kuću, svoje roditelje, grobove svojih predaka… Kakav apsurd gospodine predsjedniče Krivokapiću.

Poručujemo da nećemo dozvoliti nekim “usijanim” glavama da se preko naših leđa, ovako sramno, obračunavaju na političkoj sceni. Mi smo, neki za jednu, neki za drugu, a neki za treću političku opciju, što je sasvim prirodno i demokratski, ali smo jedinstveni kada su naša, kako pojedinačna, tako i kolektivna prava kao bratstva, ugrožena. Zato apelujemo na Vas, gospodine predsjedniče, kao na jednu intelektualnu i moralnu gromadu, da Vi i nova Vlada Crne Gore, ispravite ovu nepravdu i poništite ovu sramnu odluku."


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Miki

pre 3 godine

Koga briga za bratasvo Bozovica, uz duzno postovanje uvazene porodice, to je pitanje drzave.Nasa jadna i nesretna drzava kad god pomislimo da je to postala , pokaze nam svoju nemoc i svu tugu inferiornosti.Mozda smo mogli, da smo drzava, da blokiramo racune eks vlasti CG u Srbiji, mozda smo mogli da im ispitamo poreklo imovine u Srbiji, mozda smo mogli nekome iz vlasti zabraniti ulazak u Srbiju, mozda smo mogli biti ponosni ljudi, a ne otirac.Pocinje me, u poznim godinama, biti sramota svog postojanja .

Despot

pre 3 godine

Bravo za bratstvo, bravo za ceo srpski narod koji isto misli i ocekuje opoziv odluke. Ako ovako bratstvo reaguje znači da je Božović zasluzio i opravdao svoje prezime. Posto je ministar Radulović, već dao izjavu povodom sramne odluke u proterivanju ambasadora Božovića, nadam se, a nadamo se i svi, da će g. Krivokapić reagovati onako kako se i zalagao tokom svoje izborne kampanje, u saradnji sa pomenutim ministrom, isti opozvati odluku, i to pre odlaska Krivokapića u Brisel sledece nedelje. Ili ce svi oni jednostavno, slediti politiku svojih prethodnika, protiv koje su bili i za sta su se zalagali, nazalost to ne ocekuju ni gradjani Cg a ni Srb, ako smo vec pod istim velom a to je BRATSKI NAROD!!!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija