• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

01.01.2021

16:27

POSLE SKANDALA U CRNOJ GORI Knežević podneo krivičnu prijavu

Balkan

POSLE SKANDALA U CRNOJ GORI Knežević podneo krivičnu prijavu

Podeli vest

Predsednik Demokratske narodne partije (DNP) i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević podneo je krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Podgorice Ivana Vukovića, načelnika Komunalne policije Miloša Novovića, komunalnih policajaca koji su bili na dužnosti i N.N. lica

On je krivičnu prijavu podneo zbog, kako navodi, osnovane sumnje da su u noći 21. decembra 2020. godine u mestu Mojanovići u Zeti oštetili i uništili reklamni bilbord na kom su se nalazili lik patrijarha srpskog Irineja i mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, prenele su podgoričke "Vijesti".

Oni su time izvršili krivično delo izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje iz člana 370 Krivičnog zakonika Crne Gore (KZCG), u vezi sa krivičnim delom oštećenja i uništenja tuđe stvari iz člana 253 KZCG i/ili druga krivična dela za koja se goni po službenoj dužnosti- naveo je Knežević u prijavi.

On je u obrazloženju naveo da se u snimku dostavljenom medijima jasno vidi da se u Mojanovićima pored bilborda parkira automobil iz koga izlaze četiri N.N. lica sa opremom za krečenje, farbanje, u ovom slučaju uništavanje istog.

- Istovremeno nedaleko od njih i bilborda parkira se službeni automobil Komunalne policije Glavnog grada Podgorice. Dok N.N. lica vrše skrnavljenje bilborda, službenici Komunalne policije im daju instrukcije i praktično ih obezbeduju, što se vidi na snimku koji će pored objavljivanja u skoro svim crnogorskim medijima biti dostavljen Osnovnom državnom tužilaštvu uz krivičnu prijavu - navodi između ostalog Knežević u obrazloženju prijave.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija