• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.J.K.

19.12.2020

15:49

ISTORIJSKI IZBORI U MOSTARU, POZNATI LEKAR PREDSTAVNIK SRPSKIH STRANAKA! Dr Milivojević ujedinio SNSD I SDS!

Balkan

ISTORIJSKI IZBORI U MOSTARU, POZNATI LEKAR PREDSTAVNIK SRPSKIH STRANAKA! Dr Milivojević ujedinio SNSD I SDS!

Podeli vest

Posle neverovatnih 12 godina, sutra će se u Mostaru održati lokalni izbori. Lista, "Ostajte ovdje - Zajedno za naš Mostar“, na čijem se čelu nalazi doktor Velibor Milivojević podržana je od srpskih stranaka SNSD-a i SDS-a

Doktor Velibor Milivojević je čuveni mostarski lekar i poznati hirurg, direktor Bolnice u Nevesinju, nosilac zajedničke liste srpskih stranaka SNSD-a i SDS-a, ali naglašava da je i građanska lista otvorena za sve građane Mostara.

Osim što je neverovatno da u ovom gradu izbori nisu održani 12 godina, toliko je i neverovatno da dr Milivojević udružio ljute rivale SNSD I SDS, koji zajedničkim snagama izlaze na izbore.

- Sama činjenica da izbori na lokalnom nivou nisu održani dvanaest godina Mostar svrstava u grad fenomen, slučaj ili kako već sve nije nazivan. Funkcionisati u takvim uslovima, a tako dugo ne imati želju, razum, odgovornost da se dogovor o novom izbornom pravilu postigne i držati grad u blokadi posmatrano iz ugla svakog građanina je prosto neverovatan - rekao je dr Milivojević za Informer.rs

- Ja se nalazim na čelu liste koja je nastala koalicionim dogovorom stranaka sa srpskim predznakom, ali to je ne čini ništa manje ni građanskom. Okupljeni smo sa osnovnim ciljevima: Mostar grad ravnopravnih naroda i građana, Mostar bolje i lepše mesto za sve, Mostar grad po meri čoveka - dodao je dr Milivojević.

Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIĆ

Mostar

Dr Milivojević je naglasio da Srbi moraju biti konstitutivan narod, moraju imati pravo na svoj jezik, na zaposlenje, pristup budžetima.

- Svaka nacionalna zajednica treba da neguje i živi u skladu sa tradicionalnim vrednostima prilagođenim današnjem vremenu. Mi želimo da sačuvamo nacionalni identitet, da kroz rad na sebi učinimo da budemo bolji, jedinstveniji i da pružajući najbolje što imamo oplemenimo Mostar - naveo je Milivojević.

Doktor Milivojević je izrazio nadu da od ponedeljka više ništa neće biti isto. On je podsetio da iza liste "Ostajte ovdje – Zajedno za naš Mostar" stoje SNSD i SDS, ali da su jedinstvo podržali kako Republika Srpska, tako i Srbija i naravno Srpska pravoslavna crkva.

Nevesinjska bolnica jedna od najuspešnijih

Za nevesinjsku bolnicu, na čijem se čelu nalazi dr Milivojević sedam punih godina, smatra se da je najbolja u Hercegovini. O tome svedoči broj obavljenih operacija i izlečenih pacijenata, ali i njihova uspešna borba protiv Covid-a 19.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija